web analytics
2022, 26 május, csütörtök
Nincs találat
Összes találat
Anyamagazin
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
Anyamagazin

Rugelach: ha nem ettél még, azonnal süss egy adagot belőle!

Rakonczai Beáta Írta Rakonczai Beáta
2021.11.04.
in AnyaMenü
Olvasási idő: 2 perc
Rugelach: ha nem ettél még, azonnal süss egy adagot belőle!

Rugelach: ha nem ettél még, azonnal süss egy adagot belőle!

Megosztás Facebookon

Ha van olyan, hogy tökéletes sütemény, akkor a rugelach az. Észveszejtően finom, semmihez sem hasonlítható puhaságával egyszerűen abbahagyhatatlan. De vajon mi lehet a titka? Máris eláruljuk, és egy receptet is mutatunk.

[box]

Rugelach

E mindenféle édes töltelékkel megtöltött kifli hagyományosan a makkabeus szabadságharc örömünnepén és a fák újévének ünnepén kerül a zsidó családi asztalra. A rugelach receptje tehát eredetileg zsidó, de világhódító útjára állítólag Lengyelországból indult. Az ellenállhatatlan tészta titka a krémsajt, ám pont emiatt nehéz vele dolgozni – a kész sütemény íze viszont kárpótol mindenért. A rugelachot általában lekvárral, dióval, fahéjjal, aszalt gyümölcsökkel vagy csokival töltik meg, de ezerféle változata létezik.[/box]

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • só

A töltelékhez:

  • 10 dkg barna cukor/kókuszvirágcukor
  • 1 ek. fahéj
  • tetszés szerint aszalt gyümölcsök felaprítva, felaprított dió, mogyoró, lekvár
  • 1 tojás
  • 1 dl tej a sütemény megkenéséhez
Rugelach: ha nem ettél még, azonnal süss egy adagot belőle!
Kép: Canva

Elkészítése:

A tésztát robotgéppel gyorsan összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 4 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a gyümölcsökkel, magvakkal, majd meghintjük a barna cukor és a fahéj keverékével.

Ezután pizzavágóval nyolcfelé vágjuk, majd úgy, ahogyan a kiflit is, feltekerjük. A felgöngyölt sütik tetejét megkenjük a tej és a tojás keverékével, majd megszórjuk a fahéjas cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva, 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Rugelach: ha nem ettél még, azonnal süss egy adagot belőle!
Kép: Rakonczai Beáta

 

 


Hirdetés

Előző cikk

Nézd, hogy beszél egy borsodi anya!

Következő cikk

10 film, amit látnod kell, ha anya vagy!

Kapcsolódó Cikkek

4 érv, hogy gofrit süss palacsinta helyett
AnyaMenü

4 érv, hogy gofrit süss palacsinta helyett

Írta Hrdina-Bárány Zsuzsi
2022.05.15.
Rizskoch: ha csak 20 perced van kutyulni
AnyaMenü

Rizskoch: ha csak 20 perced van kutyulni

Írta Hrdina-Bárány Zsuzsi
2022.04.25.
Kitennéd, vagy inkább megennéd?
AnyaMenü

Kitennéd, vagy inkább megennéd?

Írta ANYA magazin
2022.04.14.
Továbbiak

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Szerzőink

Kattints ide, és ismerd meg rendszeresen publikáló szerzőinket...

Hirdetés

Club Tihany - anyák kimenője 2022

Témáink

  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya

Sorozatunk

Cégalapítás családanya módra
Család a dombon

Cégalapítás családanya módra

2022.05.22.
És akkor a gyerekek eltűntek a mocsárban…
Család a dombon

És akkor a gyerekek eltűntek a mocsárban…

2022.05.14.
Horror a szomszédban
Család a dombon

Horror a szomszédban

2022.05.07.

Keress rá

Nincs találat
Összes találat

Hirdetés

Közösség

Anyamagazin

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

hirdetes

ANYAmagazin

Kiadó: Barát Hella (székhelye: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 40.)
Kiadásért felelős személy: Barát Hella
Szerkesztésért felelős személy: Hrdina-Bárány Zsuzsi
Email: hello@anyamagazin.hu
Hirdetés: sales@anyamagazin.hu
Telefon: +36 30-961-1570

  • Adatvédelmi tájékoztató
  • Hirdetési lehetőségek

ANYAmagazin © 2022

Nincs találat
Összes találat
  • AnyaSzolga
  • RosszAnya
  • Anyatest
  • HősAnya
  • DoktorAnya
  • KultAnya
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaMenü

ANYAmagazin © 2022