web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Sportosból elegáns? 11 stílusváltó tipp

Sportosból elegáns? 11 stílusváltó tipp

Nincs dress code az irodában, mégis szeretnél elegáns lenni? Vagy gyakorló anyaként, munka után szaladsz a játszótérre, amikor is jól jönne egy gyors stílusváltás? A teljes átváltozáshoz nincs is másra szükséged, csak az otthoni ruhatárad néhány darabjára, no és Kovács Yurkov Orsolya 11 stílusváltó trükkjére. A stílusszakértő most elárulja, mennyire egyszerű az átjárás a hétköznapi elegáns és a sportos viselet között.

Ezúttal 11 olyan trükköt osztunk meg, amellyel a sportos ruhatáradból egy-egy szettet stílusossá és elegánssá tudunk varázsolni. Ezekkel a trükkökkel egy gombnyomásra át tudsz változni irodistából gyerek után szaladgálós anyukává, és nem kell magassarkú cipőben kitörnöd a nyakad a játszótéren csak azért, mert az passzolt a blúzodhoz.

1. Szűk farmer

Egy szűk fazonú farmer vagy sötét nadrág, biztos, hogy a te ruhatáradban is megtalálható. Miért éppen szűk? Azért, mert olyan darabokat kell választanunk, amelyeket elegáns cipővel és sportcipővel is tudsz viselni. A sportcipőről érdemes tudni, hogy csak akkor nem teszi topissá az outfitedet, ha szűk nadrágot viselsz hozzá. Mostanában divatosak az old school sportcipők, legyen akár Nike, Adidas, Puma, vagy akár a magyar Tisza, bármelyik márkánál találunk szuper darabokat. A fehér sportcipő, vagy a fekete, fehér talppal a legjobb választás, ezek feldobják a szettet, mert vonzzák a tekintetet.

elegáns, sportos, stílus, stílusszakértő, divat

Kép: Máth Szilvia

2. Ruhát tunikának

A ruhát tunikának hordani is jó ötlet. Ha egy ilyen ruha van rajtad napközben a munkahelyeden, egy fekete harisnyával és csinos cipővel elegáns szettet alkot, aztán csak lekapod a harisnyát, felkapod a szűk farmerodat, felveszed az old school vagy bármilyen tornacipődet, és máris van egy tuti kényelmes, de stílusos szetted a munka utáni baráti találkozókhoz vagy a játszóterezéshez.

3. Pulóver több variációra

Ha az a típus vagy, aki legszívesebben csak felkap egy farmert és egy pulóvert, akkor ez a tipp neked szól! Amikor pulóver jön szóba, mindig a mackós pulcsikat képzeljük el, de lehet ezeket is sikkesen viselni. Ha például egy nyári ruhával összekombinálod, az őszbe is átmenthető szett lesz belőle. A réteges öltözködést is meg tudod valósítani vele, kényelmes is lesz, és nagyon jól is fogsz kinézni benne.

elegáns, sportos, stílus, stílusszakértő, divat

Kép: Máth Szilvia

4. Garbó és spagetti pántos ruha

Ugyanígy egy spagetti pántos nyári ruha alá fel lehet venni egy testhezálló garbót is. Nem mindenkinek fér bele, de érdemes kísérletet tenni, mert nagyon jól tud kinézni.

5. Csipkék és gyapjú pulóver

Apropó, rétegezés és a különböző anyagok kombinálása! Ha van egy nyári csipkés topod, arra nyugodtan vegyél rá egy nagy nyak kivágású gyapjú pulóvert. Szép, ahogy kilóg alóla a csipkés rész, és az is, ahogy időnként lecsúszik a pulóver a válladról, és szexin kivillan a top pántja. Arra vigyázz, hogy pánt nélküli melltartóval viseld, és akkor tényleg csak az az egy pánt fog kilógni, aminek ki kell. Nehogy szilikonpánttal vedd fel, az minden esetben tiltólistás!

6. Egy jó táska

Amivel még meg tudod teremteni az átjárhatóságot az elegáns és a kényelmesen cool szettjeid között, az egy jól megválasztott táska. A táskaválasztásnál tehát legyen a kényelem a fő szempont. Sokszor elegáns ruhához ösztönösen olyan táskát választ a boltban az ember, aminek nincs pántja. Amikor viszont szaladgál a városban vagy a gyerek után, akkor milyen jól jönne, ha lenne, ugye?

Mindig úgy vegyél táskát, hogy legyen rajta keresztpánt! Mert magadra tudod akasztani, kényelmes is, és praktikus is, mert lesz két szabad kezed, amivel emelheted a gyereket, tolhatod a bevásárlókosarat, cipelheted a szatyrokat meg a kismotort. Persze elegáns estékre lecsatolhatod róla a hosszú pántot, és clutch táskaként bedobhatod a hónod alá. Máris stílusos kiegészítő válik belőle.

elegáns, sportos, stílus, stílusszakértő, divat

Kép: Ezer László

7. Rugalmas zakók

Tél végén, amikor még egy rövid ujjú vagy spagetti pántos darab kevés lenne, de már eleged van a pulóverekből, változatosságképpen ajánljuk a rugalmas zakókat. Ezek többnyire pamut jersey anyagból készülnek, fel lehet tűrni az ujjukat, kényelmesek, de mégis eleganciát adnak egy sima farmer-póló-tornacipő szettnek.

8. Kalap, a nagy varázsló

Ami pedig még a cipőcseréhez hasonlóan egy pillanat alatt varázsol egyik stílusból a másikba, az a kalap. Egy kalappal nagyon fel lehet dobni a megjelenésedet, és a sportos viselet stílusos lesz.

elegáns, sportos, stílus, stílusszakértő, divat

Kép: Ezer László

9. Csak egy cipőcsere

A póló ilyenkor lehet akármilyen vad darab, vagy feliratos, ami amúgy optikailag növeli a mellettó, és emiatt sajnos kövérít is, de egy zakóval jól el lehet darabolni a felületet. Egy vagány póló egy pliszírozott szoknyával és egy fehér tornacipővel is szuper. Ugyanez a szett egy fehér tornacipővel sportosan elegáns, de a reggeli oviba, suliba szaladás után az autóban fel tudod venni a magas sarkúdat hozzá, és már elegáns is lett az egész. Egyetlen cipőcsere, és teljesen más a stílusod.

10. Nyerő a bomber dzseki

Aki mindig feketét hord, mivel tudja feldobni? Akár egy táskával, akár egy fehér talpú sportcipővel, vagy egy bomber dzsekivel. Most ugyan nem aktuális, de téli kabát alá, pulóver helyett is jó megoldás egy bomber dzseki.

elegáns, sportos, stílus, stílusszakértő, divat

Kép: Máth Szilvia

11. Bőr leggings

„Office-os”, unalmas szürke ruhája is mindenkinek van otthon, igaz? Ha ehhez egy bőr vagy bőrhatású leggings-et veszel fel, nagyon jól mutat, és ehhez is nyugodtan lehet magas sarkút viselni az irodában, majd sportcipőre váltani utána.

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés