web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Vigyázz, kész, szeptember!

– főszerepben a nyugalom és a tervezettség

Vigyázz, kész, szeptember!  <br><p class='alcim'>– főszerepben a nyugalom és a tervezettség</p>

Valljuk be, nyár vége felé már eléggé várjuk az új tanév kezdetét. Kismillió mémet mosolyogtunk meg arról a pillanatról, amikor anya búcsút int az iskolás gyerekeinek és megkönnyebbülten becsukja mögöttük a bejárati ajtót. Csak hogy a valóság nem ilyen. Újra kapkodunk, hajnalban szendvicset gyártunk és kétségbeesetten keressük a szekrény alján a kinőtt fehér blúzt.

Idegeskedés helyett tervezzük meg, hogyan kezdjük tiszta lappal, felkészülten az új tanévet!

Ássuk elő az egyenruhát időben!

Ássuk fel a szekrény alját, keressük meg a gyerekek ünneplőjét, egyenruháját! Elképzelhető, hogy a tavaszi ing és a cipő már kicsi. Viszont még van időnk felhívni a barátnőnket, sógornőnket, hátha tudunk csereberélni egy megfelelő szett fekete-fehéret. Már az is fél siker, ha mi tovább tudjuk adni a kinőtt méretet.

A beszerzés egyéb alternatívája a használtruha börzéken való vadászat vagy egy családi plázázás kötélidegzetűeknek: ruhavásárlás és mozi a gyerekekkel. A leghatékonyabb, ha még a beszerzés napján kimossuk, vasaljuk a holmikat és nyugodt szívvel hajtjuk álomra fejünket, mert nem szeptember elsején reggel kapkodunk majd.

Fotó: Pexels

Elengedhetetlen kellékek

Az ünneplőruhán kívül biztosan elő kell készítenünk az iskolatáska tartozékait: tolltartót, üzenőfüzetet és egy megbízható kulacsot. Szánjunk egy órát arra, hogy bemegyünk a gyerekszobába és az iskolatáska tulajdonosát megkérjük, hogy mondja el, mit kell majd a suliba vinnie. Tárja fel a vágyát, szeretne-e új tolltartót, és bízzuk rá, hogy amíg a füzeteket anya csomagolja, a nevét ő írja rá a vignettákra. Hegyezze ki a ceruzáit vagy rendezze be az új tolltartót!

Ha unalmasnak tűnik ez a program, tegyünk be valami pörgős zenét vagy tervezzük meg, milyen uzsikat csomagoljunk a következő hétre, legyen mindenkinek egy kívánsága. Nálunk a túrórudi, banán, mini kolbász koktélparadicsommal meg a rétes az örök kedvenc, de feldobhatja a hétköznapokat egy új szendvicsszalvéta vagy egy megbízható, nem szivárgó új kulacs.

Miután bepakoltuk a táskát, én biztosan bontok egy italt. Töltök magamnak is, hiába írták rá, hogy kölyökpezsgő – mert ez bizony a nyár lezárása és egy új kezdet hangolása, van ok az ünneplésre.

Fotó: Pexels

A vakáció utolsó napja

A vakáció utolsó napján fárasszuk le a porontyokat! Mivel másnapra már mindent előkészítettünk, csak az marad, hogy a családunkkal töltsük az utolsó napot a zizegős nyármaradványból. Vigyük el őket túrázni, játszóterezni vagy egy nagy kutyasétáltatásra. Ha a pláza mellett döntöttünk, higgyük el, ott is elfáradnak.

Estére így talán hamarabb elnyomja a gyerekeket az álom a fárasztó nap után és majdnem „időben” lefekszenek.

Fotó: Unsplash

Ébresztő/énidő!

Készüljünk fel az armageddonra! Ébredjünk negyed órával hamarabb és kávézzunk meg tisztességesen, amíg elkészítjük a reggelit és a tízóraikat, aztán keltsük fel kisimultan a gyerekeket! Adjunk nekik is több időt, mint máskor. Legyen a reggeli a kedvencük, nutellás kenyér, chia puding vagy egy jó banános bajnokok reggelije! Ha nagyon nem akarnak felkelni, vessük be a tanévindító szeretetcsomagot és gondoljunk a vicces Facebook mémekre!

Fotó: Pexels

Tanévnyitó meglepetéscsomag anyától

Az utolsó nyári hajnyírás alkalmával a fodrász egy hajbirizgálóval simizgette a fiam kobakját. Nagyon tetszett neki. Úgy döntöttem, beszerzek egyet otthonra. Találtam is. Ekkor jött az ötlet, hogy készítek egy „suliundor enyhítő pakkot”. Szereti az iskolát a gyermekem, csak éppen nincs kedve újra minden hétköznapját az iskolapadban tölteni. Találtam egy dobozt a szobájában, tele csomagolóanyaggal, valami futár hozhatta, ő meg nem engedte kidobni. Beleraktam neki néhány kedves dolgot: nutellát, marslakócskát, képregényt, fejbirizgálót, kedves üzeneteket, új uzsonnás szalvétát és egy „Nyírd ki ezt a naplót!” stresszoldó füzetet.

Aztán magamnak is begyűjtöttem pár dolgot: kávé, extra kávé, luxus kávé, vitaminok, estére pedig egy kis rozé meg arc- és talppakolás. Mert megérdemlem! Ti is megérdemlitek, készülődjetek méltón, hiszen: új év, új élet!

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés