web analytics
2022, 29 május, vasárnap
Nincs találat
Összes találat
Anyamagazin
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya
Anyamagazin

Rizskoch: ha csak 20 perced van kutyulni

Hrdina-Bárány Zsuzsi Írta Hrdina-Bárány Zsuzsi
2022.04.25.
in AnyaMenü
Olvasási idő: 2 perc
Rizskoch: ha csak 20 perced van kutyulni

Rizskoch: ha csak 20 perced van kutyulni

Megosztás Facebookon

Ha valami gyorsan összedobható édességre vágyik a család, az egyik leggyorsabb megoldás lehet a rizskoch. Ráadásul miután növényi tejjel is elkészíthető, tejmentessé is teheted, mi több, ha a búzadarát is kihagyod belőle, még gluténmentes is lesz. Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6-7 ek. cukor
  • 1 bögre rizs
  • 6 tojás
  • ízlés szerint vanília
  • 1 egész fahéj
  • 2 csipet reszelt citromhéj (kezeletlen héjú!)
  • vaj a tál kikenéséhez
  • a tálaláshoz lekvár

Elkészítése:

A tejet egy lábasba tesszük, belekanalazzuk a cukrot, meghintjük a vaníliával és a reszelt citromhéjjal, beledobjuk a fahéjat, és főzni kezdjük. Ha felforrt, mehet bele a rizs, amit puhulásig főzünk, majd elzárva a gázt alatta, fedővel letakarva 10 percet állni hagyunk.

Ezután szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kézi mixerrel felhabosítjuk, majd a rizshez keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, és óvatos, laza mozdulatokkal ezt is a beleforgatjuk a rizses masszába. Kivajazott tűzálló tálban, 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megbarnul. Melegen, langyosan és hidegen is isteni süti helyett vagy valamilyen tartalmasabb leves után, második fogásként.

rizskoch, rizsfelfújt, gyors édesség, desszert, recept
Kép: Hrdina-Bárány Zsuzsi

 

 


Hirdetés

Előző cikk

„Mikor mentek már haza?”

Következő cikk

Mások szerint káosz, szerintünk család

Kapcsolódó Cikkek

4 érv, hogy gofrit süss palacsinta helyett
AnyaMenü

4 érv, hogy gofrit süss palacsinta helyett

Írta Hrdina-Bárány Zsuzsi
2022.05.15.
Kitennéd, vagy inkább megennéd?
AnyaMenü

Kitennéd, vagy inkább megennéd?

Írta ANYA magazin
2022.04.14.
3 villámgyors maradékmentő recept
AnyaMenü

3 villámgyors maradékmentő recept

Írta Hrdina-Bárány Zsuzsi
2022.03.04.
Továbbiak

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Szerzőink

Kattints ide, és ismerd meg rendszeresen publikáló szerzőinket...

Hirdetés

Club Tihany - anyák kimenője 2022

Témáink

  • RosszAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaSzolga
  • DoktorAnya
  • Anyatest
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • HősAnya
  • AnyaMenü
  • KultAnya

Sorozatunk

Hát milyen anya vagyok én?
Család a dombon

Hát milyen anya vagyok én?

2022.05.27.
Cégalapítás családanya módra
Család a dombon

Cégalapítás családanya módra

2022.05.22.
És akkor a gyerekek eltűntek a mocsárban…
Család a dombon

És akkor a gyerekek eltűntek a mocsárban…

2022.05.14.

Keress rá

Nincs találat
Összes találat

Hirdetés

Közösség

Anyamagazin

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Nyerj

ANYAmagazin

Kiadó: Barát Hella (székhelye: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 40.)
Kiadásért felelős személy: Barát Hella
Szerkesztésért felelős személy: Hrdina-Bárány Zsuzsi
Email: hello@anyamagazin.hu
Hirdetés: sales@anyamagazin.hu
Telefon: +36 30-961-1570

  • Adatvédelmi tájékoztató
  • Hirdetési lehetőségek

ANYAmagazin © 2022

Nincs találat
Összes találat
  • AnyaSzolga
  • RosszAnya
  • Anyatest
  • HősAnya
  • DoktorAnya
  • KultAnya
  • Anyavállalat
  • ZöldAnya
  • Anyakurtizán
  • AnyaMenü

ANYAmagazin © 2022