web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Egy négyzetméteres munkahely

– hímzéssel kelti életre az üres vásznat

Egy négyzetméteres munkahely  <br><p class='alcim'> – hímzéssel kelti életre az üres vásznat</p>

Nem árulok zsákbamacskát, a mai napon született unokahúgom első könyvét Tamarától vásároltam. Én vagyok a könyvfelelős a családban, ezért is volt fontos, hogy már az első meseélmény emlékké legyen, mind tárgyi, mind szellemi értelemben. Most bemutatom nektek a Biztostű vállalkozást, amelynek megálmodója Németh Tamara, háromgyermekes anyuka.

Egyérintésnyi boldogság

„Hiszem, hogy a bennünket körülvevő tárgyak (akár kaptuk, akár magunk szereztük be őket) adhatnak erőt és derűt a jó és kevésbé jó napokon csupán azzal is, hogy rájuk tekintünk, megérintjük őket.”

Tamara kézi hímzéssel ellátott dísztárgyakat készít, mint például fotó alapján családi portét vagy éppen kisebb gyerekeknek „matatós” könyvet; a vállalkozása célja, hogy egyedi termékeket állítson elő, ami szerethető a látványáért, a kivitelezéséért, az egyedülállóságáért.

hímzés

Hobbiból hivatás

Tamara az első hímzést a főiskolán készítette el, egy magazin rövid leírásán felbuzdulva. Ekkor még nem volt tapasztalata sem a varrás, sem a hímzés terén, de kitartó munkával sikereket ért el az újdonsült hobbival. Harmadik gyermeke születése után már tudta, hogy hosszabb ideig marad otthon a családdal. Könyvtárosként dolgozott a lakóhelyétől viszonylag messzebb lévő településen, ami korai kelést és késői hazaérkezést jelentett mind neki, mind a gyerekek számára.

„Vagy leteszem a lantot, és belevágok egy sokkal meredekebb és izgalmasabb kalandba: vállalkozónő leszek. Szó mi szó, a tavaszi karantén ideje alatt döntöttem el, hogy tényleg vállalkozóként próbálkozom tovább. Azzal érveltem magamban, hogy ha nagyon nem megy, még mindig elmehetek más munka után nézni. Ha így történne, akkor be kell látnom, hogy ez nem való nekem. De itt még nem járok, mert kezdőként még visz előre a lelkesedés és a magamba vetett hitem. A vállalkozás csak idén indult el.”

Németh Tamara, hímzés, Biztostű

A hímzés varázslat

Tamara egy, mondhatni, nyugodt és biztos közeget hagyott maga mögött az ismeretlenért, mégis bizakodó; a kigondolt és elkészített termékekhez meg kell találni a vásárlóerőt az online térben, ami jelenleg mindennapos küzdelem.

A motiváció egyik legfontosabb eleme az volt, hogy otthon tudjon maradni, biztosítsa a gyerekek számára a napi rutint. Egy kis dolgozósarok kialakításával sikerült megteremteni az új munkahelyet, így mindig kéznél van, ha a gyerekekről van szó. A másik fontos elem pedig az egyediség volt, az alkotás öröme, a személyre szóló kép vagy éppen könyv elkészítése.

„A hímzés egyébként is olyan dolog, amire kicsit varázslatként tekintek. Az üres vászon, az egy szál cérna és a tű a kezeim által válnak élővé. A termékeim pedig, úgy érzem, gondolatébresztők lehetnek mások számára. Ez is a motivációm egy része: beszélgetéseket indítani.”

Biztostű, Németh Tímea, hímzés

Motiváció: van

A jelenlegi járványhelyzet sok hátránya ellenére mégis adott egy lehetőséget, hiszen ebben a bezárt világban megugrott az online vásárlások száma. Ez segített Tamarának is, hogy elinduljon a vállalkozói úton. A stratégiák még kiforratlanok, még most tanul mindent, ami ehhez a világhoz szükséges: marketing, számlázás, időmenedzselés. Jövőre már vannak tervek, új termékek bevezetése, workshopok szervezése, és a jövőre nézve a piacozás élménye is csábítóan hangzik számára.

A Biztostű Facebook-oldalát itt találod.

Szalay Veronika

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit