Nagy odafigyeléssel gondozod a tincseid, mégsem vagy elégedett? Inkább anyakontyot hordasz, csak hogy ne legyen szembetűnő, hogy fénytelen és töredezett a hajad? Lehet, hogy csak a hajmosási szokásaidon kell változtatnod. Gräff-Oros Boglárka hairstylist és hajápolási tanácsadó elárulja, hogyan.

Bár egyszerű, mint az egyszeregy, mégis sokszor kiderül, hogy nem megfelelően mosunk hajat. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú sampont választunk, ahogyan az sem, hogy mennyire erősen fésülködünk. Érdemes megfogadnunk tehát a hairstylist és hajápolási tanácsadó öt szabályát – csupán néhány apróság, mégis sokat számít, ha a hajunk egészségéről van szó.

Soha többé 2 in 1!

Ha eddig kettő az egyben sampont használtál, mostantól ne tedd: a sampon legyen sampon, a balzsam pedig balzsam. A sampont hajtípusunknak megfelelően válasszuk ki; igazán jó eredményt akkor fogunk elérni, ha professzionális termékeket használunk.

haj, egészséges haj, aranyszabály, hajápolás, hajmosás

Kép: Canva

Fontos a balzsam

A hajmosás végén sose felejtsük el a balzsamot! E hajápolót csak hajhosszra használjuk, majd alaposan öblítsük ki. Jó, ha tudjuk: ha a balzsamot megfelelően használjuk, nem nehezítheti el a hajat.

haj, egészséges haj, aranyszabály, hajápolás, hajmosás

Kép: Unsplash

Így használjuk

Ha már beszereztük a hajunk típusához illő hajbalzsamot, nem mindegy, hogyan használjuk. Célszerű a legjobban eloszlatni a haj hosszán, majd egy ritka fogú fésűvel átfutni rajta, hogy tényleg minden hajszál kapjon belőle.

haj, egészséges haj, aranyszabály, hajápolás, hajmosás

Kép: Canva

Óvatosan a vizes hajjal!

A haj vizes állapotában a legsérülékenyebb. Óvatosan kell vele bánni, nem szabad törölközővel dörzsölni, mert bár sokan azt gondoljuk, hogy ezzel a mozdulattal gyakorlatilag szárazra tudja dörgölni a hajunkat, a tapasztalat azt mutatja, hogy a jóval kíméletesebb felitatás ugyanazt az eredményt hozza, és ezzel még a hajunk is kevésbé sérül.

haj, egészséges haj, aranyszabály, hajápolás, hajmosás

Kép: Canva

Hidratálás

Hetente, de legalább kéthetente érdemes egy pakolást vagy hajszerkezet-javító ampullát bevetni, hogy hajunk kapjon egy intenzívebb löket hidratálást.