Akkor jöjjön a háziasszonyképző! Mindenkinek van jolly joker saját fejlesztésű kajareceptje, amit akkor vet be, ha már minden kötél szakad, ám mégis túl szeretnénk lépni a szendvics-rántotta-halrudacska háromszögön. Egy anyukás csoportban végeztünk egy kis közvéleménykutatást, ki mivel menti a menthetőt, ha gyorsan finomat szeretne rittyenteni az asztalra.
Mivel én alapvetően szeretek főzni, kifejezetten kihívás gyors és egyszerű ételeket kitalálnom. De bevallom, nekem is jólesik időnként „semmi extrát” csinálni, ami nem túl bonyolult, és a gyerekek is megeszik.
Gyűjteni is kezdetem az oldalon, hogy mások mit tesznek hasonló helyzetben, és hogy én miből inspirálódjak később. Az én új „mi a szar legyen az üres hűtőből?” receptem, 10 perc alatt kész van.
Rajzolós zellerkrémleves
Hozzávalók:
1 zeller, kevés víz, némi só, olaj. A hozzávalókat turmixoljuk. És voilà! Kész is.

Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
1 mirelit brokkoli, víz, só, tejföl. A hozzávalókat turmixoljuk. És ismét voilà!
Ne feledjük el a fecskendő és pipetta használatát, ugyanis az igazi designt ezzel tudjuk feltolni.
A csoportban Katalin a tésztára esküszik. Megosztotta, hogy készül náluk a tonhalas tészta.
Tonhalas tészta tizenöt perc alatt
Hozzávalók:
A tésztát kifőzzük, krémsajttal megtoljuk, jobb minőségű tonhalkonzervvel szórjuk meg a tetejét. Mellé paradicsomot és uborkát vágunk, hogy a megfelelő zöldségbevitel is meg legyen.
Csilla pedig a fokhagymáért rajong, és a zöldborsós tészta bevált receptjét is megosztotta.

Gyors fokhagymakrémleves
A leveskockát felöntöm vízzel, fokhagymát pirítom, pirítok rántást, és a végén mindezt felöntöm tejszínnel és sajttal.
Zöldborsós tészta
Hagymán és kevés liszten virslikarikát pirítok, rántást készítek, eközben a zöldborsót és a tésztát felrakom főni. A virslire pirosparikát teszek, kicsi vízzel fellazítom, aztán mehet a zöldborsó, majd hozzákeverve a tészta. Pikkpakk kész van, és sokszor mentettem vele életet, vallja Csilla.
Van még néhány tuti receptünk, hamarosan folytatjuk!
Barát Hella