web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Egyél és tegyél jót!

– ebédötlet takarékos zöldanyáknak

Egyél és tegyél jót!  <br><p class='alcim'> – ebédötlet takarékos zöldanyáknak</p>

Tegyél jót, és közben egyél is jót, ráadásul kevesebbért? Nem lehetetlen, sőt! Van ugyanis egy olyan piactér, ahol úgy vásárolhatsz ínyedre való falatokat, hogy közben ételt is mentesz. Ráadásul e „mentőakciónak” hála pénzt és időt is spórolhatsz. Elmagyarázzuk, hogyan csináld.

Kovács Áron és Máté Marco ötlete végtelenül egyszerű és nagyszerű: segít pénzt és időt megtakarítani, miközben megfékezi az ételpazarlást. A két fiú egy olyan folyamatosan frissülő, a fiatalok és a középkorú nők körében igencsak népszerű online piacteret álmodott meg, ahol kedvedre válogathatsz a kedvenc finomságaidat rejtő helyekből. Ha akarod, mindennap máshol.

Food Finder, tegyél jót, ételmentés, ételpazarlás, étterem, környezettudatosság, startup

Kép: Food Finder

Így működik

Első lépésben nem kell mást tenned, mint regisztrálnod a Food Finder honlapján. Itt találod meg ugyanis azokat a helyeket, ahol az éttermek, a kifőzdék, a pékségek vagy a cukrászdák az aznapról megmaradt finomságaikat kínálják kedvezményesen. Ha regisztráltál, már kezdheted is a böngészést, akár a Facebook-profiloddal is. Az ételekre térkép segítségével vadászhatsz, de nem érdemes sokat hezitálnod, hiszen a legjobb falatokra villámgyorsan lecsapnak.

Ha megvan, nem kell mást tenned, csak online megvásárolnod, megnézned az átvételi sávokat – vagyis azt, hogy mikorra mehetsz az ételedért –, és elsétálnod érte. Ugye milyen jól jön egy ilyen lehetőség, ha arról van szó, hogy gyorsan kell ebédet vagy vacsorát szerezni a családnak?

Food Finder, tegyél jót, ételmentés, ételpazarlás, étterem, környezettudatosság, startup

Kép: Food Finder

Igazi szerelem

A Food Finder Áron és Marco számára amolyan „szerelemprojekt, egy olyan startupvállalkozás, amely eredetileg 2020 elején, majd ugyanabban az évben októberben indult (volna) el. A koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta a fiúk számításait, ám egy percre sem álltak meg, inkább folytatták a megkezdett munkát. Álmuk megvalósítását végül éppen a pandémia segítette, hiszen a bezártság alatt az online térben egyre-másra jelentek meg a vendéglátóhelyek.

Fókuszban a környezetvédelem

A mozgalomhoz egyre több vendéglátóhely csatlakozik. A regisztrált éttermek között ugyanúgy találni hagyományos ízeket kínáló éttermeket, mint vegán vagy éppen különféle diétákat támogató helyeket. Házhoz szállítás ugyan még nincs, de Áron és Marco dolgozik rajta, hiszen az ételmentés mellett fontos számukra az is, hogy a szállítás módja is összhangban legyen a környezetvédelemmel. Mint mondják, már azáltal tesznek valamit a fenntarthatóbb jövőért, hogy az étel előállításához felhasznált víz, energia és emberi munka nem válik fölöslegessé.

Food Finder, tegyél jót, ételmentés, ételpazarlás, étterem, környezettudatosság, startup

Kép: Food Finder (Facebook)

Így is segítenek

Áron és Marco kapcsolatban áll olyan cégekkel is, amelyek a közeli lejáratú termékeiket megsemmisítés helyett felajánlják. A fiatalok tavaly decemberben a KöJKök a gyermekotthonban és az Örökbe fogadok egy ovit mozgalmakat támogatták, és nemcsak a termék összegyűjtését, de a szállítást is vállalták Budapest több pontjára.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit