web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

És akkor szeressem magamat, amikor sírnom kell ruhában is meg pucéron is?

És akkor szeressem magamat, amikor sírnom kell ruhában is meg pucéron is?

Harminckét éves vagyok, és várandósságom 36. hetében járok. Hát, nem egy élmény. Illetve az. A „szar” is tapasztalat. Amikor megkérdezik: „Hogy vagy?”, mérlegelek a válasz előtt, és ha elég szenzitív a környezet, elmondom. Buk Roberta véleménycikke.

A jó nem ilyen. Nagyon nem.

De hál’ istennek minden rendben. Vagyok olyan „szerencsés”, hogy bár „a terhesség nem betegség”, mondják oly sokan, a tünetek csak nagyon kis hányadát produkálja a testem. Évekig versenyszerűen sportoltam, erőemelőként.

Attól függetlenül, hogy nincsenek derék-, hát- és lábfájdalmaim, hogy továbbra is le tudok hajolni, guggolni, és fel tudok állni a padlóról, mert ott szeretek ülni, azért továbbra is azt mondom, ez, kérlek, egy nagyon barbár dolog.
Itt vagyunk, ma már 2021-et írunk, és még mindig ott tartunk, hogy az egyik emberből kell kinőnie a másiknak?!
Miért? Gazdatestnek lenni nem jó élmény. – Ilyenkorra szokott elkerekedni az emberek szeme, csak mondom.

A halak. Na, ők csinálják jól!

Csak gondold végig: anya lepetézik, apa jön, körbeörüli, beássák a produktumot, azok meg kvázi kinőnek a földből. Hát ezzel, látod, ki tudnék egyezni: kap a bébi egy csinos kis virágágyást, fölé egy infralámpát, megitatom olykor, és mindenki boldog, senkinek nem fáj semmi.

Ultrahang

Kép: Labroots.com

Keskeny derék helyett krumpli

Nekem sosem volt hasam. Büszke lehettem a keskeny derekamra, arra, hogy ha híztam, akkor is megmaradtam homokórának, csöcsös-faros homokórának. Erre most tükörbe nézek, és úgy festek, mint egy krumpli.
Ami az öltözködést illeti, szeretem a színes, flitteres, strasszos és alapvetően nem hétköznapi holmikat. És mi van most? Fekete, fehér, sötétkék, csíkos, pöttyös, masnis. Na, köszi. Tehát minden, amit nem szívesen hordok. Kérlek, nézd meg a kismamaholmikat, és sírj te is.

És akkor szeressem magamat?

Mikor sírnom kell ruhában is meg pucéron is, és még a reflux is kifejezetten szórakoztató körülmény amúgy. A vasszöget is megehettem volna eddig, minden kellemetlenség nélkül, most meg nem tudok lefeküdni aludni anélkül, hogy ne nyelném a nyálamat, böfögnék folyamatosan és fújtatnék – amúgy biztosan rém kívánatos vagyok ilyenkor a férjem számára… is.
Szóval érezzem, hogy milyen áldott az én állapotom.

Várandós anyuka, krumplisellő

Kép: Gacsádi Albert

Persze, a gyerek az egy nagy csoda

Amellett, hogy félelmetesnek találom, hogy érzem és látom, hogy mozog… Hogy érzem magam? Hát nézd. A savam ég, mint a pokol, a kis béka nyomja a gyomromat és a bordáimat, rugdossa a belső szerveimet, és sok esetben úgy csinál, mint a stroboszkóp. Vibrál. Szóval abszolút a tőle elvárható módon cselekszik, egyem meg, és valami fura, mazochista módon nagyon szeretem érte. Állítólag ez a lényege ennek a 9 hónapnak.

De a kutyám sem bennem nőtt fel, meg a férjem sem, és a legjobb barátnőm sem, mégis nagyon szeretem őket, mindent megtennék értük, és sosem akarom elhagyni őket.
De tudom, majd megtudom, mikor először felvisít, hogy mi a különbség.

Addig is egy krumpli vagyok.

Buk Roberta
Borítókép: Kemény Angéla

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit