web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Ki vagyok én?

– megható útkeresés gyerekeknek és felnőtteknek

Ki vagyok én?  <br><p class='alcim'> – megható útkeresés gyerekeknek és felnőtteknek</p>

Jacques Papier története véletlenül került hozzánk, egy olyan igazi „válassz magadnak egy könyvet a boltban” keretében. A 8 éves kisfiam tanév végi ajándéka volt saját magának. Magam sem gondoltam volna, hogy az utolsó fejezetet könnyekkel küszködve olvasom végig.

A szerzőről

Az Egy képzeletbeli barát kalandjai íróját, Michelle Cuevast egészen az ajánló megírásáig próbáltam Franciaországban elhelyezni, tévesen. Michelle egy kis amerikai városban, a massachusettsi Leeben született, a Williams egyetemi diplomája után írásművészetből szerzett mesterdiplomát a Virginiai Egyetemen.

Ifjúságpedagógusként dolgozott a Whitney Képzőművészeti Múzeumban, mielőtt főállású író lett. Több ifjúsági történet megalkotója, és Jacques történetének emellett illusztrálója is.

Útkereső főhős

Az Egy képzeletbeli barát kalandjai cím konkrétsága mégis meglepett a történet alakulása közben, mert valóban egy képzeletbeli barátról szól, arról, hogy ő (ha lehet személyes névmással illetni egy képzeletbeli lényt) milyen kalandokat, érzéseket él át valós emberekkel.

Fontos útkeresése számunkra is példával jár, hiszen a történetek igazságait emberi oldalról közelíti meg, levont konzenkvenciái a mi erkölcsi fejlődésünket szolgálják.

Felnőtteknek is

Manapság már sok helyen szó esik arról, hogy mi történik akkor, ha gyermekünknek képzelt barátja van. A könyv olvasása során nekik képzeltem egy ajánlót írni, hogyan tudnak a mesén keresztül utat mutatni a gyerekeknek az elengedésre.

Nem szabad így leszűkíteni a kört, hiszen képzeletbeliség ide vagy oda, Jacques Papier példamutató utazása magával fogja ragadni a felnőtt olvasót is.

Könyv címe: Egy képzeletbeli barát kalandjai
Szerző: Michelle Cuevas
Fordította: Komáromy Zsófia
Illusztrálta: Michelle Cuevas
Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit