web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Tökéletes anyasmink, amíg a gyerekek reggeliznek

Tökéletes anyasmink, amíg a gyerekek reggeliznek

Kinek van ideje reggel szépítkezni, főleg, ha egy-két gyerkőc sietteti? Nehogy azt gondold, hogy némi arcra festett árnyalat akkora időráfordítás, sőt! Baráth-Orosz Tímea sminkes videója után egyetlen napot sem akarsz már smink nélkül kezdeni.

A sietős reggeleken valószínűleg a smink a legutolsó, ami eszedbe jut. Pedig fontos, mert már két ecsetvonástól is jobbnak, szebbnek, frissebbnek érezheted magad. Elárulunk valamit: mindezért nem kell hajnalban kelned, sőt addig elkészül, amíg a gyerekek kényelmesen megreggeliznek. Csupán 6 percre lesz szükséged a legmenőbb mamisminkhez – már mutatjuk is.

 1. Vigyük fel a korrektort a szem alatti részre, és a szemhéjra is mehet belőle. Dolgozzuk el az ujjunkkal, de egy szuperpuha fejű ecsettel a legjobb. Ügyeljünk arra, hogy vékonyan kenjük, mert a nap folyamán becsíkozódhat, ha vastag a réteg.
 2. Ezután jöhet a színezett krém vagy az alapozó – kinek mi illik a bőréhez. A színezett krém mindig vékonyabban fed, mint az alapozó. Ha tutira akarunk menni, vagy sok a bőrhibánk, akkor inkább alapozót válasszunk. Az alapozóból egy-két borsónyi mennyiség elég is – ha ennél többet teszünk, akkor nagyon vastag, maszkhatású lesz. Ezt szintén vagy a kezünkkel, vagy az erre a célra választott ecsettel dolgozzuk el egyenletesen.
  smink, anya smink, reggeli smink, hétköznapi smink, gyors smink, smink

  Kép: Baráth-Orosz Tímea

 3. Jöhet egy kis bronzosító, amit mindenképp egy arra a célra vásárolt ecsettel tegyünk fel a járomcsont alatti részre. Ez egyrészt könnyen kitapogatható, de akkor láthatjuk is, ha csücsörítünk. Elsőre nagyon keveset tegyünk belőle; ha mégis kevés, akkor inkább többször menjünk ugyanarra a részre. Bronzosítóból lehet tenni egy kicsit a homlok két oldalára, a halántékhoz is. De csak egy leheletnyit!
 4. Ha szeretnénk egy pici arcszínt is, akkor egy halvány rózsaszínű pirosítóval tehetünk belőle a mosolygópontunkra épp csak egy leheletnyit. Ezt úgy találjuk meg, ha mosolygunk: a járomcsontunk vége, az orrunk felé eső része.
  smink, anya smink, reggeli smink, hétköznapi smink, gyors smink, smink

  Kép: Baráth-Orosz Tímea

 5. A szemöldökünket egy, a hajunkhoz, bőrünk tónusához illő szemceruzával húzzuk át. Lehet poralapú is, de azzal egy kicsit időigényesebb a művelet, mint ceruzával. Ha nincs szép szemöldökformánk, akkor a ceruzával azt könnyebben meg tudjuk húzni.
 6. Jöhet a szempillaspirál, amellyel a legjobb hatást úgy érhetjük el, ha kétszer visszük fel a spirált. Az első réteg után kenjük a másik szemünket, mire ott végzünk, jöhet a második réteg az előzőre. Kinyitja a szemeket, és sokkal üdébb kinézetet biztosít.
  smink, anya smink, reggeli smink, hétköznapi smink, gyors smink, smink

  Kép: Baráth-Orosz Tímea

 7. A szánkra tehetünk színezett szájápolót, vagy simát.

Kíváncsi vagy, hogy milyen ez élőben? Nézd meg a videót!

 

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit