web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

„Minden szívből, őszintén, magamat adva jön az élet minden területén” – egy fitneszanyuka története

„Minden szívből, őszintén, magamat adva jön az élet minden területén” – egy fitneszanyuka története

Az Anyamagazinban sorozatot indítunk, amelyben bemutatjuk azokat a vállalkozó anyukákat, akik a Covid idején is sikeresen megtartották, újragondolták vállalkozásukat.

Kezdetek

Fekete Zsófia nagy bátorsággal és magabiztossággal hagyta maga mögött az irodai munkát 2019 júliusában, és augusztus első napján el is kezdte Fit&Fun néven az edzéseit. Otthoni edzést tartott anyukáknak, akik a gyerekek miatt nem tudtak eljárni edzőterembe.

„Eszközöket biztosítottam számukra, és alkalmazkodtam a gyerekek napirendjéhez is. Az otthonedzés előnye, hogy az anyukák időt spórolnak, hiszen nem kell elmenni, a gyerekfelügyelet is megoldott. Előfordult olyan is, hogy nem a gyermek alvásidejében tartottam az edzéseket, vagy máskor a gyerek mellettünk játszott, vagy éppen ő volt a súlyzóhelyettesítő, mindig alkalmazkodtunk a gyermek hangulatához.”

Az egyéni órák mellett cégekhez járt csoportos órákat tartani munkaidő előtt vagy után. Bátorság kellett ahhoz, hogy minden biztosat maga mögött hagyjon, mégis tudta, hogy ez az egyetlen út számára, mert ott volt egy hatalmas nagy belső erő, aminek az érzését egész életében kereste, de nem találta meg, bármivel is foglalkozott korábban.

„Azt érezni, hogy most végre megvan az, amit szeretnék csinálni, amiben jó vagyok, ami közben igazán a helyemen érzem magam, felszabadító volt. Úgyhogy kérdés sem volt, hogy váltanom kell, és hogy ennek adnom kell egy esélyt az életemben. Fantasztikus állapot volt. Félelmetes, ismeretlen, de teljesen egyértelmű!”

Zsófi motivációja önmagából fakadt, hogy életében először egy olyan dologra lehet büszke, ami az első lépésektől kezdve a sajátja, önazonos minden tette. Az anyukáktól érkező pozitív visszajelzések nagyon fontosak voltak, megerősítették, és adták a további lendületet.

Fekete Zsófia, Fit&Fun, Fitnesz

Betört a koronavírus

2020 márciusában egyik napról a másikra Zsófinak el kellett engednie 9 hónap kemény munkáját, amelyet addig a fitneszkarrierjében felépített.

„Nagyon nehéz volt, de mivel a mai napig tudom, hogy ez vagyok igazán én, és ez a határozott érzés már egyszer megszületett bennem, nem volt kérdés, hogy türelemmel félre kell tenni a terveimet. Így egy belső nyugodtság is kialakult bennem, hogy bíztam a jövőben, hogy lesz még sikerekben részem. Próbálkoztam az elején online órák tartásával is és videógyártással, de anyagilag kevés bevételt hozott, gyorsan más forrás felé kellett fordulni, és rájöttem, több lábon kell állnom.”

Fekete Zsófia, Fit&Fun, testedzés

Stratégiaváltás

A stratégiaváltás pillanata gyorsan elérkezett. „Szerencsére az előző munkámmal két nap alatt találtam állást, és most teljesen máshogy látom már, és értékelem magam a könyvelői szakmában is, és külön tudom választani, hogy van egy szakmám, a könyvelés, és van egy szenvedélyem, a fitnesz. Továbbra is bízom abban, hogy lehetőségem lesz összeegyeztetni a kettőt még jó sokáig.”

A jövőre nézve Zsófi szeretne legalább két lábon állni, hogy felelősségteljesen tudjon dönteni. Tudatosítani önmagában, hogy arra figyeljen, mind a hétköznapokban, mind egy-egy nagyobb döntés előtt, hogy ne csak racionális érvek határozzák meg a lépéseit, hanem a szív és a lélek összhangja is, mert ez az, ami erőt ad, és hosszú távon biztosítja a boldog hétköznapokat.

Szalay Veronika

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit