Mézeskalácsillat nélkül aligha tudjuk elképzelni a karácsonyt. De vajon milyen is a jó ünnepi süti? Most mutatunk egy szuper receptet, ami nemcsak gyors és végtelenül egyszerű, hanem pihe-puha, omlós, ráadásul azonnal adható is tesztelésre a csemetéknek.
A gyerekek is örömüket lelik majd a készítésében.
Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 20 dkg margarin
- 1 kk. szódabikarbóna
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 2 tojás
- fahéj
- mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 citrom héja
- 8 dkg porcukor
- 1-2 tojássárgája (a tetejére)

Elkészítés:
Melegítsük meg együtt a mézet, a margarint és a szódabikarbónát, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a tojásokat, a fűszerekkel elkevert lisztet, a cukrot és a citrom héját, majd keverjük simára. Nyújtsuk ki lisztezett alapon – érdemes a sodrófát is lisztezni, nehogy ráragadjon, de azért ne essünk túlzásba –, majd formakiszúróval szaggassuk ki a formákat. A mézeskalácsokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le a tetejüket tojássárgájával, majd 210 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Az elkészült mesterműveket hagyhatjuk díszítés nélkül is, de márthatjuk csokiba, vagy rajzolhatunk rájuk porcukor-tojásfehérje keverékével is.

Forrás: Cukimamik
Borítófotó: Unsplash/Grace O’Driscoll
Ezt olvastad már?