web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Ezek a játékok garantáltan lekötik a gyerekedet, és még okos is lesz tőlük

– 3 + 1 készségfejlesztő játék hat év felettieknek

Ezek a játékok garantáltan lekötik a gyerekedet, és még okos is lesz tőlük  <br><p class='alcim'> – 3 + 1 készségfejlesztő játék hat év felettieknek</p>

Most, hogy minden otthon van, a munkahely, az iskola és az óvoda is, a csend és a nyugalom másik bolygóra költözött. Ezen szeretnénk enyhíteni, és olyan készségfejlesztő játékokat hoztunk nektek ezúttal, amikkel garantáltan mérhető időre leköthetitek a gyerekeket. Egy nyugis kávéra, majd egy negyedórányi bambulásra biztosan elegendők lesznek. Ilyen vészterhes időkben ez már-már maga a luxus.

Egyre nehezebb lekötni a gyerekek figyelmét a négy fal között, de az élet akkor sem áll meg, ha mindenki otthon van. Dolgoznia, telefonálnia így is kell a szülőknek, a gyerekek számára a mesenézés pedig csak ideig-óráig lehet megoldás. Ilyenkor muszáj igazán kreatívnak lenni. Persze az a legszerencsésebb, ha van idő erre, elővenni a ragasztót, gyöngyöt, gyurmát (na látszik, hogy sosem csinálok ilyet), szóval mindenféle színes, csillivilli cuccot, és alkotni. Akinek ez megy, az csúcs.

És akkor itt lennék én, meg néhány anyatárs, akik még életükben nem jártak hobbiboltban, na nekik is kell valami mentőötlet. Én most dobom is!

Okosító játékokkal mindenki számára hasznos időt lehet nyerni

Bár a játékboltok zárva vannak, a futárszolgálatoknak hála a kínálat nagyon könnyen és gyorsan elérhető. A választék óriási, könnyű elveszni benne, ilyenkor jól jöhet a valós anyai tapasztalás. Olyan egyszemélyes készségfejlesztő játékokat mutatok, amelyeket a mi ovinkban csak úgy hívnak, hogy okosító játékok. És valóban azok. Elhoztam a személyes kedvenceimet, mert persze azonnal lenyúltam minden ott látott ötletet.

1. Rushhour

A fiaim abszolút kedvence. A játék lényege, hogy a választott feladványkártya ábrája szerint az alaptáblára kell helyezni a különböző színű autókat, majd addig kell tologatni azokat, amíg a kis résen ki nem jut a piros autó a csúcsforgalomból. Ez tényleg egy szuper kis cucc. Nem ámítás, az én örökmozgó hatéveseim több órán át elveszenek benne, hol együtt, hol felváltva. Komoly logikai játék egyre nehezedő pályákkal. Ez a többszörösen díjnyertes termék remekül fejleszti a logikai készséget és a problémamegoldást.

játékok, logikai játék, társasjáték, Rushhour

Kép: Szentgyörgyi Mona

2. IQ Puzzler Pro

Újabb kedvenc: praktikus, kicsi, hordozható dobozban, amivel akár egy hosszú várakozás is remekül kibliccelhető. Ez egy tetriszhez hasonlító játék, de annál sokkal nagyobb kihívást jelent. Tizenkét, különböző formájú elemből áll, amelynek egy részét megadott módon kell felrakni a pályára. A maradék adja a kihívást, hisz azokat úgy kell elhelyezni a pályán, hogy az teljesen beteljen, lefedje az üres területet.

A játék 120 különböző feladványt kínál öt nehézségi szinten. Ha megunta a gyerek, vedd te is a kezedbe – garantáltan meg fog izzasztani. A játék fejleszti a koncentrációt, a problémamegoldást, a térbeli tájékozódást. Az óvodában láttam először játszani a gyerekeimet ezzel. Olyan elmélyülten ültek felette, hogy a látványtól fél métert nyúlt az arcom, majd rögvest könnybe lábadt a szemem. Tudtam, hogy ezt azonnal be kell szereznem.

játékok, logikai játék, társasjáték, IQ puzzler pro

Kép: Szentgyörgyi Mona

3. Északi-sark-expedíció

„Anya, ha veszel nekem egy ilyet, egész nap ezzel fogok játszani” – mondta a hatévesem, én pedig gondolkodás nélkül bedőltem ennek, és beszereztem, amilyen gyorsan csak lehetett. Persze átvert a kis piszok, viszont ha nem is egész nap, egy órát (!) viszont simán elvan vele. A feladványok egyre nehezedő pályákat rejtenek. A pálya egy jégtáblából és tengerből álló kép, mindig másmilyen.

Ezeken kell elhelyezni a különböző üveglapon található figurákat. A forma mellett az sem mindegy, melyik figurát hová teszed: a halak csak a vízbe mehetnek, a jegesmedvék és a horgászó eszkimó pedig a jégtáblára. Gyerekjátéknak tűnik, de már értem, miért hajol rá olyan elmélyülten a gyerekem. Engem kicsinál, de a kisfiam totál odavan érte. A 80 feladványt tartalmazó játék fejleszti a térbeli tájékozódást, a problémamegoldást, a koncentrációt, a vizuális észlelést és a logikát.

Itt derült ki számomra végérvényesen, hogy a hatévesemnek fényévekkel több türelme van, mint nekem. Ráadásul meg sem merem mondani, vele ellentétben én melyik szintig jutottam el. Jujj.

játékok, logikai játék, társasjáték, Északi sark expedíció

Kép: Szentgyörgyi Mona

+1 Logico primo feladatkártyák

Azért +1, mert ez az ajánlásom eléggé kilóg a sorból, de mindenképp érdemesnek tartottam arra, hogy megmutassam. A Logico primo alapvetően egy puzzle és kirakós játék ötvözete. Nagyszerű oktatójáték, amelyhez rengeteg feladatcsomag közül lehet választani már hároméves kortól. A Logicóhoz tartozik egy alaptábla, amelyhez különféle feladatkártyákat lehet venni. A feladatok megoldásához a gyerekeknek a tábla gombjait kell helyes pozícióba húzniuk. Azért imádom, mert a srácaim úgy tanulnak közben, hogy azt hiszik, játszanak. Pacsit anyának!

játékok, logikai játék, társasjáték, Logico primo

Kép: Szentgyörgyi Mona

Szentgyörgyi Mona

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit