web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Női gardrób: barát vagy ellenség?

Női gardrób: barát vagy ellenség?

Miből áll egy női gardrób? 40 százalék „lehet, hogy még hordani fogom”, 10 százalék „már nem fogyok le, de drága volt”, 30 százalék „még lefogyok”, és 20 százalék, amit ténylegesen hordok. Hogyan változtassunk ezen? Hermelin Stilo stílustanácsadó gondolatai a gardróbbal való kapcsolatunkról.

A barátod vagy az ellenséged a gardróbod? Számíthatsz rá minden élethelyzetben? Képes feldobni téged a nap bármely szakában, vagy kigúnyol, és folyamatosan emlékeztet a hibáidra? Ha benne hagyod a két számmal kisebb farmeredet úgynevezett motivációs céllal, vajon melyik állítás lesz igaz: barát vagy ellenség?

gardrób, gardróbrendezés, színtanácsadás, stílustanácsadás, anyastílus, divat

Kép: Pexels

Mit érzel, amikor kinyitod?

Jelentéktelen apróságnak tűnhet, hogy ott van-e az a bizonyos farmer szem előtt, vagy sem, de gondolj csak bele, mit érzel abban a pár másodpercben, amikor meglátod. Szégyent? Elkeseredettséget? Dühöt? Minden egyes nap, akár többször is, tényleg szembesülnöd kell ezekkel a rossz érzésekkel? Segíteni fog ez abban, hogy hamarabb lefogyj? Nem hinném.

gardrób, gardróbrendezés, színtanácsadás, stílustanácsadás, anyastílus, divat

Kép: Pinterest

A gardróbod szolgáljon téged!

Legyen a gardróbod a legjobb barátod! Töltsd meg olyan ruhákkal, amelyek segítenek neked abban, hogy helytállj az élet minden területén. A munkahelyeden, oviba jövet-menet, bevásárláskor vagy egy romantikus vacsorán a férjeddel. Akkor is, ha home office-ban dolgozol, akkor is, ha másfél évig otthon vagy a babáddal, és esélyed sincs elszabadulni a barátnőkkel.

A gardróbod nemcsak egy tároló, ahova berámolhatsz minden ruhaneműt, a gyerekek farsangi jelmezeit három évre visszamenőleg, és még egy szatyrot is a pár nélküli zoknikkal, hanem egy olyan rendszer, amelynek szolgálnia kell téged. Megfelelő színű, fazonú és – ami a legalapvetőbb – méretű ruhákkal.

gardrób, gardróbrendezés, színtanácsadás, stílustanácsadás, anyastílus, divat

Kép: Pexels

Mi az, ami nem oda való?

Ne hagyd ott a lyukas pólódat, amely a következő festésnél még jól jöhet! Ne hagyd ott a kinyúlt, kibolyhosodott pulcsidat (hanem használj textilborotvát), amelyik helyett mindig másikat fogsz választani. Ne hagyd ott azt a sápasztó fehér blúzt, amelyben ha meglátnak a kollégáid, megkérdezik, hogy minden rendben van-e. És ne hagyd ott azt a fodros ruhát sem, amit ajándékba kaptál anyósodtól, és milyen kedves tőle, de valójában nem áll jól.

Rendben, de akkor mi legyen benne? Olyan ruhák, amelyekben jól érzed magad, kényelmesek, és magabiztos vagy bennük. A ruha a második bőrünk, ezért tökéletesen kell passzolnia hozzánk.

gardrób, gardróbrendezés, színtanácsadás, stílustanácsadás, anyastílus, divat

Kép: Pexels

Színek és fazonok

Nem mindegy a szín sem. Ha már ismered a színtípusodat, tudni fogod, hogy milyen színekhez érdemes nyúlnod, mikben tudsz igazán ragyogni. A másik kulcs pedig az, hogy tudd, milyen fazonok állnak jól. Milyen kivágású felsők, milyen szabású szoknyák, nadrágok előnyösek számodra. Ami nem előnyös, de éppen divatosnak számít, vagy szimplán csak drága volt, az nem emel téged, nem ad önbizalmat, úgyhogy nyugodtan ints neki búcsút.

Ha bizonytalan vagy ez ügyben, érdemes felkeresni egy stílustanácsadót, mert ő nem a divat szolgája, hanem a te jóakaród, és segíteni fog abban, hogy a gardóbod a legjobb barátod legyen.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit