web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Ha úgy érzed, rossz anya vagy, emlékezz erre

Ha úgy érzed, rossz anya vagy, emlékezz erre

Szinte hallom, ahogy szidod, megkérdőjelezed és kritizálod magad. „Rettenetes anya vagyok. Szörnyű anya vagyok.” – ezeket gondolod magadról. Rossz anya vagyok.

És úgy gondolod, hogy igazad van… Ugye? Mert ma elvesztetted a türelmed, és kiabáltál a lányoddal. Mert ma elfenekelted a fiad. Mert ma egész délután bekapcsolva hagytad a tévét, hogy főzhess vagy takaríthass, dolgozz, aludj vagy csak egyszerűen megőrizd a józan eszed. Bekapcsolva hagytad a tévét, hogy a gyereked ne hallja, hogy sírsz, ne lássa a könnyeidet. Mert ma egy adag gabonapelyhet, parmezán sajtot, hot-dogot és ketchupot adtál neki vacsorára.

Tudom, te vagy a legrosszabb.

De most figyelj! Ha tényleg rossz anya lennél, nem érdekelne. Nem érdekelnének olyan dolgok, mint a gyereked egészséges étkeztetése, tanítása és szórakoztatása. Nem aggódnál amiatt, hogy a kimondott szavaid esetleg visszafordíthatatlan károkat okoznak. Nem sírnál a fürdőben, miközben a gyereked a szobájában játszik. Nem hagynád, hogy a bűntudat tönkretegyen, kínozzon és felemésszen.

Bűntudat, Kétség

Nem kérnél bocsánatot. Nem éreznél bűntudatot.

Látod, ha átgondolod, ha tényleg átgondolod: a reakcióid azt bizonyítják, hogy szeretsz. Bebizonyítják, hogy végtelenül, önzetlenül törődsz a gyerekeddel, és a legjobbat akarod neki.

A reakcióid azt bizonyítják, hogy jó anya vagy.

Tehát ha rossznak érzed magad, gondolj erre. Amikor kétségek gyötörnek, gondolj arra, hogy a csirkefalatok nem öltek még meg egy gyereket sem, mint ahogy néhány rajzfilm sem.

Túra, Kirándulás

Nem mindig leszel büszke a cselekedeteidre – követsz el hibákat, mind követünk el hibákat –, de talán a hibáid nem „rosszak”. Ezek a hibák lehetnek tanító jellegűek is. Segítenek a fejlődésedben. Segítenek a gyermeked fejlődésében, és erősebbé teszik a kettőtök közötti köteléket.

Jobb nővé, feleséggé, baráttá és anyává tesznek.

Elég vagy.

A hibáiddal együtt jó anya vagy. Nagyszerű anya vagy.

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit