web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Játssz a kiegészítőkkel!

– eláruljuk, milyen nyaklánc áll jól neked

Játssz a kiegészítőkkel!  <br><p class='alcim'> – eláruljuk, milyen nyaklánc áll jól neked</p>

Érezted már úgy, hogy nagyon egyszerűnek tűnik játszani a kiegészítőkkel, mégis, amikor nyúlnál egy nyaklánc vagy fülbevaló felé, elbizonytalanodsz? Vagy talán már összevásároltál mindenféle színű és stílusú ékszert, bizsut, sálat, kendőt, de valahogy mégsem tökéletes az összkép, vagy egyik sem illik igazán a szettedhez? Nem vagy vele egyedül. Kovács Yurkov Orsolya stílustanácsadó segít eligazodni a kiegészítők rengetegében.

A stílustréningjeinken sok vendégünktől halljuk, hogy ha bizonytalanok, és időhiányban szenvednek, akkor végül inkább nem vesznek fel kiegészítőket – a kötelezőkön kívül. Kötelező kiegészítőnek a cipőt és a táskát tartjuk, hiszen ezek nélkül a lakásból sem tudunk kilépni. De mi a helyzet a többivel?

nyaklánc, kiegészítő, stílus, divat, ékszerek

Kép: Pexels

Így válassz kiegészítőt!

Ahhoz, hogy el tudd dönteni, mit érdemes megvásárolnod, és mit vegyél fel azon a bizonyos napon, ahhoz a bizonyos ruhádhoz, sok információ szükséges rólad.

Nagyon fontos, hogy:

– milyen színtónusba tartozol,
– milyen testalkatú vagy,
– milyen alkalomra viseled.

Kiegészítők a színtónusodhoz

Általában a nyakláncot, a fülbevalót az arcodhoz közel viseled, ezért a saját színtónusodnak megfelelő színeket érdemes választani. Például ha pasztellszínek állnak jól, akkor nem érdemes nagyon élénk kiegészítőt felvenned, mert elnyomja a színeidet. Nem a szemed fog csillogni, hanem a kiegészítő.

Ugyanez igaz a fémekre. Ha neked inkább a hidegebb árnyalatú fémek állnak jól, akkor az arany viselése már-már közönséges hatást kelt. Inkább a hideg fém az, ami egy hideg színtípust, színtónust emel, és fordítva: ha neked inkább a meleg színű fémek állnak jól, mint az arany, a pezsgő vagy a rose gold, akkor hideg fémben jégkirálynőhatásod lesz.

nyaklánc, kiegészítő, stílus, divat, ékszerek

Kép: Unsplash

Kiegészítők évszaktípusok szerint

A tompább színvilágba tartozó hölgyek, akiknek picit türkizes, sárgás szeme van, és a bőre is enyhén sárgás, bátran viselhetnek türkizes, pasztell kiegészítőket. Akár még a sárgás, borostyános irányba is elmehetnek.

Sokaknak van kékes-zöldes kaméleonszeme. Ha te ilyen vagy, és kékes felsőt viselsz az arcodhoz közel, akkor kékessé válik a szemed is, ha zöldet, akkor zöldes árnyalatba megy át. Persze csak optikailag. Sőt, van olyan, akinek teljesen kihozza a szeme sárgásságát egy borostyán vagy okkersárga színárnyalat.
Játssz ezekkel a trükkökkel bátran! Ha erőteljes kék a szemed, akkor bátran viselj ilyen színű kiegészítőket is.

nyaklánc, kiegészítő, stílus, divat, ékszerek

Kép: Unsplash

Tiltólistás darabok

Egy hangsúlyos medál hosszú fazonú nyakláncon nem mindenkinek előnyös. Ha eleve nem kicsi cicikkel áldott meg téged a Teremtő, akkor inkább a rövidebb nyakláncokat javasoljuk, mert a mellek közé lógó verzió odavonzza a tekintetet, optikailag nagyítja a ciciket, és ezáltal sajnos kövérít is. Ha nem ez a célod, akkor inkább viselj rövidebb nyakláncot, amely a kulcscsont környékén végződik.

A másik tiltólistás dolog a csipkés felsőhöz választott erőteljes nyaklánc. Ha egy top vagy egy ruha az archoz közel csipkés, akkor nagyon könnyű egy ékszerrel teljesen hazavágni az egész szetted. Egy fekete, csipkés szélű tophoz inkább ajánlunk egy nagyobb méretű, fekete fülbevalót, vagy egy karkötőt, ha valami hangsúlyosabb kiegészítőt keresel, mint egy nyakláncot. Amennyiben mégis akasztanál valamit a nyakadba, akkor csakis egy nagyon kicsi medálos, szinte észrevehetetlen apróságot ajánlunk.

Kép: Pexels

Rövid a nyakad?

Akinek rövid a nyaka, felejtse el a nyakpántszerű nyakláncokat! Egy pánttal azt érjük el, hogy megrövidíti a nyakat, sőt még meg is vastagítja. Ezáltal odavonzza a tekintetet, de csak egy tömböt láthatunk. Rövid vagy vastag nyakra mindenképpen olyan nyakláncot javaslunk, amely V alakú, és nyújtja a nyakat. Hozzá kivágott felsőt érdemes felvenni félgarbók helyett.

Ugyanígy vigyázz, ha kendőt vagy selyemsálat kötsz a nyakadba. Az a megkötési mód, amikor vízszintesen gyakorlatilag elvágja a nyakadat a kendő anyaga, nem előnyös. A nyaknál kötött masnik, csomók szintén nem a barátaid. Ilyenkor jobb választás inkább a kulcscsontod környékén megkötni, mint régen az úttörőnyakkendőt, mert a V kivágás fazonja nyújtja a nyakat.

Kint vagy bent?

Nem feltétlenül kell a nyakláncot a ruházaton kívül viselni. Lóghat a ruha alatt is, belül, és jól néz ki, amikor csak egy nagyon picit kandikál ki. Illetve fordítva is igaz, hogy amikor bent, például egy farmering alatt viselnéd, nyugodtan próbálkozz meg azzal, hogy kívülre teszed, gyönyörűen feldíszíti a farmeringet. A kint elhelyezett nyaklánc ebben az esetben sokkal elegánsabb, míg a bent viselt lazább, sportosabb hatást kelt.

nyaklánc, kiegészítő, stílus, divat, ékszerek

Kép: Pixabay

Nyaklánc hátra

Ha van olyan felsőrészed vagy ruhád, ami hátul nyitott, akkor ízléses megoldás számodra, ha fordítva veszed fel a nyakláncot. Elöl csak egy kis része látszik majd a nyakadon, hátul viszont szépen végigfut a ruha kivágott részén, és gyönyörűen kiemeli a hátad szépségét.

Körte vagy alma testalkat

Azt érdemes megnézned, hogy a testalkatod hol hangsúlyos. Ha csípővonalon, akkor inkább tedd a nyakad közelébe a kiegészítőket, nyakláncot. Ha fent vagy hangsúlyos testalkatú, akkor a fenti részt nyújtsd meg, vágd el függőlegesen egy hosszabb nyaklánccal vagy sállal.

A hangsúlyosabb nyakláncfazonokat elsősorban körte testalkatú hölgyeknek javasoljuk. Ennek az az oka, hogy ami fent erőteljesebb, az egy picit kompenzálja az alsó részeket, például a széles csípőt.

Ha te alma vagy, és beleszeretsz egy tömör, testes nyakláncba, amit nem tudsz otthagyni a boltban, akkor arra figyelj, hogy ne nyakig begombolt blúzzal viseld, mert az rövidíti az egész felsőtestedet. Nyisd ki az inget a kulcscsontod aljáig!

A rövid és erőteljesebb, tömöttebb nyaklánc, ha alma testalkatú vagy, a felsőtestedet fogja optikailag nagyítani, pedig neked a gyönyörű keskeny csípődet, a gyönyörű lábaidat érdemes hangsúlyoznod.

nyaklánc, kiegészítő, stílus, divat, ékszerek

Kép: Pixabay

Kedvencünk: a gyöngy

Az örök divat, klasszikus darab – nemcsak finom, ízléses, nőies kiegészítő, de jól variálható is, bátran lehet játszani vele.

Egy gyöngyökből készült karkötő végtelenül egyszerű, akár egy fekete szetthez, vagy egy letisztult, farmeres, trikós szetthez is viselhető. Egy gyöngy fülbevaló szintén nagyon ízléses. Nyakláncnak is remek, nyugodtan felveheted az irodába, de akár egy esti partira vagy fesztiválozni is. Nagyon nőiessé tud varázsolni egy sima póló-farmer-tornacipő szettet.

Univerzális kiegészítő, a legtöbb szettben megállja a helyét. Még a vadóc imidzsbe is beépíthető, gondoljunk csak Cyndi Lauper vagy Madonna korábbi stílusára, George Michael pedig egyszerűen a bőrdzsekije válláról lógatta le a Faith korszakában.

Nyilván nem kell túlzásba vinni.

nyaklánc, kiegészítő, stílus, divat, ékszerek

Kép: Pexels

Ne legyen erőltetett!

Amire még érdemes odafigyelni, hogy egy erőteljes karkötőt ne keverj egy erőteljes nyaklánccal. Egy statement darab egy szettben tökéletesen elég. Nem kell óriásfülbevaló, óriáskarkötő egyszerre, elég egyetlen karakteres kiegészítőt felvenni. Ez igaz arra is, hogyha egy élénk színű vagy mintájú blúzt viselsz, akkor már ne told túl nagy fülbevalóval vagy szintén durva nyaklánccal.

Egyezzenek a színek?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, ami hozzánk érkezik a kiegészítőkkel kapcsolatban, és a válaszunk határozottan az, hogy inkább ne. Ne legyen egyforma a fülbevaló, a medál, a karkötő és a rúzs színe, mert annak mindig izzadságszaga van. Az jön le annak, aki rád néz, hogy túl sok energiát fektettél abba, hogy minden mindennel passzoljon. Nem ettől leszel stílusos, hiszen a stílusban mindig van egy kis lazaság.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit