web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

„Hús vagyok, amiből kebab készül” – színházi ajánló a kanapéról

– színházi ajánló a kanapéról

„Hús vagyok, amiből kebab készül” – színházi ajánló a kanapéról  <br><p class='alcim'> – színházi ajánló a kanapéról</p>

Csini helyett pizsiben – az elmúlt egy év hektikus színházhiánya engem is az online térbe taszított. A félelmem a régi színházközvetítések élményein alapszik, amikor a tévé előtt kuporogva próbáltam élvezni az előadást. Azóta a tévék is nagyobbak lettek, a technika is fejlődött, és a színház is alkalmazkodott a jelenlegi helyzethez. Nekem ilyen volt a Mady Baby a kanapéról.

Átérezhető élmény

Ahhoz a bizonyos kanapén kuporgós estéhez a Jurányi Ház repertoárján szereplő Mady Baby című előadást választottam, amely bemutatója egy hónappal előzte meg az országos karantént (2020. február). A darab így nem sok valós előadást élt meg, a SzínházTV-n viszont élvezhető és átérezhető élményt nyújt. Az élvezhető szó mindenképpen az előadás minőségére vonatkozik, és nem a fiatal lány történetére, aki egy jobb élet reményében útnak indul Írországba, ahol a szemünk láttára lesz prostituált.

Mady Baby, Jurányi Ház, online színház, színház

Kép: Juhász Éva

Madalina története

90 percben megismerhetjük Madalina (Hartai Petra) történetét arról, hogyan alakul át Mady Babyvé, és megtapasztalhatjuk, hogy ez az átváltozás mennyi erkölcsi problémát vet fel bennünk. Madalina Romániából utazik vélt (vagy valós) szerelméhez, Vojkuhoz (Mózes András). A repülőgépen megismerkedik a vizuális művészetek mesterszakon (ennek jelentősége van a darabban) tanuló Bogdánnal (Bán Bálint), akivel néhány hónap múlva újra találkoznak. Ez a találkozás keltette remény tovább kuszálja a már amúgy sem egyszerű történetet.

Mady Baby, Jurányi Ház, online színház, színház

Kép: Juhász Éva

Tudjuk, hogy van

A másfél órás előadás erős témákat boncolgat, és az világ, amit bemutat, tudjuk, hogy létezik, és nem csak a darabnak helyszínt adó Írországban. A naiv lány útja a prostitúcióig, a vizuális szakember útja a dokumentarista filmkészítéstől a reklámiparig, és a jóakaró folyamatos irányítása mindenki érdekében behúzza a nézőt a történetbe. A téma fontossága az aktualitásában rejlik, és köszönöm az alkotóknak, hogy összefogva hangot adtak neki. Ne hagyjátok ott a Madalinákat!

Mady Baby, Jurányi Ház, online színház, színház

Kép: Juhász Éva

Következő előadás: 2021. április 30.
Szerző: Gianina Carbunariu
Rendező: Radnai Márk
Szereplők: Bán Bálint, Hartai Petra, Mózes András
Bemutató: 2020. 02. 08.

FIGYELEM! 16 ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT!

A produkció az V. TITÁNium Színházi Projekt Jurányi-díjas előadása.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit