Kényszeredetten ülök le az újabb és újabb világmegmentő filmeket megnézni, azonban Chris Pratt kedvéért rászántam magam, és jól tettem. Nehéz lehet újabb és újabb ötletekkel előállni a filmes szakmában, amikor nekünk, nézőknek egyre magasabb az ingerküszöbünk, köszönhetően a már-már korlátlanul elérhető sorozatoknak is.

A holnap háborúja (The Tomorrow War) című nagyszabású sci-fi július 2-án debütált az Amazon online videótárában.

Egy csapat a jövőből

Az egyik oldalon Dan (Chris Pratt) és családja van főszerepben, a másik oldalon a világ megmentése. Különösen tetszett, hogy a film 2022-ben, a nem túl távoli jövőben játszódik, és a világ sorsa a 2022-es labdarúgó-világbajnokság döntőjén változik meg, amikor is megérkezik egy csapat a jövőből, és a tévénézőktől (illetve az egész világtól, amely nagy része pont a tévét nézi) kérnek segítséget.

A világ összefog és segít. A jövő sem túl távoli, a 2051-ből érkező kis csapat földönkívüliek elleni harchoz kér katonákat. A technikát természetesen ők hozzák a múltba, a múlt pedig embereket küld a jövőbe, hogy harcoljanak a gyermekeikért.

A holnap háborúja, sci-fi, filmajánló, jövő, földönkívüliek

Kép: Amazon Prime

Színes vásznon a világ megmentése

Nem térnék ki különösebben a látványra, hiszen már hozzászoktunk, hogy a filmgyártók beletesznek apait-anyait. Ez a film sem szenved ebben hiányt. A világ megmentése színes vásznon, és a másik szál Dannel a saját családja története. Anyaként vártam volna még mélységeket, hiszen adott volt a drámai szituáció. Dan is a jövőbe utazó kiválasztottak közé került, ahol lehetősége lesz megtudni, hogy mi történt vele az eltelt 30 évben.

A holnap háborúja, sci-fi, filmajánló, jövő, földönkívüliek

Kép: Amazon Prime

Szülőként átérezzük

2051-ben felsejlik a világ pusztulása, és ezzel együtt Dan családi tragédiája is színre lép. Innentől tudunk együtt szorítani vele a film végéig. Olyan motiváció hajtja, amit szülőként átérzünk. A földönkívüliekről is kiderül egy-két meglepő dolog, és én még a film üzenetébe beleszuszakolnám a környezetvédelmet is, hiszen az emberiség pusztulását előidéző támadás oka a globális felmelegedés. Bár ez földönkívüliek nélkül is igencsak jelen van napjainkban, és kihat a jövő generációira.

A holnap háborúja, sci-fi, filmajánló, jövő, földönkívüliek

Kép: imdb.com

Érdemes pasikkal nézni

Valószínűleg nem az a film lesz, amit számtalanszor megnézünk majd, de egyszer mindenképpen érdemes. Különösen jó arra is, hogy pasikkal nézzük, mert amíg ők a sci-fis kütyükben és a látványban gyönyörködnek, a családi szálon el tud merengeni anyai szívünk.

A holnap háborúja, sci-fi, filmajánló, jövő, földönkívüliek

Kép: imdb.com

Forgalmazó: Amazon Studios
Bemutató: 2021. július 2. Prime Video
2021-es amerikai film
Rendező: Chris McKay
Műfaj: háborús film, sci-fi-film, akciófilm
Főszerepben: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, Betty Gilpin, J. K. Simmons, Keith Powers, Sam Richardson, Edwin Hodge
Játékidő: 140 perc