web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

15 üzenet az egyedülálló anyáknak

15 üzenet az egyedülálló anyáknak

Egyedül. Van, hogy ő dönt, van, hogy más dönti el. Van, hogy azt mondja, inkább így, mint együtt. Van, hogy ő választja, mert nincs más választása, van, hogy más választja ezt helyette, és nincs más választása. Van, aki azért mondja, egyedül, mert kihűlt, már menthetetlen az együtt. Van, aki azért, mert szeretet van, de a két út csak fut egymás mellett, nincs már több kereszteződés. Van, aki sírva mondja, egyedül, mert megcsalták. És van, aki reszketve, rettegve, mert bántották.

Mégis ki vagy te? Megkérdezi-e tőled valaki, hogy bírod? Ott van-e melletted valaki éjjel a konyhaasztalnál, amikor azért dolgozol, hogy be tudd fizetni a tábort az ifjabbnak is? Van-e olyan, aki megsimítja az arcod, és azt mondja, hagyd, majd én? Leül-e melléd valaki, hogy csendben megfogja a kezed, amikor sírsz a kimerültségtől? Mondja-e neked valaki, hogy menj, most pihenj egy kicsit? Visz-e neked virágot valaki a gyermeked születésnapján? Aznap megölel-e valaki, hiszen te is megszülettél, nőből anyává lettél?

Mi ma téged ünneplünk, drága ANYA! Gyönyörű vagy, erős vagy, hős vagy! És most neked üzenünk, csak neked!

1. „Egyedülálló. Melléknév. Önmagában magányt jelent, de az #Anya szó társaságában teljesen más értelmet nyer. Egyedülálló. Melléknév. Különleges, kiváló és szinte utánozhatatlan, megismételhetetlen. Így van. Az egyedülálló anya=#RendkívüliSzupererő! #Soha nem »csak« egy #Anya vagy. Te vagy a mindenség, amelyre gyermekednek, gyermekeidnek szüksége lehet az életben! Soha ne hagyd magadat legyőzni! Soha ne hidd el, hogy kevés vagy! A gyermeke(i)ddel vagy #kerekegész egy tökéletes, örökkévaló szimbiózisban, míg világ a világ! Ez az, ami igazán számít, mert ezt csak #Mi, anyák értjük, éljük, érezzük! #Szuperhősök – a szó legnemesebb értelmében!”

Ildikó

együdlálló anya, anya és gyereke, kezek, virág

2. „Bármire képesek vagytok, sőt még annál is többre!
(Ui. Szeretlek, anyuuuuu!)”

Gabriella

3. „Tisztellek, becsüllek és felnézek rátok, amiért volt erőtök továbblépni a bizonytalanba, és ilyen erősek vagytok, hogy sikerül is. Felnézek a bátorságotokra is.”

Nikoletta

4. „Ér sírni, ér dühösnek lenni, ér hibázni, ér megbocsátani, ér úgy viselkedni, mint egy kamaszlány vagy egy úri dáma, vagy épp mint egy könnyűvérű pillangó. És ér szeretni újra és szeretve lenni. De legfőképpen ér szeretni önmagad úgy, ahogy vagy. Mert megérdemled.”

Virág

egyedülálló, anya, mosoly, tükör

5. „Csodállak titeket, csak ezt akartam veletek megosztani.”

Anett

6. „Ti vagytok az igazi szuperhősök! Erősebbek Hulknál, bölcsebbek Vasembernél, gyorsabbak Pókembernél, ügyesebbek Thornál, szabadabbak Amerika Kapitánynál, és mindenekelőtt szexibbek és vonzóbbak, mint Marvel Kapitány!”

Lilla

7. „Bátran és emelt fővel mondjatok igent, amikor megkérdezitek magatoktól, hogy megérdemlitek-e azt a kis lopott énidőt, a pohár/üveg bort, az új körömlakkot. És IGEN, ti is megérdemlitek a boldogságot, a szeretetet, az elismerést, a megbecsülést, az odaadást, a gondoskodást. Mindannyian szuperek vagytok!”

Marta

boldogság, nő, napraforgók

8. „Az emberek többsége nem mer kilépni a házasságából, mert gyáva és gyenge. Úgyhogy az a nő, aki ezt megtette önmagáért, hogy elhagyott egy méltatlan kapcsolatot, a legerősebb, szemben azokkal, akik csak tovább szenvednek benne! Én is megkértem a férjem, hogy távozzon, önmagam miatt, és nem egy harmadik fél miatt. Bátorság, az kell hozzá, meg hit is önmagadban. Úgyhogy minden tiszteletem eleve a nőké és az anyáké.”

Mónika

9. „8 évig voltam szingli anyu, az akkor majdnem 2 évessel és a 3,5 évessel. Most az Egyszülős Központ ceglédi vezetője vagyok. Mit üzennék? Merjetek segítséget kérni! Ez nem szégyen. És minden ELMÚLIK (engem ez tartott életben). És ti is CSALÁD vagytok! Budapesten van a központi irodánk, ahol nagyon sok támogatás érhető el.”

Erika

10. „Attól, hogy egyedülálló vagy, nem kell magányosnak lenned.”

Alexandra

11. „Azt kívánom, hogy ne érezd magad értéktelennek, mert elhagytak. Így alakult, lesz más, ha akarod, vagy akár jó lesz egyedül, ha neked úgy jobb. Azt kívánom, hogy találd meg újra önmagad, az értékeid, és halld újra csicseregni a madarakat. Azt kívánom, hogy tudd ne szégyellni, hogy elhagytak: ettől nem vagy kevesebb vagy több, ez csak egy helyzet, nem pedig a te lényed.”

Ágnes

anya, kétségek, gondolatok, egyedül

12. „Volt erőd megtenni, és lesz erőd végigcsinálni. Respect!”

Bernadett

13. „Kedves szingli anyukák! Minden tiszteletem a tiétek! Annyira hihetetlenül erősek, bátrak es kitartóak vagytok, hogy az valami hihetetlen! IGAZI HŐSÖK VAGYTOK!”

Ildikó

14. „Sajnáljanak, amikor arra van szükség! Mert jól jön néha, amikor egyedül vagy, és ott kéne lenned szülőin, egyszerre X szülőin, elvárják tőled, anyától, hogy minden gyerek minden dolgára úgy figyelj oda, mintha egy gyerekre jutnátok ketten. Ki a rossebet érdekli, hogy nincs az összes tankönyv bekötve például? Tudja az a tanár, hogy egyedülállóként tartasz el X gyereket, és az mennyibe kerül? Na és mennyi idő meló után, vacsorakészítés helyett, amikor a tesó ott visít, mert éhes, szomjas vagy pisilnie kell. Sajnáljon csak! Érezze át! Néha szükség van a sajnálatra, hogy ne beléd rúgjanak!”

Szilvia

15. „Én azt üzenem nekik, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek vagy gyengébbek, ha elfogadják a segítséget. A nem egyedülálló anyáknak (és apáknak) ez nem teher. És nem akarják, hogy később viszonozzák a felajánlott segítséget. Egyszerűen csak annyit kell mondani: »oké, köszi«. Ennyi.”

Dóra

Képek forrása: pexels.com, pixabay.com

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit