web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

„Tükröm, tükröm”

– videósorozatunk első része

„Tükröm, tükröm”  <br><p class='alcim'> – videósorozatunk első része</p>

WC. Toalett. Budi. Ahova a lányok mindig párban mennek. A férfiak ezt nem érthetik, ők legfeljebb egymást méregetik a vécében.

A női mosdó azonban titkok és a közös bölcselet szentélye. Itt beszéljük ki magunkból a dühöt, a bosszúságot és a bánatot. Itt gyűjtünk erőt egy döntéshez, itt kérünk tanácsot barátnőinktől vagy egy idegen lánytól. Vagy egyszerűen csak nagy levegőt veszünk, és mélyen a tükörbe nézve önvizsgálatot tartunk, merre tovább. A női mosdóba lépve hirtelen mindenki a barátod lesz.

Megvigasztalod a zokogót, kölcsönadod egy vadidegennek a sminkcuccod. A női mosdó a férfiak számára megfejthetetlen dimenzió. A nőknek mentsvár, fogócskában a ház.

Szóval bizarr helyszín beszélgetéshez, de működik. Véletlenszerűen leszólítani a nyilvános vécékbe betévedő nőket – ez volt a terv. Olykor furcsán néztek ránk, hogy mit keres két csaj a budiban kamerával, azonban szívesen beszélgettek velünk.

Az eredmény: csodálatos tapasztalás. Mindenki annyira nyitott és közvetlen volt, hogy dacára az olykor terjengő bűznek és a hangulattalan világításnak, szívesen osztották meg velem legbensőbb titkaikat, történeteiket, egy perc után beavattak életük részleteibe. Erre csak mi, nők vagyunk képesek, a bennünk rejlő eredendő empátia és a végtelenül erős kollektív tudat miatt.

Az első rész

Videósorozatunk első részében megismerhetünk egy kislányt és az anyukáját, akik elmesélik a grimaszolás, táncolás felszabadító érzését a mosdóban, majd találkozunk egyedülálló anyukával is, valamint egy fiatal lánnyal, aki szerint a smink nem minden. A vécében haját szárító hajléktalan nő mentális fáradtságnak könyveli el, ha valaki már nem tisztálkodik. De ne felejtsük ki a videó végén megszólaló idős hölgyet sem, akire hatvanon túl talált rá a szerelem, és beavatja titkába a filmkészítőket.

 

Rendező: Boros Panna
Operatőr: Csepeli Eszter
Vágó: Zagyva Zoltán
Gyártó: Azt-Media Kft, VS.hu

Boros Panna

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit