web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

„Megrémültem a kisfiam rajzától”

– Rosenberg-Nagy Ágota Amerikából jött haza segíteni

„Megrémültem a kisfiam rajzától”  <br><p class='alcim'> – Rosenberg-Nagy Ágota Amerikából jött haza segíteni</p>

Pszichológust keresett, végül rátalált egy olyan technikára, amely az ő és a családja életét is alaposan megváltoztatta: Rosenberg-Nagy Ágota nemcsak hogy saját és szerettei lelki egészségét, de munkáját is ennek a találkozásnak köszönheti.

Így kezdődött

Rosenberg-Nagy Ágota maga sem gondolta volna, hogy segélykiáltásával emberek százainak az életét segíti pozitív irányba terelni.

„2019 nyarán költöztünk haza San Franciscóból az angol férjemmel, az akkor 8 éves fiammal és a majdnem 1 éves lányommal. Az »új életünk« körüli ügyintézés teljesen kimerített, ráadásul mellette még munkát is kerestem, a tartalékaink fogytán voltak. Úgy éreztem, elfáradtam, segítségre van szükségem, keresek egy szakembert. Kaptam is néhány telefonszámot, majd az egyik este megakadt a szemem egy felhíváson.”

Ez pedig nem volt más, mint egy, az Aroma Freedom Technikáról (AFT) szóló felhívás, amiről Ágota úgy gondolta, gyógyír lehet a „bajaira”. Kipróbálta, majd azonnal keresni kezdett egy hazai gyakorlatvezetőt, mert azt érezte, felszabadult.

Rosenberg-Nagy Ágota, Aroma Freedom Technika

Fotó: Závodi Nóra

Aromatechnika:

Az amerikai dr. Benjamin Perkus pszichológus által kidolgozott Aroma Freedom Technika a tradicionális, az energetikai pszichológia és az aromaterápia ötvözete. A segítségével azonosíthatjuk, elengedhetjük és átalakíthatjuk azokat a korlátozó tévhiteket és fel nem oldott érzelmeket, amelyek meggátolnak bennünket az aktuális életcélunkban és szándékainkban. A technika ugyan nem helyettesíti a pszichoterápiát, ám támogatja az érzelmi energiák pozitív irányba áramlását. Az alapvető 12 lépésből álló Aroma Freedom folyamathoz tiszta illóolajokat használnak a negatív emlékek átprogramozására.

Temető a kisfia rajzán

Ágota fejében először csak egy kósza gondolat volt, hogy ezt a technikát meg kellene honosítani itthon is, ám a valódi lökést fia, Noah adta: ezzel kell foglalkoznia.

„Október 15-én suli után segítettem kipakolni Noah táskájából, és a könyvek közül kihúztam egy rajzot. Amikor megláttam, megfagyott a vér az ereimben. Viharfelhők és villámok az égen, zord temető és egy sír a középen, rajta ezzel a felirattal: »R.I.P. Rosenberg Noah, 2019. 10. 15.« A kisfiam egyből kitépte a kezemből a képet, és a háta mögé dugta, de akkor már késő volt… Nagyon megijedtem, és persze magamat okoltam, hogy csak én tehetek arról, hogy így érez. Egyből jöttek azok az emlékek, cikkek, beszélgetések, amelyeket Amerikában hallottam, láttam, olvastam öngyilkos fiatal gyerekekről és tinédzserekről, akik nem tudtak mit kezdeni a bennük lévő érzelmekkel. Külsőleg – látszólag – minden oké volt, közben meg csendben szenvedtek.”

Ágota másnap feliratkozott a tanfolyamra, arra gondolva, hogy ha nem is foglalkozik majd ezzel, legalább a fiát megtanítja a technikára, amely segíthet neki a negatív érzelmei és gondolatai elengedésében.

Rosenberg-Nagy Ágota, Aroma Freedom Technika

Fotó: Závodi Nóra

Vállalkozás és a gyerekek

Végül vállalkozás lett belőle, és ahhoz, hogy ezt Ágota stresszmentesen el tudja indítani itthon, a férjével megegyeztek, hogy a családfő egy évre visszamegy Amerikába dolgozni.

„Tervet készítettünk, hogy minden második hónapban vagy mi megyünk Houstonba, vagy ő jön haza. Tavaly február 14-én utazott el, én március 2-án indítottam el a vállalkozást, nagy tervekkel. A fiam iskolába járt, a lányom elkezdte a bölcsit. Minden a terv szerint haladt, egészen két hétig, amikor is elkezdődtek a koronavírus-járvány miatti korlátozások.”

A digitális oktatás Ágotáék napjait is átrendezte, sőt nemcsak a kisfia tanulásával kellett foglalkoznia, hanem kislánya, Lucy is igényelte édesanyja figyelmét. Ahogyan a legtöbb anyuka, úgy Ágota is abban reménykedett, hogy ez csak átmeneti dolog lesz, és legfeljebb májusra minden helyreáll.

„Amikor április közepén közölték, hogy minden így marad a tanév végéig, nagyon megzuhantam. Annak viszont nagyon örültem, hogy van ez a technika, amelyet használhatok, ami segít. Így el tudtam engedni a gyors terjeszkedést, az éjszakába nyúló posztírásokat, a levelezgetéseket, a gyakorlatlevezetéseket és elfogadtam a helyzetet. Azt néztem, hogy a jelen helyzetből mit tudok kihozni, mi az, ami építőleg hat rám és a családomra.”

Rosenberg-Nagy Ágota, Aroma Freedom Technika, AFT

Fotó: Závodi Nóra

Áthelyezett fókusz

A kezdeti nehézségek után Ágota teljesen másként kezdett gondolkodni a helyzetről.

„Értékeltem, hogy a fiam egyénileg segíthetem. Ahhoz, hogy a ház ne szaladjon nagyon, Lucyvel úgy játszottam, hogy közben pakoltunk, takarítottunk. Elkezdtem rendszeresen jógázni, ami feltöltött és kikapcsolt. És a vállalkozásomban is változtatnom kellett ahhoz, hogy nőni tudjak hosszú távon, lassan, de biztosan.”

Ágota gyakorlatvezetést ajánlott fel olyanok számára, akiknek igazán szükségük volt segítségre, cserébe ő véleményt kért, hiszen a hiteles vélemény kulcsfontosságú egy új technika bevezetésekor.

„A gyakorlatvezetést a gyerekek mellett csak úgy tudtam megoldani, hogy például kint voltam a picivel a kertben: amíg ő játszott, én telefonon levezettem a technikát. Persze ekkor a fiam is próbált besegíteni, ami általában nem tartott sokáig, így kénytelen voltam egy mesével lekötni a figyelmét.”

Rosenberg-Nagy Ágota, AFT, Aroma Freedom Technika

Fotó: Závodi Nóra

Gyakorlatvezetőket képez

Ágota, amikor csak tehette, leírta az ötleteit, amelyeket alkalomadtán felhasználhatott egy workshop vagy posztírás kapcsán, így mire nyáron visszaállt minden a megszokott kerékvágásba, addigra készen állt a feladatokra. Olyannyira, hogy elkezdték vásárolni a könyvét, és elindultak az online levezetések és workshopok.

„A webshopom nyár végére lett kész. Az ősz újabb váltást hozott, mert akkor kezdtem el a B2B-profilra átállni. Együttműködő partnereket kerestem, akik a saját területükön tudják alkalmazni az AFT-t, és beszámolnak a tapasztalataikról a nyilvánosságnak. Emellett az igazán nagy előrelépést az jelentette, amikor megkaptam a hozzájárulást, hogy képezhetek már Magyarországon is, magyar nyelven Aroma Freedom Technika gyakorlatvezetőket. Most készülnek a tanvideók, így remélhetőleg áprilisban elkezdhetjük az első képzést. Egyre többen jelentkeznek és érdeklődnek a lehetőségek felől.”

Rosenberg-Nagy Ágota, Aroma Freddom Technika, AFT

Fotó: Závodi Nóra

Otthoni használatra is

Ágota szolgáltatása teljesen egyedi, mivel az AFT-hez illóolajokat használnak, amelyeket Magyarországon is egyre többen szeretnek és alkalmaznak. Ráadásul úgy tűnik, hogy az emberek nyitottak is az új dologra, noha tény, hogy Ágotának igencsak meg kell dolgozni azért, hogy a technika eljusson a köztudatba. A módszer létjogosultságát pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy a koronavírus-járvány alatt jóval többen keresnek használható önismereti eszközt, stresszoldó technikát.

Az AFT-hez nem szükséges a személyes jelenlét: a technikát Ágota online vagy telefonon is le tudja vezetni, sőt a workshopján akár otthoni használatra is bárki megtanulhatja, éljen bárhol is a világban.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit