web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Szétesve is összeszedetten

– egy anya trükkjei, hogy elviselhetőbb legyen a bizonytalan

Szétesve is összeszedetten  <br><p class='alcim'> – egy anya trükkjei, hogy elviselhetőbb legyen a bizonytalan</p>

Adott egy nő, aki idegesítően tudni akar mindent. A ki-mikor-hol-mit csinál kérdésekre keresi a választ, fejben rakosgatja a programokat és a hozzájuk fűződő feladatokat – legyen az egy családi ebéd hétvégén, haletetés este, vagy egy sima ovis reggel, amikor „jajugyemegszáradt” a tegnap este 11-kor elindított mosásból kiszedett kispárnája a dednek.

Adott egy férfi, aki ha lesutulja egyik lábáról a másikkal a zoknit, elnyúlik szépen a kanapén, a zoknija bizony a padlón marad, nem sétál ki a szennyeskosárig egészen addig, amíg gondos kis tündérujjak ki nem reptetik. Neki nem számít, hogy már két hete kiégett az akvárium neoncsöve, pedig az akvárium berendezésénél megegyezett a nővel, hogy mindent ő intéz, ami a vízzel teli biocirkusszal kapcsolatos, inkább odatesz egy állólámpát, hogy szegény halak mégse maradjanak fény nélkül. Egyébként meg kivan az olyan kérdésektől, hogy mit csinálnak a tesódék hétvégén. Ismerős, ugye?

időmenedzsment, elfogadás, háziasszony, nő, férfi, szétesve

Kép: Unsplash

Alfa és ómega

Az egyik rendszerető és rendszervező, a másik rendetlen és „jajráérünkarramég”. Mindegy is, hogy melyik a férfi és melyik a nő, a sztereotípiákat felejtsük el! Ami az egyiknek fontos, a másiknak nem az, vagy csak kevésbé az, ez pedig folyamatos konfliktusok forrása. De hát ezek együtt vannak, meg még gyereket is nevelnek! Hogyan lehet ezt megúszni veszekedések nélkül?

Szerintem mindennek az alfája és ómegája az elfogadás ÉS az időmenedzsment. Szóval amellett, hogy tisztelem a partnerem, és elfogadom a jó és rossz tulajdonságaival együtt, úgy szervezem az életem, hogy legyenek benne biztos pontok, amelyek segítik elviselhetővé tenni a bizonytalant.

Takarítás

Néha tudok zenbe kerülni mosogatás közben, de a porszívó zúgásában már nehéz szépséget találnom, ezért rendszeresen fizetek a takarításért valakinek, aki nálam sokkal gyorsabban rendet vág a lakásban, és nincs az a nyomasztó érzés munka után, hogy még ezt is meg kell csinálni valamikor.

időmenedzsment, elfogadás, háziasszony, nő, férfi, szétesve

Kép: Unsplash

Online bevásárlás

Imádok a piacon nézelődni, megtelni illatokkal, kiválasztani a legjobb ár/érték arányú gyümölcsöket, de van egy csomó olyan dolog, amit nem kell megtapogatni és megszagolni ahhoz, hogy az éléskamra polcán landoljon. Nincs parkolás, dugó, sorban állás, cipekedés, csak tűrni kell a megvető pillantásokat, amelyeket a rakodófiúk jobb esetben kizárólag a 400 lépcsőfokunkra irányoznak.

időmenedzsment, elfogadás, háziasszony, nő, férfi, szétesve

Kép: Unsplash

Online programegyeztetés

A szó elszáll, az írás megmarad, ezért szeretem a mikor-hol dolgokat írásban megbeszélni, hogy mindenki tudja magát tartani hozzá. Férjjel is működik, így legalább nem az esti, nyugis pillanatainkat rontjuk el a szervezéssel.

Időzített utalások

A bankot és a postát szívesen kihagyom az életemből, ezért a rendszeres fizetnivalókat automatikus utalásra állítom, a rendszerteleneket pedig online elintézem.

Céltudatos vásárlás

Listát vezetek a beszerzendő dolgokról a telefonomban, így amikor eljutok shoppingolni, célirányosan csupán abba az üzletbe megyek be, ahonnan kell valami. Persze én is el szoktam csábulni, de a legtöbbször annyira fáradtan érek haza egy „csak nézelődöm” típusú túráról, hogy ezeket igyekszem kiiktatni az életemből.

időmenedzsment, elfogadás, háziasszony, nő, férfi, szétesve

Kép: Unsplash

Esti munkamegosztás

Ma ki mesél? Ma ki fürdet? Ma ki csinál vacsorát? Egyiknek sincs kifejezett felelőse a családban, mindig felváltva csináljuk, hogy ne érezzük magunkat Bill Murray-nek az Időtlen időkig című filmből.

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés