Évbúcsúztató koncertekből és szabadtéri bulikból, no és ünnepi fényekből és vásárokból sem lesz hiány idén szilveszterkor. Országszerte milliónyi programmal köszönhetünk el az óévtől, és táncolhatjuk át magunkat 2022-be. Ami pedig az extrémebb eseményeket illeti, abból is bő a választék. Íme, szilveszteri programkörképünk!

Ha idén nem szeretnél a négy fal között ünnepelni, akkor érdemes végigböngészni a programokat. Mutatjuk, hol és mit találsz.

szilveszter, programok, óévbúcsúztatás, újév, programajánló

Kép: Pexels

Csergetés Hajdúszoboszlón

A fiatal pásztorok régen az utcákat járva hangos ostorpattogtatással, csergetéssel búcsúztatták az óévet – ezt láthatod idén a hajdúsági város főterén. Ha az idei szilvesztert ott töltöd, akkor nem fogsz lemaradni a Bikini-nagykoncertről és a tűzijátékról sem. Ha kicsikkel érkezel, érdemes ellátogatni a Kalandozó Komédium Történelmi Játékudvarba, élvezni fogják az ott töltött időt.

Sportos óévbúcsúztató Sopronban

Futottál már valaha jelmezben? Hát, most kipróbálhatod, ráadásul ha tiéd a legjobb ötlet, jutalmat is kaphatsz. A Lövér 5,6 km-es távjának megtétele után forró teával, forralt borral és gyerekpezsgővel vendégelik meg a résztvevőket. Ha nem fázol a téli hidegben, és szeretsz az utcán bulizni, akkor a Fő téren a helyed, hiszen rengeteg program és szabadtéri koncert vár.

szilveszter, programok, óévbúcsúztatás, újév, programajánló

Kép: Canva

Pakson a Boban Marković Orchestra

A városi szilveszter programja 18 órakor kezdődik, az első két órában a gyerekek kapják a főszerepet, majd érkezik a warm-up DJ, Zenevonat-koncert, 23 órakor pedig jönnek a tűzzsonglőrök. Ezután egy tréfás szilveszteri játék és lézershow következik, éjfél után pedig Boban Marković Orchestra-koncert szórakoztatja a közönséget.

Buli Székesfehérváron

Székesfehérvár idén is jó hangulatú bulit kínál azoknak, akik a belvárosban búcsúztatják az óévet. Az idei városi szilveszteri mulatságot Kátai JR indítja este nyolckor; egy lendületes, táncoltatós slágerpartival érkezik a Zichy-színpadra. A Discover Band este tízkor lép a közönség elé: olyan együttesek, énekesek dalait játsszák majd, mint az ABBA vagy épp Donna Summer, de a repertoárban szerepelnek Szűcs Judith és a Neoton slágerei is. Az UFO együttes éjfél előtt egy fél órával kezd. A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható; a maszk használata ajánlott, de nem kötelező.

szilveszter, programok, óévbúcsúztatás, újév, programajánló

Kép: Canva

Tippek az utcai bulikhoz Ha kinti programot választasz, akkor érdemes előre jól felkészülni: réteges öltözködés, vízhatlan ruha, sapka, sál, kesztyű! Egy termosz meleg itallal, egy kis palack víz és egy kis cukorka a táskában mindig jól jöhet. A védettségi kártyádat se feledd, szükség lehet rá!

Hévízi mulatság

Végre ismét annyi vendég érkezik a fürdővárosba, hogy Hévíz szinte nagyvárossá avanzsál. Ennek örömére hatalmas utcai óévbúcsúztató mulatságot tartanak. Este kilenckor kezdődnek a koncertek, többek között fellép Keresztes Ildikó és Tóth Vera is, éjféltől pedig lézershow lesz, majd táncos retró diszkó hajnalig.

szilveszter, programok, óévbúcsúztatás, újév, programajánló

Kép: Pixabay

Fényfestés Szentendrén

Szilveszter estéjén a Csavard fel a főteret! program alkalmával fényfestéssel és koncerttel köszöntik az új évet Budapesttől egy kőhajításra, Szentendrén. A város főterén, a Duna partján egy nagy színpadot húznak majd fel az alkalomra, ahol lesz újévi köszöntő, tűzijáték, a talpalávalót pedig a Balkán Fanatik zenekar adja.

Dunakeszin a nagy kedvencek

Dunakeszin is lesz városi szilveszter, egészen este kilencig adventi vásár és korcsolyapálya vár. A koncertek este nyolctól kezdődnek: többek között fellép a X-Faktorból jól ismert ByTheWay, de visszatérnek a régi nagy kedvencek is, mint Baby Gabi és a V-Tech. Éjfélkor pedig jön az újévi tűzijáték.

szilveszter, programok, óévbúcsúztatás, újév, programajánló

Kép: Pexels

Utcabál Esztergomban

Esztergom főterén este hattól kezdődik a buli, itt is koncertek, ünnepi hangulat, valamint gasztronómiai árusok és tűzijáték várja az óévet búcsúztatókat. Érdekesség, hogy Szentendre mellett Esztergomban is fellép a Balkán Fanatik zenekar.

Tapolcai tóátúszás

Izgalmas szilveszteri bemelegítő programnak ígérkezik – idén immár negyedik alkalommal – a szilveszteri Malom-tó átúszása Tapolcán. A szervezők mindenre gondoltak, a helyi iskolában lehet majd átöltözni és mosdóba menni. A program december 31-én 10 órakor kezdődik.

Óévbúcsúztatás három napig

Kétségtelen, hogy az idei legnagyobb szilveszteri buli a budapesti Vajdahunyad várában lesz, ahol három napig tart az óévbúcsúztató mulatság, amelyen a tradicionális gasztronómiai élmények mellett a szilveszteri hagyományok is felelevenednek. A december 29-i malacsütős sokadalom, valamint a koncertek és a gyerekprogramok után a másnap is sok-sok izgalmat tartogat. 30-án DJ Dominique és Kiki, az Első Emelet frontembere közösen idézi fel a régmúlt nagy slágereit. Szilveszter napján pedig a buli a tetőfokára hág: a ritmusok és a jókedv mellett lesz álarcosbál, malacsimogató és maszkkészítés is.

szilveszter, programok, óévbúcsúztatás, újév, programajánló

Kép: Canva

További nagyvárosok programjai

  • Miskolcon nagykoncertek lesznek, többek között fellép a Kiscsillag zenekar.
  • Eger főterén DJ-ritmusokra táncolhatják át magukat a szilveszterezők az új évbe. Nyíregyházán nagykoncertek, DJ-k és fantasztikus tűzijáték szolgálja majd a fergeteges hangulatot.
  • A békéscsabai utcabálon a koncertek mellett egész este meleg ételek és italok várják az ünneplőket.
  • A kecskeméti Téli Fesztiválon lesz szilveszteri utcabál, tűzijáték, koncertek és egész estés táncos mulatság.
  • A Szegedi Adventen szintén koncertek és tűzijáték garantálja a felhőtlen szórakozást.
  • Szombathelyen izgalmas programok és koncertek, tűzijáték és fergeteges hangulat várja a látogatókat.
  • A győri Szilveszteri Városi Vigasságokon színes programok, neves előadóművészek és csodálatos évbúcsúztató hangulat fogadja a vendégeket.
  • Pécs főterén több koncertet is tartanak, fellép például a világhírű PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra) zenekar, és természetesen ott sem maradhat el a tűzijáték.