Örökbe fogadok egy HHH-s ovit

A HHH-s óvodába járó gyerekek többsége, vagy a csoport egésze Halmozottan Hátrányos Helyzetű.  A törvényi meghatározásban az iskolai hátrányok legfontosabb eredői a gyermek családjának szegénysége és alacsony iskolázottsággal telített hátrányos társadalmi helyzete.

Miért?

…mert az egyéni adományozással szemben, nem egy család tekintheti sajátjának az általam küldött játékokat, takarítószereket, ruhákat, hanem több tíz, száz gyerek életét teheti színesebbé, jobbá az oviban.

Miért?

…mert sok esetben a Halmozottan Hátrányos Helyzetű családokból érkező gyerekek egyetlen, halovány esélye a felzárkózásra az óvoda és az iskola. Olyan minták megismerésével, amivel a HHH-s környezeten kívül is érvényesülhetnek, ha szerencséjük van.

Miért?

…mert így támogatom az óvónőket. A HHH-s csoportok óvónői páratlan motivációval gondoskodnak a rájuk bízott gyerekekről.

Mire van szüksége egy HHH-s ovinak?

  • A GYEREKEID JÓ MINŐSÉGŰ, MÁR NEM HASZNÁLT JÁTÉKAIRA:
   • könyvekre, társasjátékokra, babákra, plüssökre, hangszerekre
   • nagymozgásos játékokra: feleslegessé vált kismotorra, tanulóbiciklire, rollerre
  • KÉZMŰVES ESZKÖZÖKRE:
   • papír, olló, ragasztó, ceruza, festék, gyurma
  • ÉS AZ ALAP DOLGOKRA:
   • zsebkendő, szalvéta, fogkefe, fogkrém, szappan,
   • takaró, törölköző, ágy, függöny, terítő,
   • tisztítószer, fertőtlenítőszer (Florasept, Sanytol)

   OVIKNAK:
   Ha óvodavezető vagy és a HHH-s gyerekeket nevelő óvodádat szeretnéd bemutatni leendő örökbefogadóinak, lentebb görgetve a REGISZTRÁCIÓ alatti adatlapnál az ÓVÓDAI JELENTKEZÉS fülre kattintva, kérlek válaszolj a kérdésekre.

   Ez egy dokumentáció- és kötelezettség nélküli adománybefogadás. Egyéni, civil segítségnyújtás. Egyet kérünk tőletek. Fogadjátok nyitottan a hozzátok érkező adományozók segítségét.

    

   Hogyan tudok örökbe fogadni?

    

   1. Töltsd ki ezen az oldalon a támogatói jelentkezés űrlapot.
   2. Automatikus, regisztrációs e-mailt küldünk neked a sikeres adatrögzítésről.
   3. Pár nap múlva e-mailt küldünk Neked az ovidról  és a nincslistájáról, azaz a leginkább szükséges dolgokról. 
   4. Vedd fel a kapcsolatot az óvoda vezetőjével, egyeztessetek, ismerkedjetek 🙂

   Hogyan jut el a csomagom az óvodába?

   Mindannyain egyénileg futározzuk el a csomagunkat az adott oviba, ami pl. DPD futárszolgálattal egy 25 kg-os csomag esetében 2180 Ft az ország bármely zsákfalujába.

   December 1. Találkozzunk!

   Ideje, hogy megünnepeljük a közös sikerünket! Találkozzunk Advent első vasárnapján Budapest egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszínén, és örüljünk a sikernek!

   Szeretettel meghívunk 2019. december 1-jén, vasárnap, 14:00 – 16:00 között tartandó ingyenes évzáró ünnepségünkre, ahol találkozhatnak az örökbefogadók, az óvodák, és személyesen is találkozni lehet a mozgalom alapítóival. Az eseményt Budapesten az OFF Kultúrszövőgyár által felajánlott rendezvényteremben tartjuk. Fellép a Together Gospel Singers.
   Gyere el! Regisztrálj most!

   Örökbe fogadók és óvodák térképe

   Az alábbi térképen folyamatosan követjük a programba jelentkezett óvodákat (piros) és örökbefogadókat (kék). A térképen kizárólag a településeket tüntetjük fel.

   REGISZTRÁCIÓ

   A rengeteg jelentkezőnek köszönhetően egyre több ovit tudunk bevonni, ezért egyelőre az ovi kiválasztását felfüggesztettük. Az ovikat arányosan osztjuk el a jelentkezők között. (Szuperek vagytok!)

   Kapcsolat

   Az Ön neve
   Feladatköre, beosztása, végzettsége

   Az Óvoda technikai adatai

   A létszám

   Amire szükség van

   Ossza meg velünk azoknak az eszközöknek a listáját, melyekre szükségük van, amelyeket nem, vagy nagyon szűkösen tudnak pótolni, megoldani. Ez a lista a jövőbeni örökbefogadót segíti. A lista segítségével célirányosan gyűjhet adományt, szervezhet segítséget.

   Az óvoda háttere

   Milyen óvoda az Önöké? Milyen állapotban van? Ki a fenntartó, milyen főbb hiányossága van az épületnek, ha van? Milyen különlegessége van, régi, új? Milyen szerepet tölt be a község/ város életében? Milyen terveik vannak az óvodával/óvodában a jövőben?
   Hány fő, milyen beosztásban és végzettséggel látja el a gyerekeket?
   Milyen forrásokból, támogatásokból üzemeltetik az intézményt? Mennyi jut játékra, takarítószerre, eszközökre, alap higiénés eszközökre?
   Mik az itt élők főbb bevételi forrásai? Mennyire jellemző az adományokra való támaszkodás, szükséglet. Ezek rendszeressége és megbecsülése milyen Ön szerint? A szülők milyen módon, és mértékben vesznek részt a gyermekek óvodai életében, ellátásában? Közös programok, váltócipó, váltóruha, tisztasági csomag, étkezés.

   Amit tudni érdemes

   Hogy képzeljük el az ovi mindennapjait?
   Mi volt a legszívszorítóbb történet, eset, amit az itt töltött idő alatt, megélt, megéltek?
   Mesélje el, azt a történetet, amely a nehéz időkben is erőt ad Önnek a mindennapok küzdelmeihez.
   Miben tehetsègesek, miben különlegesek az Önökhöz jàrò gyermekek?

   Regisztráció