web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Tízperces nappali sminktipp – 9 + 1 lépésben

Tízperces nappali sminktipp – 9 + 1 lépésben

Már tini korom óta imádok sminkelni, úgy gondolom, hogy a sminkelés ugyanolyan művészet, mint a festészet. Ezt az iskolai szalagavató képem is alátámasztja, mivel addig sminkeltem magam, míg egy igazi vamp nem lett belőlem, csak elég darkos kivitelben. Azóta azért sok minden megváltozott: a divat is, és nem utolsósorban én is.

Coco Chanel szerint „Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni.”

A reggeli rohanásban ilyesmi mantrák jutnak eszembe, hogy „akkor nézz ki a legjobban, amikor a legrosszabbul érzed magad!” Két gyerek mellett nehéz elég időt fordítani magunkra. Ilyenkor persze az is eszembe jut, hogy „arra van időd, amire időt szakítasz!” Általában ez a pillanat, amikor előjön egy bokszkesztyű a képzeletemben és egy jó nagyot bepancsol az irritálóan mosolygó kisördögömnek, a sok okoskodás miatt. Bumm!!! Na ezzel megvagyunk, már jobban is érzem magam. Jöhet a gyors smink!

Smink, Kellékek, Eszköszök

Sminkalapok:

1. Arctípusodhoz való nappali hidratálókrém.
2. Arcszínedhez passzoló folyékony alapozó.
3. Korrektor szemkörnyéki karikák alá, ha neked is vannak a kialvatlanságtól, vagy genetikailag ilyen az arcod. Nálam mindkettő játszik.
4. Szemhéjfesték, ami a szemedhez, ruhádhoz illik.
5. Szemhéjceruza vagy szemhéjtustoll.
6. Szemöldökceruza.
7. Szempillaspirál
8. Arcpír púder – arcszínedhez passzoló.
9. Ajkak – a hangulatodhoz vagy a stílusodhoz passzoló, lehet ajakbalzsam, szájfény vagy egy vadító rúzs.

Idő: a gyakorlottságodtól függően 10-15 perc.

Smink, Smink ecset, Szemceruza

Sminkelés, ahogy én szoktam:

1. A megtisztított arcot bekrémezem nappali hidratáló arckrémmel.
2. Utána a folyékony alapozóból a jobb mutatóujjam hegyére kb. egynyomásnyi folyékony alapozót teszek, majd a jobb mutatóujjamról ugyanannyi alapozót átviszek a bal mutatóujjamra. A két mutatóujjamról a krémet először pöttyözve felviszem az arcomra, és utána, mint egy arckrémet elkenem az arcomon, ügyelve, hogy a nyak felé is kerüljön. Nem muszáj szivacsot vagy ecsetet használni, és így sokkal kevesebbet használunk az alapozóból, és nem kell bajlódni a szivacs, vagy ecset tisztántartásával.
3. Ezután a korrektorból teszek apró pöttyöket a szemem alá, de még nem oszlatom el.
4. Általában a nappali sminkhez jobban illenek a „nude” natúr árnyalatok, illetve ezzel nem lehet mellé lőni. Semleges világosbarna szemhéjpúdert használok az egész szemhéjamra a szemöldökívig. Majd a színpaletta (megjegyzés: általában 3különböző szín van egy szemhéjfestékben, ez segít a harmóniában. A világosból használjuk a legtöbben és a legsötétebből a legkevesebbet) egy árnyalattal sötétebb színével a szemhéjamra viszem fel a festéket kívülről befelé az arc közepe felé. Utána egy mozdulattal a legsötétebb színből teszek a szemhéjamra, de csak kb. 2/3-ad részig, tehát az arc közepéig – orrhoz közelebb eső részre már nem.
Amikor ezzel kész vagyok a mutatóujjaimmal átsimítom a kifestett részt – ezzel a többletfestéket is eltávolítom, illetve sokkal kevésbé látszik az átmenet az egyes színek között.
Ha ezzel megvagyok az ujjamat megmosom, és a szem alatti karikákra felvitt korrektort is eldolgozom.
5. Én szemhéjtus tollat használok. Nagyon praktikus, még úgy is, hogy nekem remeg a kezem. A szempillák felett felső és az alsó íven is ki szoktam vékonyan húzni. A bátrabbak készíthetnek cicaszemet is.
6. Szemöldökceruzát akkor érdemes használni, ha a szemöldökünk korrigálásra szorul. Az enyém tetovált, de sajnos a színe már elszürkült. Ezért vettem olyan barna szemöldökceruzát, aminek az egyik fele ceruza, a másik egy szivacsos satírozó. Így a mostanában oly divatos púderes szemöldökívet el lehet érni.
7. Ezután szoktam spirálozni.
8. Majd utolsó előtti mozzanatként, az arccsontra határozott mozdulatokkal ecset segítségével felviszem az arcpirosítót, amit a tenyereimmel eloszlatok az arcélemen lentről felfelé húzva a kezemmel.
9. A legvégén felkenem a színtelen ajakápolót.
+ 1 Mosolyogj rá a tükörképedre! Csodásan festesz, indulhat a nap!

Smink, Balla-Szabó Viktória

Balla-Szabó Viktória

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit