Szinte hallom, ahogy szidod, megkérdőjelezed és kritizálod magad. „Rettenetes anya vagyok.  Szörnyű anya vagyok” – Ezeket gondolod magadról.
Rossz anya vagyok.

És úgy gondolod, hogy igazad van…ugye? Mert ma elvesztetted a türelmed és kiabáltál a lányoddal. Mert ma elfenekelted a fiad. Mert ma egész délután bekapcsolva hagytad a TV-t, hogy főzhess vagy takaríthass, vagy dolgozz, aludj, vagy csak egyszerűen megőrizd a józan eszed. Bekapcsolva hagytad a TV-t, hogy a gyereked ne hallja, hogy sírsz, ne lássa a könnyeidet. Mert ma egy adag gabonapelyhet, parmezán sajtot, hot-dogot és ketchupot adtál neki vacsorára.

Tudom, te vagy a legrosszabb.

De most figyelj: Ha tényleg rossz anya lennél, nem érdekelne. Nem érdekelnének olyan dolgok, mint a gyereked egészséges étkeztetése, tanítása és szórakoztatása. Nem aggódnál amiatt, hogy a kimondott szavaid esetleg visszafordíthatatlan károkat okoznak. Nem sírnál a fürdőben miközben a gyereked a szobájában játszik. Nem hagynád, hogy a bűntudat tönkre tegyen, kínozzon és felemésszen.

  Nem kérnél bocsánatot.

  Nem éreznél bűntudatot.

Látod, ha átgondolod, ha tényleg átgondolod, a reakcióid azt bizonyítják, hogy szeretsz. Bebizonyítják, hogy végtelenül, önzetlenül törődsz a gyerekeddel, és a legjobbat akarod neki.

A reakcióid azt bizonyítják, hogy jó anya vagy.

Tehát ha rossznak érzed magad, gondolj erre. Amikor kétségek gyötörnek, gondolj arra, hogy a csirkefalatok nem öltek még meg egy gyereket sem, mint ahogy néhány rajzfilm sem.

Nem mindig leszel büszke a cselekedeteidre – követsz el hibákat, mind követünk el hibákat – de talán a hibáid nem „rosszak”. Ezek a hibák lehetnek tanító jellegűek is. Segítenek a fejlődésedben. Segítenek a gyermeked fejlődésében és erősebbé teszik kettőtök kötelékét.

 

  Jobb nővé, feleséggé, baráttá és anyává tesznek.

  Elég vagy.

  A hibáiddal együtt jó anya vagy. Nagyszerű anya vagy.

forrás: https://www.scarymommy.com/feel-like-bad-mom-remember-this/?fbclid=IwAR0O1ngZvY2yQQq3udTwVUcvDJ17SUKiUVzm18MJuhq2lW7z7hD1Pb3eiWk