Ha csak fél órád van az ebédre, ezekkel a gyors krémlevesekkel biztosan megoldod, hogy valami finom, laktató és meleg étel kerüljön az asztalra.
Sokszor sajnálom az időt a nagy főzésekre, mellesleg az örökmozgó totyogóm mellett a főtt étel prezentálása elég nagy kihívást jelent mindennap. Azonban hetente többször is csinálok különféle leveseket, krémleveseket, egyrészt mert így a gyermek fogyaszt némi pluszzöldséget, hiszen ha belerakom neki a bobót (levesgyöngyöt), akkor szinte mindent megeszik. Másrészt elég egy laktató leves ebédre nekünk, felnőtteknek is.
A technikám teljesen ugyanaz az összes krémlevesnél. A zöldségeket megpucolom, összevágom (hüvelyeseket, száraz hüvelyeseket megmosom), felteszem főzni, sózok, ízesítek ízlés szerint, amikor megfőtt a zöldség, akkor egy nagy turmixgépbe belekanalazom a zöldségeket kétharmadát, tejfölt és némi tejszínt, vagy joghurtot rakok hozzá, a mixet visszatöltöm a lábasba, felforralom, majd tálalok. A leírt adagok általában egy-két étkezésre elegendőek két felnőtt és egy kisgyermek részére.
Édesburgonya-krémleves
Hozzávalók: 2 nagyobb édesburgonya, 2 répa. Nagyon jól illik hozzá a szerecsendió és a bors fűszerként.

Kukorica-krémleves
Kell hozzá 2 doboz konzervkukorica, amit kb. 20 percig főzök (körülbelül a kétharmadát szoktam turmixolni). Feltétként sült baconkockák adnak neki egy kis íztöbbletet.

Vöröslencse-leves
Itt nem szoktam turmixolni a lencsét, mert 10 perc alatt krémes állagúra fő. Ehhez a leveshez a legjobban a római kömény illik fűszerként, mivel egy kis közel-keleti ízt kölcsönöz neki.

Brokkolikrémleves
Hozzávalók: 1 közepes brokkoli, 2 répa. Fűszerként szárított petrezselyem vagy tárkony passzol hozzá. Levesgyöngy helyett egy kis pirított tökmag is kerülhet a tetejére.

Burgonyakrémleves
3 nagyobb burgonya és 2 répa szükséges hozzá. Ez a jolly joker leves, mert annyira semleges az íze, hogy bármivel ízesíthetjük, illetve bármilyen feltét vagy pirított mag illik hozzá.
