web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Egy kisgyermekes anya álmai a színes vászonzsákok mögött

Egy kisgyermekes anya álmai a színes vászonzsákok mögött

Egyszerűen lehetetlen nem észrevenni a SugarPeas ezernyi árnyalatban tündöklő vászonzsákjait. Kevesen találnák ki, hogy a színes-szagos termékek mögött egy kisgyermekes anyuka áll, aki sminkmesteri munkáját otthagyva ült varrógép mögé. Minderről ő maga mesél.

Anyaság, új élet

Nemcsak sminkmesterként dolgozott, hanem tanította is a szakmát Kollarik Gabriella, aki a különféle műsorkészítő cégek, a televízió és a filmek után 37 évesen váltott, és valósította meg az álmát. Ekkor született meg a kislánya, Miri, aki, mint mondja, ajándékcsomagként érkezett az életébe.

„Nálam a gyermekvállalás hozta meg a fordulatot, amivel véget is ért a tinglitangli, felelősség nélküli életem. Amikor Miri kétéves lett, éreztem, hogy szeretnék magamnak felépíteni valamit, és egy olyan dologgal foglalkozni, aminek van értelme. 2018-ban sikerült elindítanom a SugarPeas nevű vállalkozásomat, amelynek a nevét is a kislányom inspirálta.”

SugarPeas, Kollarik Gabriella, vállalkozó anya, környezettudatosság

Kép: Kollarik Gabriella

Elképzelte, megcsinálta

Gabi 8 éve autodidakta módon tanult meg varrni. Kutyaruhákkal kezdte, majd jöttek a gyerekkori barátnő kérésére készült gyümölcsöszsákok, amelyek elindították a környezettudatos vonalon. Az édesanya nem titkolja, hogy fejest ugorva a vállalkozásba, az elején bizony voltak nehézségek.

„Az első például, hogy nem találtam olyan anyagot, amely megfelelt volna az elképzeléseimnek, és itt elsősorban az anyag minőségére gondolok. Megoldottam: elkészítettem az anyagot. Fontos volt, hogy a termékeim természetes anyagúak legyenek.”

Aztán ott volt a márkája felépítése, amit Gabi egyes egyedül csinált végig, noha sosem tanult marketinget és arculattervezést. A sminkes munkájához elengedhetetlen szépérzékének hála azonban kialakította a SugarPeas játékos, színes, igényes termékeit. Mint mondja, fontos volt, hogy márkája önazonos legyen, így azt valósította meg, amit elképzelt.

SugarPeas, vállalkozó anya, környezettudatosság

Kép: SugarPeas

Lendületben

Az első termékek megadták a további lendületet, az ötleteket a környezettudatos életmódot segítő termékek felé. Gabi most már csomagolószalvétákat, uzsonnás tasakokat, kenyérzsákot is készít, amelyekhez az anyagokat próbálja maximálisan felhasználni, így varr szappantasakokat és kozmetikai pamacsokat is.

„Folyamatosan jönnek az ötletek, nem érem utol magam. Sok tervem van. Az első fél év után már eljött az a pont, hogy beláttam, nem tudom egyedül csinálni a vállalkozást: anyagbeszerzés, szabás, varrás, mellette a kislányom nevelése. Egyedülálló anyaként meg kellett hoznom azokat a döntéseket, amelyek engem segítenek. Fontos volt úgy megtervezni az időmet, hogy a kislányommal töltött idő minőségi maradjon, és ne a munkán járjon az eszem. Az egyensúly megtartása érdekében bővülnie kellett a vállalkozásnak.”

SugarPeas, vállalkozó anya, környezettudatosság

Kép: SugarPeas

Maszkok főszerepben

Ahogyan a legtöbb vállalkozóét, úgy a Gabi életét is felforgatta a koronavírus-járvány. Először „beesett az asztal alá”, mert elképzelni sem tudta, hogy ki fog az ökozsákokra gondolni egy pandémia kellős közepén. Egy hét után azonban megrázta magát, és felállt.

„Erre is az anyaság tanított, például kiállni önmagamért, a lányomért. Megerősített önmagamban, hogy ha valamit kitalálok, az jó, ahogy én gondoltam. Vettem egy mély levegőt, nincs mese, alkalmazkodni kell ehhez a helyzethez. A szükség törvényt bont alapon elkezdtem maszkokat varrni, bár volt erkölcsi dilemmám, hogy ezt készítsem-e. Végül megkerestem azt az anyagot, amelyből a gyógyszertári-sebészeti maszkok készülnek, és elkezdtem olyan 100 százalékos pamutból varrni, amely középső részében van egy szűrőréteg. Így kezdtem hát készíteni a maszkok fenntartható, többször használható változatát az egyszer használhatók helyett. Ha nem vágtam volna bele, lehúzhattam volna a rolót.”

SugarPeas, vállalkozó anya, környezettudatosság

Kép: SugarPeas

Más dimenzió

A vállalkozói lét Gabi szerint sem könnyű: a cége működtetése sok energiabefektetéssel jár, ráadásul öt ember munkáját végzi egyedül, mégis örül annak, hogy mindig látja az előnyöket. Megteheti például azt, hogy hétköznap kiveszi az óvodából a gyermekét, vagy éppen elmegy futni a délelőtti napsütésben, napi 8-10 kilométert. A sikeres vállalkozáshoz szükséges energiát ugyanis Gabi számára a sport adja, no és a kislánya.

„Az anyaszerep egy egészen más dimenzió. Az anyasággal jobban elengedjük a társadalmi elvárásokat, nekem felkerült egy szemüveg, amitől nagyon másképp látok, és ez jó. Ha lehetne egy kívánságom, azt szeretném, hogy a kislányom életében hamarabb jöjjön el az az időszak, amikor megtalálja önmagát. Hihetetlenül fontos, hogy jól érezd magad az életedben, hogy valami olyan dolgot csinálj, ami 100 százalékosan te vagy.”

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit