web analytics
2023, 7 február, kedd
Nincs találat
Összes találat
Anyamagazin
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
Anyamagazin

3 egyszerű pezsgőkoktél szilveszterre

ANYA magazin Írta ANYA magazin
2022.12.31.
in AnyaMenü
Olvasási idő: 3 perc
3 egyszerű pezsgőkoktél szilveszterre

3 egyszerű pezsgőkoktél szilveszterre

Megosztás Facebookon
196

Persze, persze, minek variálni, elég csak durrantani, és mehet a pohárba, de ha már alkalom, meg újév, adjuk meg a módját! Az ünneplésre és (persze a finomságok szürcsölgetésére) minden alkalmat meg kell ragadni, és már egy-két hozzávaló hozzáadása is megváltoztatja a kedvenc bubis italunk ízét, és mélységet ad a pezsgőnek. Miért ne legyünk szilveszterkor is kifinomultak és előkelők? Készen állsz a koktéllal való koccintásra?

Mutatjuk a legegyszerűbbeket.

koktél, szilveszter, mimosa,bellini, black velvet
Kép: Canva

Mimosa

Akár már a reggelt is indíthatod vele, ahogy a milliomos amerikai nyugdíjasok, de este is megállja a helyét. Pezsgő helyett készítheted Proseccóval is! Nem is kell igazából hozzá recept, a lehűtött pezsgőhöz adj feleennyi vagy ugyanannyi narancslevet, attól függően, mennyire intenzívre szeretnéd az ízét. A bátrabbak adhatnak hozzá egy leheletnyi Cointreau-t is.

Narancshéjspirállal díszíthetjük.

Extra tipp: Ha először a Proseccót öntjük a pohárba, és ferdén tartjuk, megmaradnak a bubik, és elkerülhető, hogy hab formájában a fele távozzon. Ezután töltsd fel a narancslével, és ha szeretnéd, Cointreau-val.

koktél, szilveszter, mimosa,bellini, black velvet
Kép: Canva

‌Bellini

A Bellini szintén klasszik két hozzávalós koktél, és bár télen talán kicsit nehezebb friss barackhoz jutni, azért az az igazi, ha gyümölcsből készítjük, és nem őszilével. Velencében találták fel az 1940-es években, az ottani Harry’s Bar alapítója készítette az italt, és a színéről nevezte el, amely Giovanni Bellini festőművész egyik festményére emlékeztette.

Így rekonstruálhatjuk: hámozd meg az őszibarackot (csak a frisset, de használhatsz fagyasztottat is). Íme a hámozás egyszerű módja: mártsd a barackokat 45 másodpercre forró vízbe. Vedd ki őket egy jégfürdőbe, és a héjukat azonnal lehúzhatod. Még kés sem kell hozzá. Turmixold össze konyhai robotgépben vagy turmixgépben, amíg sima pürét nem kapsz.
Ha fagyasztott barackot használsz, kevésbé lesz édes, mint a friss. Kóstold meg a pürét, és ha savanykás íze van, adj hozzá egy kis cukrot, és turmixold újra.

Ha kész a püré, tedd a pohárba. Használj ¼ csésze pürét poharanként. Adj hozzá egy löttyintés Proseccót, és óvatosan keverd össze a pürével, majd töltsd fel a poharat Proseccóval. Egészségünkre!

Ez is érdekelhet

A csöröge, a szalagos meg a túró – farsangifánk-variációk

Sokmagvas túrós-ropogós 4 hozzávalóból

Csokis pufi, avagy mikuláscsokik útja a sütimennyországba

Extra tipp: Ha adsz hozzá egy pici barackpálinkát is, az őszibarack íze hangsúlyosabb lesz.

koktél, szilveszter, mimosa,bellini, black velvet
Kép: Canva

‌Black Velvet

Ez az ital az éjszaka királynőié: ez az évszázados koktél a kávé és a csokoládé komlós keserűségét és sötét jegyeit párosítja a pezsgő könnyű, gyümölcsös buborékaival. Hát nem úgy hangzik, mint egy költemény?

Ebben a koktélban (igen, szintén két hozzávalós) a legnehezebb rész a megfelelő pohár beszerzése, ún. Collins-pohár használata erősen ajánlott! A recept pedig egyszerű: a poharat félig töltjük meg barna sörrel, és lassan felöntjük a pezsgővel. Óvatosan megkeverjük műanyag vagy üvegpálcával.

Extra tipp: Hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Ha rögtön belekortyolsz, az italnak csak söríze lesz. Ám ha megkevered, az ízek egy buborékosan édes, gyümölcsös stout sör kellemes kombinációjává olvadnak össze.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

A csöröge, a szalagos meg a túró – farsangi fánkvariációk
AnyaMenü

A csöröge, a szalagos meg a túró – farsangifánk-variációk

Írta ANYA magazin
2023.02.03.
Sokmagvas túrós-ropogós 4 hozzávalóból
AnyaMenü

Sokmagvas túrós-ropogós 4 hozzávalóból

Írta Győrffy Ildikó
2023.01.21.
Csokis pufi, avagy Mikulás-csokik útja a süti mennyországba
AnyaMenü

Csokis pufi, avagy mikuláscsokik útja a sütimennyországba

Írta Győrffy Ildikó
2023.01.07.
Továbbiak

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Szerzőink

Kattints ide, és ismerd meg rendszeresen publikáló szerzőinket...

Cikkértesítő - kérd te is!

Témáink

  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya

Keress rá

Nincs találat
Összes találat

Hallgasd az AnyaMagazint a Spotify-on is!

Spotify podcast Kattints a Podcast hallgatásához!

Sorozatunk

Ki fog engem szeretni, ha a gyerekek megnőnek?
Család a dombon

Ki fog engem szeretni, ha a gyerekek megnőnek?

2022.11.20.
Soha nem lesz már kisbabám?
Család a dombon

Soha nem lesz már kisbabám?

2022.11.12.
A nagy döntés
Család a dombon

A nagy döntés

2022.11.07.

Közösség

Anyamagazin

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Hirdetés

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

ANYAmagazin

Kiadó: Barát Hella (székhelye: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 40.)
Kiadásért felelős személy: Barát Hella
Szerkesztésért felelős személy:
Hrdina-Bárány Zsuzsi
Email: hello@anyamagazin.hu
Telefon: +36 30-961-1570

  • Adatvédelmi tájékoztató
  • Hirdetési lehetőségek

ANYAmagazin © 2022

Nincs találat
Összes találat
  • AnyaSzolga
  • RosszAnya
  • Anyatest
  • HősAnya
  • DoktorAnya
  • KultAnya
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaMenü

ANYAmagazin © 2022