Valami igazán különleges, mégis egyszerű őszi desszertet készítenél, de se ötleted, se jó recepted nincs hozzá? Akkor most mutatunk egyet, aminél jobbat el sem képzelhetnél a borús októberi napokon. Rakonczai Beáta elárulja, hogyan süsd meg az évszak kedvencét, ezt az igen mutatós és elképesztően finom sütőtökös kuglófot.
Hozzávalók:
45 dkg liszt + a kuglófforma szórásához
20 dkg cukor
1 cs. sütőpor
35 dkg sütőtök reszelve
2 tojás
2 dl natúr joghurt
12,5 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez
1 dl olaj
őrölt fahéj ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
gyömbérpor ízlés szerint

Elkészítése:
Kivajazunk és -lisztezünk egy kuglófformát. A liszthez keverjük a fűszereket és a sütőport, robotgéppel pedig összedolgozzuk a cukrot és a tojást. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a fűszeres lisztet, apránként a vajat, a legvégén pedig a reszelt sütőtököt. Az így kapott masszát a kuglófformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 55 perc alatt megsütjük. Nagyon finom, puha, szaftos marad még másnap vagy harmadnap is, persze csakis akkor, ha marad.
