web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Pilates online, két gyerek mellől is sikeresen

Pilates online, két gyerek mellől is sikeresen

Az Anyamagazinban sorozatot indítunk, melyben bemutatjuk azokat a vállalkozó anyukákat, akik a Covid idején is sikeresen megtartották, újragondolták a vállalkozásaikat.

A mostani részben a Pilates Masképp, Csepey Tímea örök optimista pilates oktató anyuka vállalkozását mutatjuk be.
Tímea már 8 éve dolgozott főállasban pilates oktatóként, személyi edzőként, és közben megalapította a Pilates Másképp márkáját.

Az első kislányom megszületéséig rengeteg csoportos, magán órám volt. Utána kezdtem el egyre többet foglalkozni anyukákkal. A babámmal házhoz mentem hozzájuk, tartottam baba-mama tornát, majd heti 2 csoportos órám lett. végül, ami fixen beállt” – meséli a kezdetekről.

 

Mire az online stúdiót létrehozta, már sokan ismerték, megvolt a kialakított vendégköre. Budapesten belül mindenfelé tartotta korábban órákat, de mikor egyik helyről máshova költözött azt a vendégek is megérezték, nem tudták mindig követni.

Így volt, aki kifejezetten örült az online lehetőségnek. Ajánlottak egymásnak, visszatértek régi vendégek és lettek olyanok, akik időközben szültek, és örültek, hogy otthon tornázhatnak velem. Szóval nekem az online sok lehetőséget is megnyitott.”

A Covid beköszöntével a kommunikációban kiemelte, hogy a pilates mennyire jól és egyszerűen működik otthon is, érdemes belekezdeni. Volt már akkor is alapozó programja, mini kezdő pilates, havi előfizetés vagy 50 videóval ideértve kismama tornát is. E mellett volt szülés utáni program is, megint más célcsoportnak.

Olyanokat igyekeztem létrehozni, ami otthon is működik, mert időben beosztható, mégis hatékony, és nekem szerencsére jó érzékem ahhoz, hogyan magyarázzam el érthetően, praktikusan a dolgokat. Ráadásul az is szerencsém volt, hogy hamar reagáltam a változásokra. Ez ösztönös is volt. Éreztem, hogy itt az idő és csinálnom kell.”

 

Cserpely Tímea – pilates

Közben Tímea állapotos is lett. De tudatosan készült erre az időszakra is. „Már a terhességem előtt készültem, sok-sok videót felvettem előre, mert tudtam, hogy hamarosan jön a baba, később nem lesz ennyi időm erre. Fáradtságot nem ismerve első és második trimeszterben rögzítettem olyan gyakorlatokat, amik még a nem terhes nőknek is nagyon hasznosak és könnyen megtanulhatóak. Engem a torna feltölt, motivál, jobban vagyok tőle, nem volt nehéz csinálni. Tudtam, hogy később a pocak miatt már úgysem leszek képes fizikailag sokat hajolgatni, és képtelen leszek minden gyakorlatot profin végig vinni.

Úgy érzete közben, hogy ez az időszak nem foghat ki rajta, hiszen már majdnem egy évtizede ezzel foglalkozott, szívből szereti a szakmáját, és bízott abban, hogy jól alakulnak a dolgok. Közben elérkezett a 2020 márciusa, bezártak a termek, ahol tartotta a csoportos óráit. Onnantól megnőtt az igény az online edzésekre, meglevő vendégei átpártoltak a videókra. De nem szabad azt sem elfelejteni, hogy nőtt a versenytársak száma is az online térben.

„Közben végig bíztam abban, hogy van mögöttem 8 éves szakmai tapasztalat és valami nagyon jó ráérzésem, hogy milyen legyen egy otthoni videó. A havi előfizetéses tárban a vendég magának rakhatja össze a programot. Van külön bemelegítés, edzések és nyújtások. De vannak 10-40 perces komplett videók is. Olyanok amik félprofiknak valók, de a kezdőknek is vannak videóim. Eszközökkel vagy azok nélkül is végezhetőek, szóval sokfélék. Azt akartam, hogy lehessen a rosszabb napokon is választani. Empatikus vagyok, tudom, hogy nem megy minden nap ugyanúgy, hiszen emberek vagyunk.”

 

Károly-Rajki Edith

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit