web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Anya elvált, és most online keresi a boldogságot

Anya elvált, és most online keresi a boldogságot

Szelli vagyok, 38 éves. 12 évi házasság után, magam mellett két gyermekkel, elváltam.

Szelli az én elképzelt nőm, férfi párja Szebáld. Rajtuk keresztül szoktam megeleveníteni a párterápia során a jeleneteket. Szelli története elképzelt, fikció, de valós lelki folyamatokat ábrázol.

Hosszú az út

A válásom kimondásáig vezető út nem volt rövid. A férjem többször megcsalt – persze erre tetten érő bizonyítékom soha nem volt –, így ringathattam magam hosszú évekig, hogy „lehet, nem is történt meg”, csak én vagyok túl gyanakvó. De az élet olyan, hogy ha valamit nem akarsz könnyen észrevenni és meglátni, olyat tesz eléd, amitől a belsődben lévő illúzió egy szempillantás alatt kijózanít, és azt kiáltja, te egy hihetetlen nagy HÜLYE vagy. Hát a sors velem sem tett kivételt, így nem maradt más, mint hogy elváljak.
A válásom alatt számtalan gondolat cikázott az agyamban, éjjel-nappal az foglalkoztatott, hogyan tovább. Lesz-e újra párom? Ezek után hogy bízhatok meg bárkiben is? Miközben a belső félelmeimen gondolkodtam, azt vettem észre, hogy egyre jobban kezdem elfogadni a félelmem mumusát, az egyedül élést. Fokozatosan megmagyaráztam magamnak, hogy milyen NAGYSZERŰ előnyei vannak az egyedüllétnek.
„Amúgy sem leszek egyedül, mert a gyermekeim mindig velem lesznek” – mondogattam magamnak. Kényelmesen élek majd, senkivel sem kell osztozkodnom, visszahúzódom a biztonságos magánéletembe, és boldogan nevelem a gyermekeimet. Tiszta happy end.
Igen ám, de ahogy telt-múlt az idő, az agyamba mindig beugrott, hogy egy olyan dolgot erőltetek, amit valójában nem is akartam, a teljes valósággal nem akarok szembenézni.

elvált anya, egyedülálló, társkeresés, kapcsolat, online

Kép: Pixabay

Egyedül vagyok

A barátok és a családtagok mind észrevették rajtam, hogy mennyire megjátszom, hogy jól érzem magam, és ez mennyire nem valós. Valóban nem volt az, igazából arra vágytam, hogy valaki kedves szavakat mondjon nekem, megsimogasson, hozzábújhassak, aki mellett védelmet találok, aki mellett újra nő lehetek.

elvált anya, egyedülálló, társkeresés, kapcsolat, online

Kép: Pixabay

Az egyedüllét alatt megtanultam elnyomni magamban a szeretetigényemet, amit nappal nagyon profi módon tudtam leplezni. De a belső vágyam újra felszínre akart törni, ezért meg is találta az útját, olyan formában, hogy éjszaka rendszerint nem tudtam aludni. Az egyedüllét kínzott, gyakran sírtam.
Egy nap úgy döntöttem, ennek véget vetek, új partnert keresek, akivel megosztom az életemet. Megismerkedem valakivel.

Új élet, új nő

Mivel az életemnek mindig is része volt az online tér, ezért viszonylag könnyűnek gondoltam, hogy letöltök egy applikációt, és már mehet is a mai modern társkeresés.
„Most utat engedek a hódolásomnak és hódításomnak a potenciális online platform előtt” – gondoltam, és még jól is szórakoztam rajta. Elgondoltam, mi minden kell hozzá.
„Új élet, új nő” – gondoltam. Izgalomba jöttem ettől az új feladattól, és azon szórakoztam, illetve játszadoztam a gondolattal, hogyan leszek „új” nő.

elvált anya, egyedülálló, társkeresés, kapcsolat, online

Kép: Pixabay

Először is: új frizura kell. Igen, nálam a frizuraváltás mindig új életszakaszt jelent az életemben. Tehát fodrászhoz kell mennem. De új ruha is kell, amiben dögösebb vagyok, és nem látszódnak benne a kis hurkáim, amik még a szülés után a hasamra tapadtak, és már úgy érzem, hogy a testem elválaszthatatlan részei. Ettől megszabadulni tuti nem tudok, meg mintha a válásom óta több is lenne rajtam. Tehát kell egy „ápol és eltakar” ruha.
Még sok mindent kitaláltam, hogy mi mindenre lenne szükségem egy tökéletes randizáshoz, de a valóság észhez térített, és meg kellett húznom a költségvetést. Így maradt a nem túl drága ruha és az új frizura.
„Majd a belsőm elvarázsolja az új partnert, végtére is jó anya vagyok, gondoskodó személyiség” – nyugtatgattam magam, bár szívem szerint nem voltam megelégedve a nagy változással.
Túl sok oka volt annak, hogy a múltban nem igazán fektettem magamba, de most itt állok, és azt mondhatom a világnak, MOST VALÓBAN KÉSZEN ÁLLOK.

A netes randizás valósága

Belevetettem magam a tinderes online randevúk fórumába, hogy megtudhassam, hogyan találhatom meg a lehető legrövidebb idő alatt a számomra legideálisabb társat.
Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az „eladott termékeket” főként a mesterséges intelligencia és algoritmusok működése határozza meg, aminek a megértésére alkalmatlan vagyok. Így teljesen rá kell bíznom magam a digitális valóságra, arra, hogy az applikáció felkínálja számomra a legideálisabb jelöltet.
Rövid időn belül igazságtalannak éreztem, hogy egyáltalán ezen a helyen vagyok. Hogy az életem valahogy olyan algoritmusokra redukálódott, amiknek a célja életem szerelmének megtalálása.

elvált anya, egyedülálló, társkeresés, kapcsolat, online

Kép: Pixabay

Elgondolkodtam, kivé váltam a válás után, amikor új szerepeket tanultam meg. Két éve egyedülálló, dolgozó anya vagyok. Olyan címet viselek, amiket soha nem akartam, olyanokat, amiket kénytelen voltam megtanulni és elfogadni.
Az elmúlt két évben valóban az lettem, amivel a legjobban azonosultam. Nem vagyok szomorú, hogy egyedülálló anya vagyok. De dühös vagyok amiatt, hogy az öregedés gondolata nyomaszt. Ez a nyomás az, ami miatt arra kell összpontosítanom, hogy találjak egy potenciális „mi”-t a jelenlegi „én” helyett.
„Nem adhatom fel, holnap újra megpróbálom” – és ezzel a gondolattal a fejemben szenderedtem el.

Nagyszerű lehet valakinek az első szerelme lenni. De az, hogy valaki számára utolsó legyek, tökéletes.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit