A gyerek születése az egyik legcsodálatosabb élmény, amit az élet kínálhat nekünk, és semmi a világon nem hasonlítható az érzéshez, amikor először a kezedbe fogod a kicsidet, hallod, ahogy kimondja az első szavait és megteszi az első lépéseit. De ha vannak gyerekeid, akkor azt is tudod, hogy ez a kis örömcsomag megváltoztathatja a szexuális életed, és folyamatosan azon jár az agyad, hogy ez mindenkivel megtörténik, vagy csak veled?

vizsgált szülő

Nemrégiben a Leesa nevű vállalat bevont egy vizsgálatba 977 olyan szülőt, akik még mindig az elsőszülöttük (aki 18 éves vagy fiatalabb) biológiai szülőjével élnek, hogy megnézzék, hogyan változott a szexuális életük miután gyereket vállaltak. Mint minden szexszel kapcsolatos tanulmányban, itt is voltak bizonyos korlátok, mivel az eredmények elsősorban az alanyok beszámolóiból származtak. Azonban ez is elég ahhoz, hogy lásd, más szülőknek hogy változik meg a szexuális élete a tiedhez képest, és talán nyújt néhány hasznos tippet, hogy ha szeretnéd visszahozni kicsit a gyerek előtti viszonyokat a hálószobádba. Szóval olvass tovább, és figyelj!

1) Igen, kevesebbet fogtok szexelni

Átlagosan, a szülők azt tapasztalták, hogy 47%-kal csökkent a szex gyakorisága. A pszichológusok azt állítják, hogy biológiai oka van a libidó csökkenésének. Bizonyos értelemben a szexuális vágy csak annyi, hogy az agyunk megviccel minket, hogy akarjuk a szexet, aminek következtében szaporodni tudunk. Miután teljesítjük ezt a biológiai kötelezettséget, az agyunk már nem törődik azzal, hogy továbbra is vágyjunk rá, hanem afelé terel minket, hogy inkább az újszülöttünk gondozására összpontosítsunk.

2) Még így sem olyan vészes a helyzet

A válaszadók átlagosan azt nyilatkozták, hogy a korábbi 19 helyett a gyerek után 10 alkalommal szexeltek egy hónapban. Ebből kiindulva ők azelőtt is bőven átlagon felül gyakorisággal bújtak össze, ettől függetlenül persze az együttlétek száma majdnem a felére csökkent. Persze a kérdés az, hogy mi a kiindulási pont, ugyanis arról is készült tanulmány, hogy a Netflix megöli-e a szexuális életed, ahol a párok havonta három szexről számoltak be átlagosan.

3) A szex minősége romlik

Összességében a válaszadók 46%-a azt mondta, hogy amikor szexeltek, az rosszabb volt mint a gyerek születése előtt. Megnyugtató azonban az, meglehetősen kicsi volt a különbség azok között akik azt mondták hogy romlott a szex minősége, és azok között akik szerint nem változott, sőt a férfiak 10, a nőknek pedig 13%-a azt nyilatkozta, hogy kifejezetten javult az együttlétek színvonala a gyerek után!

4) A nők jelentős csökkenést éreznek a szexuális vágyukat illetően

A megvizsgált férfiak fele azt mondta, hogy az hogy gyerekük van, gyengíti a szexuális vágyat, de csak 30%-uk számolt be arról, hogy kevésbé érdekli a szex, szemben a nőkkel, akiknek 61%-a viszont így érezte. Ez azért érdekes információ, mert a szex hiánya az oka elsősorban az, amiért a férfiak általában félrelépnek.

5) Hiánycikk az előjáték

A csókolózásból, mint az egyik legizgalmasabb tevékenységből, a „leginkább csökkent intimitású cselekmény” lett. Ez szintén problémát jelent, ugyanis a nők az intimitás hiánya miatt szoktak félrelépni.

6) Többször bújtok össze

Nézzük a jó oldalát! Többször bújtok össze, ami megnöveli az érzelmi intimitást. Nehéz lehet rá időt találni, hiszen fontos az, hogy a pihenésre is minél több idő jusson, főleg mióta egy tanulmány bebizonyította, hogy az alvástól jobb szülő leszel.

7) Nem vagy elégedett a szexuális életeddel

Ami egy fontos tényeztő, hogy biológiailag hajlamosak vagyunk arra, hogy kevésbé vágyjunk a szexre a baba születése után. A válaszadóknak csak 22%-a mondta, hogy nincs problémájuk azzal, hogy csökkent a szex gyakorisága, szemben azzal az 57%-kal, akik kifejezetten boldogtalanok ettől.

8) Legtöbbször akkor kerül sor a szexre, amikor a gyerekek már alszanak

67%-a azoknak a szülőknek akik időt találnak az intimitásra, akkor csinálják amikor a gyerekek már alszanak, 54%-uk pedig megpróbálja időben ágyba dugni a gyereket, hogy időt tudjanak szakítani a szexre. 39%-uk megpróbálja elterelni a gyerek figyelmét valamilyen kütyüvel, hogy gyorsan egymásnak tudjanak esni, de ez nem kifejezetten ideális megoldás, legalábbis gyakran alkalmazva biztosan nem.

9) Más ötletek

Ha ötleteket keresel, hogy hogy lophatnátok időt magatoknak a szexre, íme néhány praktika, amit a válaszadók alkalmazni szoktak: kibérelni egy hotelt napközben (7%), babysittert fogadni (14%), összefutni otthon ebédszünetben (17%), elvinni a gyereket egy baráthoz(18%), nyaralni menni nélkülük (26%), együtt zuhanyozni (43%), nagyon csendesnek lenni, mikor a közelben vannak (64%). Ezek közül az ötletek közül talán a nyaralás lehet a legideálisabb, bár erre nyilván ritkán lehet sort keríteni.

10) Zárd be az ajtót

A szülők 67%-a azt mondta, hogy ha akkor támad kedvük egymásnak esni amikor a gyerek még ébren van, egyszerűen csak bezárják az ajtót, ami jó dolog, mert a válaszadók 15%-ával már előfordult, hogy a gyerek rájuk nyitott szex közben. Ha ez megtörténik, akkor a szakértők szerint nagyon fontos, hogy a szülők higgadtak maradjanak és elmagyarázzák a gyereknek a maga szintjén, hogy mit láttak.

11) Nehéz rá időt találni, amikor még ébren vannak

63%-a a válaszadóknak azt mondta, hogy bonyolultnak, vagy nagyon bonyolultnak találták azt, hogy akkor szexeljenek, amikor a gyerek még ébren van. Ez lehet az oka annak, hogy 40%-uk egyáltalán nem csinálja, amikor a gyerekek még nem alszanak, 36%-uk pedig nagyon ritkán szexel ilyenkor.

12) Több lesz a zuhanyzós szex

Ha akkor szexeltek amikor a gyerekek ébren vannak, valószínűleg hogy a zuhanyzóban, vagy a fürdőszobában fogjátok csinálni.

13) Találékonyabb leszel

Még ha a legnyilvánvalóbb opció a hálószoba lenne, a válaszadók 15%-a azt mondta hogy a kedvenc helyük az az ágy lett, ami nem az övék, másik 15% az autóra szavazott, és egy újabb 15% pdig a konyhára, vagy a kamrára. Tehát a gyerekek által felvetett kihívások ahhoz is vezethetnek, hogy kicsit bővítsd a határaidat.

u

Veletek mi a helyzet?

Készítsük el a saját “nemzeti” kutatásunkat! Add meg, hogy a gyerek(ek) születése óta Ti hol szexeltek. (A kutatás anonim.)

forrás: https://bestlifeonline.com/13-surprising-ways-your-sex-life-changes-after-having-kids