web analytics
2022, 27 június, hétfő
Nincs találat
Összes találat
Anyamagazin
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
Anyamagazin

Matrózból lett francia cukrász a magyar lány – Georgina elrontott macaronokkal kezdte, ma már ő tanítja sütni a profikat is

ANYA magazin Írta ANYA magazin
2021.01.28.
in Anyavállalat
Olvasási idő: 5 perc
Matrózból lett francia cukrász a magyar lány - Georgina elrontott macaronokkal kezdte, ma már ő tanítja sütni a profikat is
Megosztás Facebookon

Macaronsütésbe csak a legbátrabbak mernek belevágni – Georgina is tett egy próbát. Aztán kettőt, majd fél éven át még nagyon sokat, de sehogy sem jött össze a tökéletes végeredmény. A végén már annyira bosszantotta a sikertelenség, hogy ezt látva francia férje elküldte őt egy cukrászmesterhez. A tanulás olyan jól sikerült, hogy ma már Georgina az, aki másokat tanít sütni. Méghozzá egyenesen Franciaországból.

Melyikünk ne álmodozna arról, hogy olyan munkát végezzen, amelyet a szabadidejében is imád csinálni? Touron Georginának mindez sikerült, méghozzá félelmetes sebességgel: „A kisfiam megszületése után nagy sütögetésbe fogtam, elkapott a hobbicukrászkodás szeretete. Szülinapi tortát és mindenféle más sütit is sütöttem, de a híres francia édesség, a macaron kifogott rajtam. Nagyon sokat szenvedtem vele, teljesen kiszámíthatatlanul sikerültek, vagy a kukában végezték a sütimutánsaim. Mivel Franciaországban élek, kiborított, hogy pont a macaron készítése nem megy. Fél éven át szenvedtem vele, de soha nem jött össze. Ezt látva küldött el végül egy francia séfhez a férjem.”

Touron Georgina, macaronok, Sütésből bevétel

Amikor a hobbiból munka lesz

Georgina egyenesen a franciák gasztronómiai fővárosába, Lyonba ment a legprofibbaktól tanulni. A tanfolyam annyira jól sikerült, hogy a fiatal cukrásztehetség megállás nélkül kezdte gyártani a tökéletesebbnél tökéletesebb macaronokat: „Már nem riadtam meg egy 200 db-os sütéstől sem, amivel feleannyi idő alatt végeztem, mint régen 30 darabbal, a minőségről nem is beszélve.”

Ekkor merült fel Georginában a gondolat, hogy megszerzett tudását akár kamatoztathatná is: „Féléves volt a kisfiam, amikor elindítottam a vállalkozást. Fontos volt számomra, hogy ne csak anya legyek. Sokszor éjjel dolgoztam, de annyira vitt a lendület, hogy bírtam erővel és kreativitással.”

A magyar lány egy online francia cukrásztanfolyamot indított, ez ma a Macaron Akadémia: „A nulláról indultam, semmit sem tudtam erről az egész vállalkozásdiról, de szerencsére kitartottam, és közben persze folyamatosan tanultam. A fő motivációm az volt, hogy akik szeretnének otthon különlegeset sütni, ne csalódjanak, mint én annak idején, hanem zökkenőmentesen, egyből sikerrel süssenek meg egy olyan ikonikus desszertet, mint a macaron. Ráadásul otthonról, anélkül, hogy elutaznának Franciaországba.”

Macaron Akadémia, macaronok

A vállalkozás szinte már az induláskor berobbant

Georgina kezdetben nem számolt nagy sikerrel: „Egy alacsonyabb magyarországi fizetést lőttem be magamnak. Azt mondtam, ha összejön havi 150 ezer forintnyi bevételem, akkor számomra ez már egy sikeres vállalkozás lesz. Tévedtem. Már szinte induláskor hatszor annyi volt benne.” Georgina nagyon gyorsan szívta magába az online tudást, elkezdett komolyan foglalkozni a marketinggel és az üzletfejlesztéssel. Folyamatosan képezte magát, amely már fél év után átütő sikert eredményezett. Olyannyira, hogy a hobbisütők mellett profi cukrászok is az ő tanfolyamát kezdték el keresni: „Azon kaptam magam, hogy legalább annyira érdekel a cukrászvállalkozások működése, mint maga a sütés. Eközben sikerült olyan szintre jutnom a saját vállalkozásommal, hogy egyre több kérdést kaptam a tanfolyamon részt vett cukrászoktól, hogy hogyan kezdjenek bele a sütibizniszbe.”

Georgina egy év alatt közel háromszoros növekedést ért el a vállalkozásában, ezért úgy döntött, hogy egy könyvben is megosztja tapasztalatait: „Megírtam benne, hogyan lehet akár otthonról is elindítani egy vállalkozást. Ma már rengeteg lehetőség nyílik arra, hogy a hobbisütésből főállás legyen. Ebben segít a könyvem.”

Macaronok

Járvány alatt is sülnek a macaronok

A világjárvány márciusi megjelenésével a cég körül is megjelent a bizonytalanság, de a kezdeti megtorpanás pár hónap alatt elillant: „Az év elején megírt terv sokat segített nekem. Nem mondom, hogy nem voltak kisebb változtatások, de összességében sikerült követni a tervet. Azt hiszem, ma már senkinek sem kérdéses, hogy minden szempontból fontos online jelen lenni, még akkor is, ha csak egy icipici cégről van szó.”

Georgina mindössze négy éve indította el gasztrovállalkozását, amelynek segítségével mára már több ezernyi macaron sült ki a magyar konyhákban és profi cukrászdák műhelyeiben. Az azóta kétgyerekes francia–magyar anyuka azt mondja, továbbra is tele van tervekkel, mi pedig már alig várjuk, hogy meglássuk, mi sül ki legközelebb a konyhájában!

Előző cikk

„Szívügyem lett az egészséges táplálkozás”

Következő cikk

Ezt tedd, ha hullik a hajad vagy őszülsz

Kapcsolódó Cikkek

Anya a kosárlabdapályán: aki Krisztánál sportol, kicsit haza is megy
Anyavállalat

Anya a kosárlabdapályán: aki Krisztánál sportol, kicsit haza is megy

Írta Takács-Bablena Eszter
2022.06.01.
Rendezvényszervezőből babaruhagyáros – gyermekei ihlették Szandra vállalkozását
Anyavállalat

Rendezvényszervezőből babaruhagyáros

Írta Hrdina-Bárány Zsuzsi
2022.05.26.
„A fiam nélkül még mindig egy irodában ülnék” – interjú Dr. Árvai Anitával
Anyavállalat

„12 évesen már komplett menüket készítettem”

Írta Balla-Szabó Viktória
2022.05.26.
Továbbiak

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Szerzőink

Kattints ide, és ismerd meg rendszeresen publikáló szerzőinket...

Hirdetés

Témáink

  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya

Sorozatunk

Anya, miért ilyen az élet?
Család a dombon

Anya, miért ilyen az élet?

2022.06.25.
Wellness helyett szobafogság és hólyagok
Család a dombon

Wellness helyett szobafogság és hólyagok

2022.06.20.
Újra kettesben: szex, szerelem, gyomorbaj
Család a dombon

Újra kettesben: szex, szerelem, gyomorbaj

2022.06.11.

Keress rá

Nincs találat
Összes találat

Hirdetés

Közösség

Anyamagazin

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Nyerj

ANYAmagazin

Kiadó: Barát Hella (székhelye: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 40.)
Kiadásért felelős személy: Barát Hella
Szerkesztésért felelős személy: Hrdina-Bárány Zsuzsi
Email: hello@anyamagazin.hu
Hirdetés: sales@anyamagazin.hu
Telefon: +36 30-961-1570

  • Adatvédelmi tájékoztató
  • Hirdetési lehetőségek

ANYAmagazin © 2022

Nincs találat
Összes találat
  • AnyaSzolga
  • RosszAnya
  • Anyatest
  • HősAnya
  • DoktorAnya
  • KultAnya
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaMenü

ANYAmagazin © 2022