web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Magas sarkak nélkül is lehetsz csinos

– íme néhány alapszabály

Magas sarkak nélkül is lehetsz csinos  <br><p class='alcim'> – íme néhány alapszabály</p>

Talán te is azoknak a táborát erősíted, akik egyszerűen nem tudnak magas sarkút viselni? Noha gyakran hallani, hogy pedig ez a lábbeli a sikkes megjelenés alapköve, ha nem kényelmes, nem kell a lábadra erőltetned. Kovács Yurkov Orsolya stílusszakértő elárulja, hogyan lehetsz „alacsonyan” is divatos, stílusos és nagyon elégedett.

Sokan nem szeretnek magas sarkakon szaladgálni egész nap, sőt van olyan is, aki nem is tud magas sarkú cipőt hordani: például az, akinek gerincproblémái, egészségügyi gondjai vannak, vagy épp bütyke, esetleg olyan az életmódja, hogy rengeteget szaladgál.

Elismerjük, hogy a játszótéren sem ez a legkényelmesebb viselet, ahogy azoknak sem a legjobb választás, akik cipő nélkül ugyanolyan magasak, mint a párjuk. Van egy jó hírünk számukra: teljesen felesleges magukra erőltetni egy olyan lábbelit, amiben nem természetes a mosolyuk.

A cipőválasztás lényege, hogy ne csak jól nézzen ki, de jól is érezzük benne magunkat, legyen kényelmes, és tudjunk sugározni benne – akkor fog csak igazán jól állni.

Képek: YURKOV

Sportcipőtől a balerináig

Fontos, hogy a kényelmes cipő ne minden esetben sportcipő legyen, bár a sportcipők ma már nemcsak a túrázás vagy a sportolás, hanem egy vagány szett méltó kiegészítői is lehetnek. Egy nőies balerina is sok szetthez jól áll… és persze van, amihez nem feltétlenül szabad felvenni.

Megéri megtanulni jól választani. Mindenki megtalálhatja azt a darabot, ami színben, fazonban, mintában passzol az egyéniségéhez, a testalkatához és a szettjéhez.

Képek: YURKOV

Milyen színt és mintát válassz?

A vagányabb hölgyek bátran válasszanak állat- vagy virágmintás cipőket. A világminta előnye, hogy általában sok szín szerepel benne, ezért sokféle színű ruhával fel lehet venni.

Népszerű és divatos még a nude árnyalat is, vagy a fekete, a fényes egyszínű vagy a fényes mintás. Ezeket irodai viselethez vagy alkalmi ruhához is viselheted.

Legyen hegyes!

Ahogy a magas sarkú cipőknél és a csizmáknál is el szoktuk mondani, a hegyes orrú cipő mindig nyújtja a láb vonalát. Ez a lapos sarkú cipők esetében is igaz, hiszen felülről nézve ugyanolyan vonalú, mint egy magas sarkú cipő.

Ha még a felső részén egy V bevágást is elhelyeztek, az optikailag az egész lábfejet megnyújtja. A nude szín is ilyen nyújtó hatású, hiszen optikailag olyan, mintha a saját bőrünk folytatódna, de az bizony már a cipő!

Képek: Máth Szilvia

Hogyan illesszük a szettünkbe?

Egy blúzzal és egy ceruzaszoknyával a lapos talpú topánka is nagyon csinos. A derekadat kiemelheted egy olyan övvel, ami passzol a cipőd színéhez, bár nem az a lényeg, hogy színben, hanem hogy összeségében passzoljon.

Nem nyomod össze vele a lábad, ha hosszú az orra a topánkának, és a felső része is nyitottabb, még ceruzaszoknya esetében sem. Viszont egy sportcipő, ami bokánál elvágja a lábat, rövidítené a lábszárat, és ez bizony keveseknek a célja…

Lapos talpú cipő hosszú szoknyával is viselhető. A stílustréningeken mindig megmutatjuk a résztvevőknek, hogy egy bokáig érő szoknya bizonyos testalkatoknál és bizonyos szettekben milyen előnytelen tud lenni, ellenben egy maxi, ami tényleg a földig ér, a legtöbb nőnek jól áll. Még az alacsonyaknak is, hiszen optikailag nyújtó hatása van, ha a földet éri a szoknya alja.

Kép: Ezer László

Széles lábfejre mit vegyél fel?

A szélesebb lábfejre a nyitottabb oldalú cipőket javasoljuk, a keskenyebb lábfejre pedig az egybe szabott, oldalfallal ellátott cipők lesznek kényelmesek, de az Oxford-típusú, fűzős félcipők is csinosak, elegánsak.

Képek: Ezer László

Tipp szélesebb lábúaknak

Azoknak a hölgyeknek, akiknek a megszokottnál szélesebb a lábuk, például 38-as cipőből 40-es szélességű lenne kényelmes nekik, érdemes egyénileg készíttetni a lábbelijüket. Megéri az utánajárást és a pluszköltséget, mert az eredmény csinos és kényelmes lesz egyben, no meg egyéni.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés