web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Tízórai-kavalkád kisiskolásoknak

Tízórai-kavalkád kisiskolásoknak

„Egy jó padtársnak mindig van egy plusztolla, amit sosem kér vissza, és egy szendvicse, amit nem tud megenni…” Azt mondják, minél sokszínűbb az étkezésünk, annál egészségesebbek leszünk. Imádott porontyaink egészségéért, boldogságáért mindenre képesek vagyunk, de milyen költeményeket érdemes csomagolni félálomban tízóraira, uzsonnára iskolás gyermekeinknek? Öt napra elegendő változatos uzsisdoboz-ötletet gyűjtöttem össze, hátha sikerül feldobni vele az iskolai étkeztetést.

Csokin és péksütin kívül nem eszik mást a gyerek? Iskolatáskában széttrancsírozva hazahozza a szendvicset? Sokszor érezzük, hogy kár vesződni a tízórai-készítéssel, érdemesebb lenne zsebpénzt adni a büfébe?
Az én apukám emeletes szendvicseket gyártott nekem iskoláskoromban, mégis elcseréltem. Egyszerűen untam a „mindennapi kenyerünket”. Imádok enni, maradékokból kihozni a legtöbbet, így van ez a tízórai készítésekor is.

„Gondűző csokoládéhétfő”

Május vége van, de még mindig találok csokinyuszit itthon. Legegyszerűbb, ha összedobok egy csokis muffint vasárnap, és elteszek belőle néhányat a csemetéknek kedvcsinálónak az undok hétfőre. Mellé csomagolok pár szelet idénygyümölcsöt, hogy a savassága helyet csináljon az ebédnek is.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép forrása: Tormay Tekla

„Keddi szivárványkatonák”

Vegyük alapul a klasszikus szendvics hozzávalóit: felvágott, sajt, zöldség, és dobjunk mellé néhány apró koktélparadicsomot vagy pár karika répát, karalábét, uborkát, ami a hétvégi nagybevásárlásból megmaradt. Sorakoztassuk fel ezeket az uzsis dobozba, és adjunk hozzá egy fogpiszkálót vagy egyszer használatos villát, olyat, amit nyugodtan elnyelhet a tantermi enyészet.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép forrása: Tormay Tekla

„Szerdai diákcsemege”

Mazsola, aszalt szilva, vörös áfonya, mogyoró, tökmag, mandula, kesu a diákcsemege alapja, nem véletlen. A gyümölcscukor és az olajos magvak együtt akkora energiát adnak, mint egy tábla csoki. És ha már ezt is unja a gyermek, megfejelhetjük a csomagot még banán- vagy almachipsszel, kókuszpehellyel.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép forrása: Tormay Tekla

„Csütörtöki gabonakörök”

Akárhányszor elkísér a fiam a drogériába, levesz a polcról valami „egészséges nasit” a pénztár előtt, és én megveszem neki. Csokis rizs, mézes ostya, fahéjas kölesgolyó, zabkeksz, müzliszelet. A változatos gabonaféle mellé be szoktam tenni egy kis üveg gyümölcspépet, tudjátok, amit a Happy Meal mellé adnak, vagy egy kis üveg smoothie-t. Ez a batyu elég arra, hogy a tízórai szünetben maradjon idő még egy kis rosszalkodásra is.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép forrása: Tormay Tekla

„Pénteki kedvenc rétes”

A hét vége felé egyre lustábbak a reggelek, érdemes leegyszerűsíteni a menüt. Én ilyenkor előző nap hazafelé betérek a rétesezőbe, és megveszem mindenki kedvenc ízét, túrósat, tejberizseset, mákosat, meggyeset. Reggel csak arra kell koncentrálnom, hogy mindenki a sajátját tegye be a táskába.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép forrása: Tormay Tekla

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés