web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

SZANASZÉT VAGYOK, DE MÉGSEM

SZANASZÉT VAGYOK, DE MÉGSEM
Adott egy nő, aki idegesítően tudni akar mindent. Ki-mikor-hol-mit csinál kérdésekre keresi a választ, fejben rakosgatja a programokat, és a hozzájuk fűződő feladatokat – legyen az egy családi ebéd hétvégén, haletetés este, vagy egy sima ovis reggel, amikor jajugyemegszáradt a tegnap este 11-kor elindított mosásból kiszedett kispárna a kisdednek.

Adott egy férfi, aki ha lesutulja egyik lábáról a másik lábával a zoknit, elnyúlik szépen a kanapén, a zoknija bizony a padlón marad, nem sétál ki a szennyeskosárba egészen addig, amíg gondos kis tündérujjak ki nem reptetik. Neki nem számít, hogy kiégett az akvárium neoncsöve már két hete, pedig az akvárium berendezésénél megegyezett a nővel, hogy mindent ő intéz, ami a vízzel teli biocirkusszal kapcsolatos, inkább odatesz egy állólámpát, hogy szegény halak mégse maradjanak fény nélkül. Egyébként meg kivan az olyan kérdésektől, hogy mit csinálnak a tesódék hétvégén?

Ismerős, ugye? Az egyik rendszerető és rendszervező, a másik rendetlen és jajráérünkarramég. Mindegy is, hogy melyik a férfi és melyik a nő, a sztereotípiákat felejtsük el! Ami az egyiknek fontos, a másiknak nem az, vagy csak kevésbé az, ez pedig folyamatos konfliktusok forrása. De hát ezek együtt vannak, meg még gyereket is nevelnek! Hogyan lehet ezt megúszni veszekedések nélkül?

Szerintem mindennek az alfája és omegája az elfogadás ÉS az időmenedzsment. Szóval amellett, hogy tisztelem a partnerem és elfogadom a jó és rossz tulajdonságaival együtt, úgy szervezem az életem, hogy legyenek benne biztos pontok, amik segítik elviselhetővé tenni a bizonytalant.

Takarítás

Néha tudok zenbe kerülni mosogatás közben, de a porszívó zúgásában már nehéz szépséget találnom, ezért rendszeresen fizetek a takarításért valakinek, aki nálam sokkal gyorsabban rendet vág a lakásban és nincs az a nyomasztó érzés munka után, hogy még ezt is meg kell csinálni valamikor.

ONLINE BEVÁSÁRLÁS

Imádok a piacon nézelődni, megtelni illatokkal, kiválasztani a legjobb ár/érték arányú gyümölcsöket, de van egy csomó olyan dolog, amit nem kell megtapogatni és megszagolni ahhoz, hogy az éléskamra polcán landoljanak. Nincs parkolás, dugó, sorbanállás, cipekedés, csak tűrni kell a megvető pillantásokat, amit a rakodófiúk jobb esetben csak a 400 lépcsőnkre irányoznak.

ONLINE PROGRAMEGYEZTETÉS

A szó elszáll, az írás megmarad, ezért szeretem a mikor-hol dolgokat írásban megbeszélni, hogy mindenki tudja magát tartani hozzá. Férjjel is működik, így legalább nem az esti nyugis pillanatainkat rontjuk el a szervezéssel.

IDŐZÍTETT UTALÁSOK

A bankot és a postát szívesen kihagyom az életemből, ezért a rendszeres fizetnivalókat automatikus utalásra állítom, a rendszerteleneket pedig online elintézem.

CÉLTUDATOS VÁSÁRLÁS

Listát vezetek a beszerzendő dolgokról a telefonomban, így amikor eljutok shoppingolni, célirányosan csak abba az üzletbe megyek be, ahonnan kell valami. Persze én is el szoktam csábulni, de a legtöbbször annyira fáradtan érek haza egy „csak nézelődök” típusú túráról, hogy ezeket igyekszem kiiktatni az életemből.

ESTI MUNKAMEGOSZTÁS

Ma ki mesél? Ma ki fürdet? Ma ki csinál vacsorát? Egyiknek sincs kifejezett felelőse a családban, mindig felváltva csináljuk, hogy ne érezzük magunkat Bill Murray-nak az Időtlen időkig c. filmből.

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés