web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Hogyan lehet szép dekoltázsod?

– a stílusszakértő válaszol

Hogyan lehet szép dekoltázsod?  <br><p class='alcim'> – a stílusszakértő válaszol</p>

Hogyan emelheted ki a dekoltázsodat úgy, hogy az stílusos legyen? Netán már a melltartóválasztásnál elakadsz? Egyáltalán: mit viselj akkor, ha optikailag kicsinek vagy épp ellenkezőleg, nagynak érzed a melleid? Kovács Yurkov Orsolya stílusszakértő most elárulja mindezt.

A legfontosabb: a megfelelő melltartó

A jó méretű melltartó nagyon fontos a kényelem, az egészség és a sikkesség szempontjából is. A megfelelő méretet úgy tudod megtalálni, ha vásárlás előtt otthon megméred és kiszámolod, mit érdemes keresned a boltban, vagy a boltban kérsz segítséget az eladóktól. Gyakori, hogy a nők egy számmal kisebb melltartót hordanak, C helyett B kosarat, D helyett C-t.

Valamint sokan nem veszik figyelembe, hogy a cicijük egészen a hónaljig tart, ezért olyan melltartót vásárolnak, ami oldalt félbevágja a mellüket. Így kettőből lesz négy cici – amellett, hogy ez nem egészséges, a ruhák sem fognak jól állni rajtuk.

melltartó, mellméret, dekoltázs, stílus, öltözködés

Kép: Pixabay

Hogyan állapítsd meg a melltartóméreted?

A melltartóméret mindig egy betűből és egy számból áll, pl. 80 B, 85 C… A mellméretedet három lépésben tudod megállapítani.

  1. Egy centiméteres szabócentivel mérd meg a törzsed kerületét, pontosan a melleid alatt! Ha 74 cm, akkor a 75-ös melltartó lesz jó, ha 86 cm, akkor a 85-ös, és így tovább.
  2. A másik, amit meg kell mérned, a kerületed a mellbimbóid magasságában, tehát a mellcsúcsnál.
  3. A kapott cm-ből vond ki az előzőt, tehát pl. 100 cm–85 cm, 89 cm–74 cm.
    Ez a különbség adja meg, hogy milyen betűvel jelölt kosárméret lesz megfelelő neked.
    Ha a két szám különbsége 13 cm körüli, akkor „A” a kosármétered. Ha 15 cm, akkor „B”, ha 17 cm, akkor „C” stb.
melltartó, mellméret, dekoltázs, stílus, öltözködés

Kép: Pixabay

Szeretnél nagyobb ciciket?

Optikailag nagyítani a mellet mindig úgy lehet, ha a mellkas területen „túlmész”, azaz látványra megnöveled a felületet. A mellek nagyobbítására az egyik legjobb megoldás a kámzsás nyakú ruha vagy felső. Minél több textilt teszünk a mellkasunkra, a mell magasságában, az annál növelőbb hatású lesz.

Ugyanígy növelik a felületet, ha egyre feljebb és feljebb mész a textillel. Lehet, hogy nem gondolnád, de a garbónyakú felsők növelik optikailag leginkább a melleket. Tévhit, hogy akkor látszik nagyobbnak a cicid, ha mély kivágású ruhát viselsz. Ugyanígy növeli a mellméretet, amikor zsabós, fodros blúzt veszel fel. Ugyanígy, a mellrészen elhelyezett nagy felirat vagy egy csillogó minta is nagyobbnak mutatja a cicit, mint amilyen valójában.

melltartó, mellméret, dekoltázs, stílus, öltözködés

Képek: Máth Szilvia

Mit viselj, ha a nagy kebleidet szeretnéd optikailag kicsinyíteni?

A fentiek nagy mell esetén tiltólistásak, hacsak nem növelni szeretnéd még tovább a méreteit. Érdemes tudnod, hogy ha dús keblekkel áldott meg a teremtő, és azt még optikailag növeled, annak mindig kövérítő hatása lesz. Ha a nagy cicidre veszel fel zsabós, kámzsás, strasszos, feliratos vagy fodros felsőrészt, az pluszkilókat fog rád tenni, és ez a fajta kövérítő hatás nem minden nőnek a célja. Lehet, hogy egy garbót vagy fodros felsőt viselve fullasztó érzésed van. Ez is emiatt lehetséges.

Mi a megoldás nagy mellek esetén? A barátod a V kivágás és a V vonalú ruhák. Ezek optikailag megosztják, elvágják a mellek felületét. Remek megoldás például a blúz, ami eleve V alakban gombolódik össze. Ha a nyakad rövid, a kebled nagy, akkor pedig próbáld meg, hogy megemeled a blúz gallérját, és az meg fogja hosszabbítani látványra a teljes nyakrészt, és hosszában fogja megosztani a cicik felületét is. Finomabb, kellemesebb megjelenésed lesz általa, garantáltan jobban fogod érezni magad így.

melltartó, mellméret, dekoltázs, stílus, öltözködés

Kép: Ezer László

Újra főszerepben a melltartó

A nagyobb méretű ciciket, amelyek már kicsit megereszkedtek, érdemes megemelni a melltartóval, mert ha lejjebb kerül a melled, az a derekadat megrövidíti, és megint csak kövérítő hatású lesz. Ha megemeli a melltartó a ciciket, az nyújtja és vékonyítja a derékvonaladat. Az öltözködésnél azonban sosem az a cél, hogy vékonynak tűnj, hanem hogy önazonos és hiteles legyél abban, amit viselsz. Ha te jól érzed magad a bőrödben, azt a környezeted is megérzi, és ők is jól fogják érezni magukat a közeledben.

Csak sejtess!

A fehérneművel kapcsolatban azt javasoljuk, hogy ne látszódjon ki! A kevesebb több elve itt is érvényesül. A sejtetés sokszor sokkal több, mint ha kirakjuk az egész testünket. Fontos ugyan, hogy a lehető legelőnyösebb legyen a dekoltázsod, de ne irányítsd túlságosan a melledre a fókuszt, mert akkor azt fogod magadból „eladni”. Ha szeretnéd, hogy a tudásod, az okosságod érvényesüljön, mondjuk, egy állásinterjún vagy egy üzleti tárgyaláson, akkor biztosan nem jó taktika kirakatba helyezni a melleidet.

melltartó, mellméret, dekoltázs, stílus, öltözködés

Kép: Ezer László

Kiegészítők kicsi és nagy cicihez

Ha nagy kebleid vannak, ezért a V kivágású felső lenne számodra előnyös, mégis beleszeretsz egy kerek nyakú felsőbe, akkor nyugodtan viseld. Egy V alakban lógó nyaklánccal tudod a látványát az előnyödre fordítani, hiszen a V-s nyaklánc megadja ugyanazt a hatást, amit a V nyakú felső.
A nyaknál elhelyezkedő nagy méretű nyakláncot inkább a kisebb mellű hölgyeknek ajánljuk. A kerek vonalú nyaklánc nagy szemekkel pont az ellenkező hatást éri el, mint V alakú nyaklánccal.

melltartó, mellméret, dekoltázs, stílus, öltözködés

Kép: Ezer László

Felejtsd el a szilikonpántot!

Igazi mumus a szilikonpánt. Légyszi, légyszi, ne hordd! Aki felveszi, általában azt szeretné, hogy a melltartója pántja ne látszódjon, ne legyen feltűnő, de általában épp az ellenkező hatást éri el vele. A szilikonpánt ugyanis úgy néz ki, mintha egy cellux lenne a bőrödön. Nemcsak nem szép, de alámegy a kosz, beizzad, tapad, ragad, fénylik, és egy idő után meg is sárgul. Nem szép, nem ízléses, nem stílusos.

A pánt nélküli melltartó a jó döntés, ha olyan ruhát szeretnél felvenni, amelyből csúnya lenne egy kikandikáló pánt. Ha olyan a ciciméreted, hogy nem tudsz pánt nélküli melltartót viselni, akkor válassz inkább olyan ruhát, amely takarja a pántot, vagy olyan melltartót, amelynek a pántján nem látszik, hogy fehérneműről van szó. A szilikonpánt sosem stílusos megoldás.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés