web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Vajon Mintaapa lesz?

– beszélgetés Mészáros Bélával

Vajon Mintaapa lesz?  <br><p class='alcim'> – beszélgetés Mészáros Bélával</p>

Izgulok, amikor megkapom a telefonszámát, hiszen ő ma az egyik legismertebb magyar sorozatsztár – bár biztosan tiltakozna ez ellen a titulus ellen –, de kedvességének és közvetlen stílusának köszönhetően rögtön elillan a feszengésem, amikor beszélgetni kezdünk. Rengeteg színdarabban láttam korábban, az utóbbi években pedig több filmben és sorozatban is bizonyította, hogy mindig tud újat mutatni. A nagyközönség előtt a Mintaapák című sorozat Mikijeként, az elvált, háromgyermekes apuka szerepében lett igazán ismert.

– Tudjuk, hogy még nincs gyermeked. Okozott ez bármilyen fejtörést, amikor elvállaltad ezt a szerepet?

– Nem okozott problémát. Vannak emberek, akiket szeretek. Ezt az érzést kellett megsokszorozni magamban. Három gyerekem van a sorozatban, Muki most már 1,5 éves, amikor elkezdtük a sorozatot, 3-4 hónapos volt. Könnyű volt vele. Hanna, a középső „gyermekem” is nagyon ügyes, jól csinálja, és nagyon vicces. Csenge meg már 18 éves nagylány. Ő tényleg akár a lányom is lehetett volna. Vele még korábban, a BÚÉK forgatásán ismerkedtem meg. Érdekes volt újra találkozni vele, nagyon sokat változott ez alatt a három év alatt.

– Úgy, hogy te magad még nem vagy apuka, nehéz volt beleélned magad az apa szerepbe?

– Nem, egyáltalán nem. A nehézséget inkább a napi sorozat forgatása jelentette. Feszített tempóban, heti 5-6 napot forgattunk reggeltől estig. Volt, hogy napi 20-30 oldalt kellett megtanulnom. Nehéz volt felvenni a tempót, de nagyon jól éreztük magunkat együtt, jó volt a társaság.

– Mondd, hogyan lehet megtanulni 20-30 oldalt egyetlen nap alatt? A gyerekek néha napokig, hetekig küzdenek egy-egy vers megtanulásával. Van valami tuti trükköd erre?

– Mint minden más, ez is gyakorlás kérdése, és mindenkinél más válik be. Az például nálam hatásos, ha lefekvés előtt még elolvasom párszor a memorizálandó szöveget, mert alvás közben jobban beépül.

Mintaapák, sorozat, Mészáros Béla

– Van párhuzam közted és a filmbéli Miki között?

– Remélem, nincs! (nevet) Bár az utóbbi időben észrevettem, hogy néha lódítok. Olyankor mindig leállítom magam, hogy na, ez nagyon „mikis”. Ő persze segítő szándékkal magyarázza a hazudozásait. Nem tud férfiként beleállni a szituációkba. Amikor például a pizzériában beszélgetnek a barátaival, mindig kiderül, hogy az alapértékei nem rosszak. Szépen gondolkozik a családról, és a megcsalással kapcsolatban is tisztában van a hibáival.

– Egy párhuzam azért mégiscsak van köztetek, mindketten elváltak vagytok. Mesélnél erről?

– Huh, hát ez nagyon régen volt már. Nem álltam rá akkor készen. Azóta nagyon megváltozott az életem.

– De újraházasodnál?

– Igen.

Mintaapák

– A Mintaapák négy apatípusa közül melyik neked a legszimpatikusabb?

– Mindegyik elég súlyos. (mosolyog) Szabi, az ügyvéd folyamatosan csajozik, ami kiüresedéshez vezet. Géza, az ex-futballista folyamatosan azt hiszi, hogy neki van igaza. Miki, az ezermester folyamatosan hazudik. Tamás, az állatorvos meg nem tudja elkötelezni magát. Bár talán még ő a legegészségesebb. Illetve már Szabi is elkezdett tenni magáért azzal, hogy pszichológushoz jár. Én egyébként mindegyiket elküldeném egy jó pszichológushoz, hogy tanuljanak önismeretet.

– Az apák nem léteznének a hozzájuk kapcsolódó anyák nélkül, és mivel ez az interjú a Anyamagazinnak készül, muszáj megkérdeznem, hogy szerinted milyen az ideális anyuka?

– Aki szereti a gyermekét. Gondoltad volna? (nevet) A majdani gyerekeim anyja lesz az ideális anya. De egy jó anya szerintem leginkább türelmes. A türelem sokat számít, és humorral tudja kezelni a nehezebb helyzeteket is.

– Milyennek látod a mai anyákat?

– Ahány anya, annyiféle. Mindegyik más. Amit látok, hogy a nők hamarabb készen állnak az életre. Fiatalabb korban sokkal több az érett gondolkodású lány. Míg a 20-30 éves férfiak nehezebben köteleződnek el.

– Te is átestél a koronavírus-fertőzésen. Hogyan élted meg, mennyire viselt meg?

– Nagyon érdekes tapasztalás volt, amikor elment a szaglásom és ízlelésem. Döbbenetes volt, hogy beleharaptam egy fél citromba, kiszívtam a levét, és semmit sem éreztem. Igaz, nálam ez csak két napig tartott. Tavaly decemberben viszont előjött az asztmatikus nehéz légzésem is, ami általában tavasszal szokott, allergiás időszakban. Szóval, úgy látszik, lett valami szövődménye a koronavírus-fertőzésnek. A múltkor például 1 km után abba kellett hagynom a futást. Hamarosan kivizsgálják, úgyhogy jót is tesz most a pihenés.

– Hogyan éled meg a korlátozásokat, azt, hogy nincsenek színházi előadások, társasági élet?

– Az utóbbi fél évben otthon voltam. Rendezgetem az életem. Engem ez nem terhel le annyira, és nem is zavar. Most kifejezetten jólesik egy kis csend. Sokat járok vissza a szülővárosomba, Pilisvörösvárra. A nővérem még a szülői házban él. Ott kertészkedek, pihenek. Próbálok egészségesen élni, illetve fogyókúrázni. Szerencsére a színháztól kapok alapfizetést, félre is tudtam tenni, és vannak szinkron munkáim is. Úgyhogy nincsenek megélhetési gondjaim, bár természetesen azért én is visszafogottabban költekezek most. A színházak március végéig biztos nem nyitnak ki. Lassan pedig forgatjuk majd a Mintaapák harmadik évadát is; szóval bizakodó vagyok, hogy azért helyreáll majd a rend az életünkben.

Balla-Szabó Viktória

Képek forrása: TV2

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit