web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Örökbe fogadtam egy ovit! – egy apa tollából

Örökbe fogadtam egy ovit! – egy apa tollából

Hazánkban sajnos vannak nagyon elmaradott régiók, ahol sokkal kevesebb lehetősége van az ott élőknek, mert nincs annyi munkahely, ezért nincs kellő bevételük a családoknak ahhoz sem, hogy gyermekeiket kellően támogassák. Nagyon sok családban még a mindennapi betevő is nehezen kerül az asztalra az egyéb pl. gyermekek számára nélkülözhetetlen tisztálkodó szerek, wc papír, ruhák, játékok stb. szintén csak ímmel-ámmal.

„Soha ne érezd magad túl öregnek, hogy új célokat állíts fel, vagy új álmaid legyenek.”

Nagy Csabáné (Andi) imádja a gyerekeket, egész életét saját és mások gyerekeinek nevelésére tette fel, amellett, hogy munkája is gyermekekhez köti. Több száz gyermeknek tanította meg az úszás alapjait, és sikeres sportolókat nevel napjainkban az arra rátermettebbekből. Munkahelyén dolgozik, otthon családanya, ha kell, háziasszony viszont emellett még marad energiája másokon segíteni.

Tévénézés közben kapta el az ihlet, miközben könnyeivel küzdött, amint látta, hogy óvodát lehet örökbe fogadni. Csodálatos dolog, kiváló kezdeményezés! Több sem kellett neki, átgondolta a lehetőségeket, majd felvette a kapcsolatot az illetékesekkel. Hamarosan kijelölték azt a helyet, ahová minden segítő kéz elkel, ami az apró csemeték életét megkönnyíti, illetve boldogságot, mosolyt csal az arcukra. Az Ő segítségét Szentesre, a Rigó Alajos Óvodába várják. Ettől kezdve felpörögtek az események.

Azonnal megosztotta csodálatos titkát lányunkkal, majd a hozzá nagyon közel állókkal. Felkereste baráti társaságunkat, hogy mit gondolnak erről. Részükről sem volt kérdés, mert mindenki tudja, hogy sajnos vannak elmaradottabb részei az országnak és bizony az ott élők minden apró támogatást nagyon szívesen elfogadnak. Így már az egyedüli kezdeményezés csoportossá alakult, és a néhány család teljes mellszélességgel nekilátott a szervezésnek.

 Andi a Facebookon keresett további támogatókat. Sokan siettek segítségére a maroknyi csapatnak. Voltak, akik készpénzzel adakoztak, nagyon sokan ruhákat, játékokat, tisztálkodó szereket, élelmiszert, édességeket ajánlottak fel.
Napok alatt összeállt egy hatalmas „csomag” amit még az ünnepek előtt el szerettek volna juttatni a rászorulókhoz.

Így is lett. Beszerezték a megfelelő szállító járművet, majd megpakolták a rengeteg adománnyal, és a felajánlott pénzekből vett dolgokkal. Egy lelkes támogató felajánlása volt a kisbusz, a közös cél végrehajtására. Kora reggel nekivágtak lakhelyünkről, Csákvárról a több mint 200km-es útnak Szentesre.

Az ottaniak már nagyon várták az első találkozást messziről jött segítőikkel. Örömkönnyek hullottak… „Elmondhatatlanul jó érzés volt látni a gyerekek arcán a boldogságot, a mosolyt…”mondja Andi, a főszervező. Mindenkinek jutott finom falatokból, de hihetetlenül örültek a rengeteg ajándéknak, amit az óvodában fognak hasznosítani. Előkerültek a babaruhák, a motorok és minden, ami szemnek és szájnak öröme.

Az ottaniak elmondása szerint, a játékok nagy része ott marad az óvodában, amivel majd a későbbi években érkező társaik is nagyokat tudnak játszani. Minden odajáró gyermek vihetett haza a karácsonyfa alá belőle, mert arra is gondoltak az adakozók.

E csodálatos kezdeményezés így ért célba, viszont itt még nincs vége, hiszen részükről csak most kezdődött. A folytatásban mindent leegyeztetnek az ottani illetékes nevelő óvónőkkel és aszerint folytatják a további folyamatos segítségnyújtást.

Büszke vagyok feleségemre és a baráti körünkre, illetve nagyon felnézek Mindenkire, aki részese volt valamilyen formában ennek a rendkívüli összefogásnak. A csodálatos kezdeményezés fülekre talált Csákváron. Legyen ez példa sok ember számára a jövőben, támogatásra váró mindig van! Bízom benne, hogy e sorok olvasása közben mások is elgondolkodnak rajta, és amennyiben tehetik, a jövőben segíteni fogják a rászorulókat.

Nagyon szépen köszönjük a Dencinger, Páll és a Sós családnak továbbá Halász Barbarának, Kovács Idusnak, BARONI-FERR KFT-nek valamint MINDENKINEK, aki valamilyen formában segítette adományozásunkat!

Békés, Áldott Ünnepeket és Eredményekben Gazdag új Esztendőt Kívánok MINDENKINEK!

 

 

 

Nagy Csaba

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit