Lecserélnéd az anyaruhát egy csinos holmira, amihez feldobnál egy klassz szilveszteri sminket is? Akkor mutatunk egy ötlépéses varázslatot – most megtudhatod, hogyan turbózhatod fel a már jól bejáratott nappali anyasminkedet egy izgalmas óévbúcsúztató bulihoz.

Első lépésként tegyük fel a már jól megszokott és begyakorolt nappali sminkünket. Ha ehhez szükséged van egy kis segítségre, akkor kattints ide – eláruljuk, 10 perc alatt hogyan dobhatod fel.

Ha megvagy a korrektorral, a BB-krémmel vagy az alapozóval, és ha fenn van a szempillaspirál, majd a bronzosító vagy a pirosító is, akkor nincs más dolgod, mint mindezt feltuningolni. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan.

Második lépés

Válasszunk a sminkpalettánkból egy sötét színt! Mindegy, hogy matt vagy picit fényesebb, a lényeg, hogy sötét árnyalatú legyen, olyan színben, ami az öltözékünkhöz a legmegfelelőbb.

Egy puha szőrű ecsettel szépen vigyük fel a szem külső sarkától körülbelül a szem közepéig, majd finom mozdulatokkal satírozzuk szét, ezt is kívülről befelé haladva. Addig satírozzuk, ameddig szép homogén lesz a felület. Csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen foltos. Inkább apró lépésekben vigyünk fel egyre többet a színből, mintsem egyszerre sokat, azt nehezebb utólag javítani is.

smink, nappali smink, szilveszteri smink, szilveszter, buli

Kép: Baráth-Orosz Tímea

Harmadik lépés

Válasszunk a palettánkból valami hasonló színűt, mint amilyen a sötét volt, annak valamelyik világosabb árnyalatát. A fekete mellé például sötétszürkét. Ez, ha lehet, inkább valami fényesebb szín legyen, bulisabb.
Ezt a port egy másik ecsettel a szemhéj középső részére tegyük fel, majd szépen dolgozzuk el. Picit húzzuk rá a sötét színünkre, és satírozzuk össze.

smink, nappali smink, szilveszteri smink, szilveszter, buli

Kép: Baráth-Orosz Tímea

Negyedik lépés

Nézzünk a szemfestékek között egy világos színűt! Ez is inkább fényes, csillogós legyen. Egy vékony fejű ecsettel szép egyenletesen tegyük fel a szemzugba, és egy picit satírozzuk a középső színre. Ha valaki extrémebb sminket szeretne, és el is bírja a szeme, azaz jól áll neki, akkor alulra is tehet vékony vonalban a szempillatőbe. Ugyanide mehet a sötét színből is, az úgy sokkal extrább.

smink, nappali smink, szilveszteri smink, szilveszter, buli

Kép: Baráth-Orosz Tímea

Ötödik lépés

Válasszunk magunknak valami szép rúzst vagy szájfényt. Amit otthon találunk, és amit a gyerkőc még nem kent fel a falra. Tegyük fel, aztán gyűjtsük be a dicséreteket!

smink, nappali smink, szilveszteri smink, szilveszter, buli

Kép: Baráth-Orosz Tímea

Kellemes próbálkozást és boldog új évet kívánok nektek, Anyukák! Jövőre jövök még hasznos tippekkel.