web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

5+1 gyerekbarát strand, amit imádni fogsz Horvátországban

5+1 gyerekbarát strand, amit imádni fogsz Horvátországban

Gyerekbarát strandot keresel Horvátországban, de nem tudod, merre indulj? Segítünk. Összegyűjtöttük déli szomszédunk legkedveltebb homokos tengerpartjait, amelyek kiváló úti célok lehetnek még a legkisebbekkel is.

Ha igazán jólesne egy homokos tengerparti pihenés, ahol a gyerekek önfeledten játszanak a homokban, ugrándoznak a szelíd hullámokban, a szülők pedig csak heverésznek a napsütötte, csodaszép parton, akkor Horvátországban érdemes körülnézni. A szomszédos országban olyan helyet is találsz, amit Magyarországról egy éjszakányi utazással elérsz. Crikvenica például ilyen.

Miért éppen Horvátország?

Ha külföldi nyaralásról van szó, sok magyarnak teljesen egyértelmű, hogy Horvátországot választja. Hogy miért? Egyrészt azért, mert közel van, Budapestről akár 5 órán belül is a horvát tengerparton lehetünk. Másrészt pedig azért, mert a koronavírus-járvány után ide mostantól korlátozás nélkül utazhat a család.

További aktuális utazási információkról a konzuli oldalon olvashatsz.

Kép: Unsplash

Legközelebbi úti cél: Rijeka

Ez az egyik legközelebbi és egyben legkedveltebb horvát úti cél a családosok körében, ahová – ha nincs dugó – akár 5 óra alatt is elérhetünk; kevesebb mint 520 km-re fekszik Budapesttől. A legközelebbi homokos strandja Crikvenica. Aki kikapcsolódásra vágyik, és tényleg csak pihenni akar, valamint együtt lenni a családjával, annak tökéletes helyszín. A legnagyobb városi strand csaknem 1,5 km hosszú, ahol egy homokos részt is kialakítottak a kicsiknek. A strand bővelkedik vendéglátóhelyekben, és persze mosdók, zuhanyzók, napágyak is rendelkezésre állnak.

Kép: Flickr/chris.gold0

Legközelebbi sziget: Krk

A Budapesttől 525 km-re fekvő, a napfény szigeteként is ismert Krkre egy befelé fizetős hídon át kell behajtani. Lassan mélyülő homokos strandjai – mint például a Baska menti strandok – méltán híresek, több strandja is elnyerte a kék zászló minősítést, amely igazolja a víz tisztaságát és a szolgáltatások minőségi színvonalát. A hely bővelkedik látnivalókban, de érdemes felfedezni a környékbeli szigeteket és bejárni az olyan, régmúlt hangulatot időző városokat is, mint amilyen Vrbnik és Omisalj is. A Murter-szigeti Murter városának leghíresebb homokos strandja a Slatina, ami biztosan a gyerekek kedvence lesz. Emellett több eldugott öböl is felfedezésre vár.

Kép: Pixabay

Leghosszabb homokos partszakasz: Nin

A Zadartól 15 km-re fekvő Nin egy csoda szép, apró, tengerparti falucska. Itt található Horvátország egyik leghosszabb, 8 km hosszú homokos partszakasza, amely az óvárost mindkét oldalról körbeveszi. Aki nyugis helyen szeretne nyaralni családjával, annak tökéletes választás.

Isztriai-félsziget: Medulin

Pulától alig pár kilométerre fekszik Medulin. Lassan mélyülő homokos partszakaszának az egyik leghíresebb strandja Bijeca, ami közkedvelt a gyermekes családok körében.

Kép: Pixabay

Legszebb partszakasz: Brela

A meredek fenyőerdőkkel borított domboldalon fekvő Brela Makarska a Riviéra legszebb települése, és egyben az egyik legdrágább is. Punta Rata strandja homokos, és azúrkék vize annyira csoda szép, hogy aki egyszer járt itt, máshová már nem is akar menni. Másik híres strandja a 4 km hosszú Tucepi strand, ahol lehet vízi biciklizni és vízi csúszdázni is.

Kép: Flickr/Petr Havlik

Igazi mediterrán hangulat: Stoncica

A Vis szigetén található Stoncicát sűrű, mediterrán növényzet és a türkiz tenger veszi körbe, amely még a parttól 30 méterre is sekély, ezért kifejezetten ajánlott a kisgyerekeknek és az úszni nem tudóknak. A strand homokos, és van itt egy étterem, ami nagyszerű kínálattal várja a turistákat.

További homokos tengerpartok

● Zaton strandjai – Zadar mellett ● Solaris homokos strand – Sibenik mellett ● Bisevo-sziget – a Baluni-öbölben található Kék-barlangjáról híres ● Rab-sziget – Lopar ● Cres-sziget – Szent Iván-strand, apró kavicsos, homokos partszakasz ● Pelješac-félsziget – Prapratno strand ● Levrnaka-sziget strandja ● Crikvenica – Crini molo strand ● Dugi otok-sziget – Sakarun strand

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit