web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Így maradhat sikeres a házasságod hosszú időn át

Így maradhat sikeres a házasságod hosszú időn át

Kislányként arról álmodozunk, hogy a miénk lesz a legszebb, leghűségesebb, legmélyebb párkapcsolat, ami vélhetően a sírig fog tartani. De miért is ne gondolnánk így? Hiszen már az óvodában belénk kódolták, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak… Akkor joggal teheted fel a kérdést, miért nehéz ezt elérni? Mi az, amit megfontoltan kell tenni ahhoz, hogy mindez sikerüljön.

Azt már talán nehezen vesszük tudomásul, hogy ahogy az élet fejlődik, úgy a házasság is változik. Azok a párok, akik megtanulják elfogadni az egymással szemben támasztott elvárásokat – amelynek fontos eleme kell, hogy legyen a minőségi idő, amit együtt töltünk el – megmenthetik a házasságukat, és sokkal boldogabban élhetünk pár fontos apróság betartásával.

A házasság korai napjai, hónapjai és néha még évei is idillikusak lehetnek, de ez szinte mindig megváltozik. Természetesen, amikor a kapcsolat új, akkor még nagy az egymás iránt érzett vonzalom és ezzel együtt egy idea, ami a fejünkben él ennek kapcsán. Mindenki ezt az időszakot élvezi a legjobban, egy pár életében ez a legszebb időszak.

Ez az, amikor a dolgok teljesen újak és két fél felfedezi egymást. Életük középpontjában a kapcsolat áll. E körül forog minden. Ugyanakkor, ahogy az élet fejlődik, úgy a kapcsolatok is -, és ahhoz, hogy egy kapcsolat sikeresen fejlődjön, szinte mindig azt kell elfogadnunk, hogy a változás a küszöbön áll és természetes velejárója a kapcsolatunknak.

A változásokkal és fejlődéssel észre kell vennünk, hogy akkor tudunk jól működni egy házasságban, ha az egymással szemben támasztott elvárásaink észszerűek, ezek elfogadásával és teljesítésével menthető meg a házasság hosszú távon.

Házasság, Párkapcsolat, Krízis, Megoldás

A kapcsolat feltételei – amelyek valószínűleg már a korai időszakban is fennálltak, válhatnak olyan hibákká, amelyek boldogtalan házasságot okozhatnak. Az, hogy a két fél időközben változik, el kell foganunk, ezek normális folyamat részei.

Indokolatlan elvárás lehet, az, hogy:

• a házastársad minden igényedet teljesítse;
• a házastársad legyen a boldogságod elsődleges forrása;
• a házastársadnak tükröznie kell azt, ami fontos a számodra;
• mindig a házastársad figyelmének középpontjában kell lenned;
• az izgalomnak és a szenvedélynek folytatódnia kell, ugyanúgy, mint korábban a kapcsolatotokban.

Míg a korai időszakban a fentiek közül néhány vagy több valószínűleg része volt a kapcsolatnak, ezzel szemben az évek során a párok általában nem tartják fenn ugyanazt az intenzitást a kapcsolatuk későbbi szakaszában.
Ha részletesebben is érdekel a téma, további tanácsokat olvashatsz a szakmai oldalamon.

Fleiscer Gabriella párkapcsolati és válási tanácsadó

 

 

Képek forrása: Unsplash

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit