web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Ettől tátva marad a gyermeked szája!

– top 10 bakancslistás hely itthon, gyerekkel

Ettől tátva marad a gyermeked szája!  <br><p class='alcim'> – top 10 bakancslistás hely itthon, gyerekkel</p>

Tudtad, hogy itthon is akadnak olyan lélegzetelállító helyek, mint amilyeneket csak a filmekben láttok a gyerekekkel? Gondoltad volna, hogy nem is olyan messze tőletek akkora szárazság van, mint a Szaharában? Vagy annyira vörös a talaj, mint a Marson?

Nemhiába egyre kedveltebb Magyarország a külföldi filmesek körében is, hiszen természeti kincsekben rendkívül gazdag az országunk. El tudod képzelni, hogy milyen élmény lehet egy ilyen hely közelebbi megismerése a gyermeked számára?

Tapasztalatból mondom, ezeknek a helyeknek a látogatása maradandó élmény az egész családnak.

Top 10 különleges hely Magyarországon, amitől a gyermekednek is leesik az álla!

Vadása-tó

Ha az Őrségben jártok, semmiképpen se hagyjátok ki! A táj szépsége beszippant, és azt hiszed, a nyugalom és a csend birodalmába csöppentél. A gyerekeid pedig úgy hiszik, hogy a mesekönyvből jól ismert Nádtenger lakói élnek az elvarázsolt tavacskánál. A vizet körbeölelő vadregényes ösvényt együtt fedezhetitek fel. Útközben gombákkal, vadvirágokkal, a tóparton kis rákokkal, halakkal ismerkedhettek. Kitűnő félnapos program egy kis piknikezéssel, horgászással, strandolással megspékelve.

Vadása-tó

Vadása-tó

Gánti Bauxitföldtani Park

Székesfehérvártól nem messze, a Vértesben, Gánttól 3 km-re található a méltán híres földtani tanösvény, ami egész évben szabadon látogatható. Olyan, mintha a Marson járnátok, lankás vörös talajon sétálgattok a gyerekekkel az „űrben”. A különleges helyszín csábítja a kicsiket a felfedezésre, nyugodtan számolhattok 2-3 órás aktív kikapcsolódásra.

Boldogkő vára

Kinek a gyermeke nem álmodozott volna róla, hogy hős lovag lesz, vagy egy csodaszép hercegkisasszony? Miskolctól csupán 55 km-re található ez a méltán híres vár. Tényleg lenyűgöző látvány, ahogy a semmiből kimagasló hegyen a szemünk elé tárul. Jelenleg zárva tart, de ha kinyit, akkor érdemes bő fél napot szánni a megismerésére.

A vár bejárása a gyerekekkel és közben a különféle történetek ismertetése teljesen le fogja kötni őket. Érdemes egy tárlatvezetésre is elmenni, a nagyobb gyerekek kifejezetten élvezik. Fedezzétek fel a kicsikkel a várat, vegyetek részt az aktuális programokon, és ha megéheztek, próbáljátok ki a vendéglátóhelyek specialitását.

Boldogkő Vára

Sződligeti horgásztó

A gyerekeid garantáltan úgy fogják érezni, hogy megérkeztek a manók földjére, és már bele is csöppentek a mesébe. Sajnos a horgásztó jelenleg nem látogatható, csak a horgászegyesület tagjai számára. A különlegességét az adja, hogy minden természetes anyagból készült, a pici kunyhók is, amiket folyamatosan karbantartanak, ugyanúgy, ahogy a környéket, így nem is csoda, hogy ilyen hírnévre tett szert.

Sződliget Horgásztó

Kányavári sziget

Kis-Balaton méltán híres látogatópontja. Egész napos kirándulásnak kitűnő helyszín. A szigetre egy fahídon lehet átjutni, ami a gyerekek számára külön izgalom. Érdemes végigsétálni a „Búbos vöcsök” tanösvényen. Kisétálhattok a sziget végéig is, megmászhatjátok a kilátókat. Horgászás és békafogás is szuper progi a gyerekeknek. Egy jó kis piknikezés vagy sütögetés pedig a nap fénypontja lehet.

Ne feledkezzünk meg Matula bácsi kunyhójáról sem, ha már itt vagyunk, menjünk el megnézni, nem messze található a szigettől. A Tüskevár című regény kedves története vonzza a kicsiket, és érdeklődve fogják hallgatni, ha mesélsz róla nekik.

Kányavári-sziget

Kányavári-sziget

Fertőrákosi kőfejtő

Melyik gyerek ne szeretné a rejtelmes barlangokat? Főleg, ha egy egész barlangrendszerről beszélünk. Ha a Fertő tónál jártok, feltétlen ajánlott program gyerekekkel. A barlangszínház mellett egy témapark mutatja be a természeti, kőzettani és őslénytani értékeit a helynek. A „Sziklai Benge” tanösvényen megismerjük a hely természeti szépségeit, garantáltan átmozgatja a gyerekeket a sok „kincs” felfedezése.

Fertőrákosi kőfejtő

Wenckheim-kastély – pósteleki állatsimogató

Békéscsabától néhány kilométerre található a pósteleki parkerdő és állatsimogató. Az erdő az állatokkal és kastéllyal olyan érzést kelt, mintha egy elhagyatott, elvarázsolt kastély helyszínére csöppentetek volna. Ha kisebb sétát tesztek az erdőben, akkor a kastély romjait is láthatjátok. A gyerekek egyik kedvelt helye a tavacska, aminek a közepén egy kis sziget is található. Kis facsónakon a szigetre tudják húzni magukat.

Ha esetleg nem fáradtak el volna eléggé a kirándulás közben, akkor a játszótéren még ki tudják tombolni magukat. A helyi csárda pedig finomabbnál finomabb ételekkel várják a kifáradt családot.

Wenkheim kastély - Póstelek állatsimogató

Wenkheim kastély - Póstelek állatsimogató

Dráva-part

Pécs, Harkány vagy akár Villány látogatása esetén szívből ajánlom, ha zavartalan pihenésre vágytok a családdal, távol a tömegtől, ez a tökéletes helyszín. Érdemes lemenni kocsival a határra Drávaszabolcsig. Majd gyalog vagy biciklivel (Harkányból biciklivel is el lehet jutni) felmenni a töltésre, és az erdei, vadregényes utakon lesétálni a Dráva-partra. Van néhány hely a part mentén, ahol hatalmas homokpadok alakultak ki, kiváló piknikező- és „horgászóállomások”.

Dráva part

Dráva part

Fülöpházi homokbuckák

A Kiskunsági Nemzeti Parkban található igazán egyedi természeti képződmény Közép-Európa legnagyobb homokvidéke. Olyan, mintha a Szaharán járnátok, a gyerekeknek pedig egy hatalmas homokozó tárul a szemük elé. A homokozócuccot ne hagyjátok otthon. A Naprózsa Háztól indulva a legegyszerűbb látogatni. Két tanösvény közül is választhattok: Báránypirosító tanösvény (2,6 km) és Garmada tanösvény (8,5 km).

Fülöpháza homokbuckák

Lak-völgyi tó

Ha Eger környékén kirándultok, akkor érdemes elmenni Bélapátfalvára. A város mellett fekvő tó a Bükki-hegység egyik legszebb tava. A tó körüli rész teljesen rendezett és csendes. Lehet horgászni, bográcsozni, piknikezni a kicsikkel. Kincskeresést játszani, vagy csak felfedezni a természet szépségeit. Esetleg ősi nyomok után kutatni. Ha már itt vagytok, a ciszterci apátságot is érdemes megnézni a településen.

Lakvölgyi-tó

Pajor Csilla, a Családi nyaralás – Szülők a fedélzeten Facebook-csoport alapítója

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit