web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Meddig véd a naptejed?

– Csite Ágnes bőrterapeuta válaszol

Meddig véd a naptejed?  <br><p class='alcim'> – Csite Ágnes bőrterapeuta válaszol</p>

Tudod-e, mennyi időt tölthetsz kint a tűző napon, vagy azt, hogy hogyan lehetsz teljes biztonságban a verőfényes napsütésben? És vajon azt is tudod-e, mennyi ideig véd a naptejed? Csite Ágnes bőrterapeuta 5 tanácsa a videóból kiderül.

1. A nap jó, csak az lehet káros, ha nem megfelelően alkalmazzuk az otthoni bőrápolóinkat és túlzásba visszük a napozást.

2. Egy egészséges bőrű felnőtt legfeljebb 20-25 percet tölthet kint közvetlen napfényben.

3. Ha teljesen biztonságban szeretnénk érezni magunkat a napon, akkor a fényvédőt használjuk egymás után többször is. A napsütésben verejtékező bőrön ugyanis elkenődnek a krémek, ezáltal veszítenek hatékonyságukból.

4. Könnyen kiszámolhatjuk, hogy milyen faktorszámú fényvédővel mennyi ideig maradhatunk védettek. A bőrünk például 90 percnyi védelmet kap akkor, ha 30-as faktorszámú naptejet használunk, de egyébként 3 perc alatt leégünk. Itt ugyanis a faktorszám, vagyis a 30 lesz a szorzó, így a 3 percet ennyivel kell szoroznunk.

5. Rendkívül fontos a napozás utáni bőrápolás, hiszen akkor is dehidratálttá válhat a bőrünk, ha egyébként fényvédővel napozunk, és a közvetlen napfényt is elkerüljük 10 és 16 óra között. A dehidratáció miatt viszkethet és be is gyulladhat a bőrünk.

Szponzorált tartalom

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit