A gyerek születése az egyik legcsodálatosabb élmény, amit az élet kínálhat nekünk, és semmi a világon nem hasonlítható az érzéshez, amikor először a kezedbe fogod a kicsidet, hallod, ahogy kimondja az első szavait, és megteszi az első lépéseit. De ha vannak gyerekeid, akkor azt is tudod, hogy ez a kis örömcsomag megváltoztathatja a szexuális életed, és folyamatosan azon jár az agyad, hogy ez mindenkivel megtörténik-e, vagy csak veled.

A Leesa nevű vállalat 977 szülőt kérdezett meg a gyermekszületés utáni szexuális életükről. A vizsgálatban olyan párok vettek részt, akik 18 éves vagy annál fiatalabb elsőszülöttjei még a biológiai szüleikkel élnek. Mint minden, szexszel kapcsolatos tanulmányban, itt is voltak bizonyos korlátok, mivel az eredmények elsősorban az alanyok beszámolóiból származtak. Azonban ez is elég ahhoz, hogy lásd, más szülőknek hogyan változik meg a szexuális élete a tiédhez képest, és talán nyújt néhány hasznos tippet, ha szeretnéd kicsit visszahozni a gyerek előtti viszonyokat a hálószobádba. Szóval olvass tovább, és figyelj!

1. Igen, kevesebbet fogtok szeretkezni

A szülők azt tapasztalták, hogy átlagosan 47 százalékkal csökkent a szex gyakorisága. A pszichológusok azt állítják, hogy biológiai oka van a libidó csökkenésének. Bizonyos értelemben a szexuális vágy csak annyi, hogy az agyunk megviccel minket, hogy akarjuk a szexet, aminek következtében szaporodni tudunk. Miután teljesítjük ezt a biológiai kötelezettséget, az agyunk már nem törődik azzal, hogy továbbra is vágyjunk rá, hanem afelé terel minket, hogy inkább az újszülöttünk gondozására összpontosítsunk.

szex gyerek után, szülők, testiség, szexuális vágy, együttlétek, szexuális életed

Kép: Unsplash

2. Még így sem olyan vészes a helyzet

A válaszadók azt nyilatkozták, hogy a korábbi 19 helyett a gyerek után 10 alkalommal szexeltek egy hónapban. Ebből kiindulva ők azelőtt is bőven átlagon felüli gyakorisággal bújtak össze, ettől függetlenül persze az együttlétek száma majdnem a felére csökkent. Persze a kérdés az, hogy mi a kiindulási pont, ugyanis arról is készült tanulmány, hogy a Netflix megöli-e a szexuális életed; ebben a párok havonta átlagosan három szexről számoltak be.

3. A szex minősége romlik

Összességében a válaszadók 46 százaléka azt mondta, hogy amikor szeretkeztek, az rosszabb volt, mint a gyerek születése előtt. Megnyugtató azonban, hogy meglehetősen kicsi volt a különbség azok között, akik azt mondták, hogy romlott a szex minősége, valamint azok között, akik szerint nem változott, sőt a férfiaknak a 10, a nőknek pedig a 13 százaléka azt nyilatkozta, hogy kifejezetten javult az együttlétek színvonala a gyerek után.

szex gyerek után, szülők, testiség, szexuális vágy, együttlétek, szexuális életed

Kép: Unsplash

4. Csökkenés a szexuális vágyukban

A megvizsgált férfiak fele azt mondta, hogy az, hogy gyerekük van, gyengíti a szexuális vágyat, de csak 30 százalékuk számolt be arról, hogy kevésbé érdekli a szex, szemben a nőkkel, akiknek viszont a 61 százaléka így érezte. Ez azért érdekes információ, mert általában a szex hiánya miatt lépnek félre a férfiak.

5. Hiánycikk az előjáték

A csókolózásból, mint az egyik legizgalmasabb tevékenységből, a „leginkább csökkent intimitású cselekmény” lett. Ez szintén problémát jelent, ugyanis a nők az intimitás hiánya miatt szoktak félrelépni.

szex gyerek után, szülők, testiség, szexuális vágy, együttlétek, szexuális életed

Kép: Unsplash

6. Nem vagy elégedett a szexuális életeddel

Fontos tényező, hogy biológiailag hajlamosak vagyunk arra, hogy kevésbé vágyjunk a szexre a baba születése után. A válaszadóknak csak a 22 százaléka mondta, hogy nincs problémájuk azzal, hogy csökkent a szex gyakorisága, szemben azzal az 57 százalékkal, akik kifejezetten boldogtalanok ettől.

7. Többször bújtok össze

Nézzük a jó oldalát! Többször bújtok össze, ami megnöveli az érzelmi intimitást. Nehéz lehet rá időt találni, hiszen fontos az, hogy a pihenésre is minél több idő jusson, főleg amióta egy tanulmány bebizonyította, hogy az alvástól jobb szülő leszel.

szex gyerek után, szülők, testiség, szexuális vágy, együttlétek, szexuális életed

Kép: Unsplash

8. Szex, amikor a gyerekek már alszanak

A szülők azon 67 százaléka, akik időt találnak az intimitásra, akkor csinálják, amikor a gyerekek már alszanak, 54 százalékuk pedig megpróbálja időben ágyba dugni a gyereket, hogy időt tudjanak szakítani a szexre. 39 százalékuk megpróbálja elterelni a gyerek figyelmét valamilyen kütyüvel, hogy gyorsan egymásnak tudjanak esni, de ez nem kifejezetten ideális megoldás, legalábbis gyakran alkalmazva biztosan nem.

9. Más ötletek

Ha ötleteket keresel, hogy hogyan lophatnátok időt magatoknak a szexre, íme néhány praktika, amit a válaszadók alkalmazni szoktak:

  • kibérelnek egy hotelt napközben (7%),
  • bébiszittert fogadnak (14%),
  • összefutnak otthon ebédszünetben (17%),
  • elviszik a gyereket egy baráthoz (18%),
  • nyaralni mennek nélkülük (26%),
  • együtt zuhanyoznak (43%),
  • nagyon csendesek, amikor a közelben vannak (64%).
szex gyerek után, szülők, testiség, szexuális vágy, együttlétek, szexuális életed

Kép: Unsplash

10. Zárd be az ajtót!

A szülők 67 százaléka azt mondta, hogy ha akkor támad kedvük egymásnak esni, amikor a gyerek még ébren van, egyszerűen csak bezárják az ajtót, ami jó dolog, mert a válaszadók 15 százalékával már előfordult, hogy a gyerek rájuk nyitott szex közben. Ha ez megtörténik, akkor a szakértők szerint nagyon fontos, hogy a szülők higgadtak maradjanak, és elmagyarázzák a gyereknek a maga szintjén, hogy mit látott.

11. Több lesz a zuhanyzós szex

Ha akkor szexeltek, amikor a gyerekek ébren vannak, valószínűleg a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában fogjátok csinálni.

szex gyerek után, szülők, testiség, szexuális vágy, együttlétek, szexuális életed

Kép: Unsplash

12. Nehéz rá időt találni, amikor még ébren vannak

A válaszadók 63 százaléka azt mondta, hogy bonyolultnak vagy nagyon bonyolultnak találják azt, hogy akkor szeretkezzenek, amikor a gyerek még ébren van. Ez lehet az oka annak, hogy 40 százalékuk egyáltalán nem csinálja, amikor a gyerekek még nem alszanak, 36 százalékuk pedig nagyon ritkán szexel ilyenkor.

13. Találékonyabb leszel

Még ha a legnyilvánvalóbb opció a hálószoba lenne, a válaszadók 15 százaléka azt mondta, hogy a kedvenc helyük az az ágy lett, ami nem az övék, a másik 15 százalék az autóra, és újabb 15 százalék pedig a konyhára vagy a kamrára szavazott. Tehát a gyerekek által felvetett kihívások ahhoz is vezethetnek, hogy kicsit bővíted a határaidat.

Forrás: bestlifeonline.com