web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

„Nem jó hangon mondtam, hogy jó éjt”

– 20 anya elmeséli, miért hisztizett a gyereke

„Nem jó hangon mondtam, hogy jó éjt”  <br><p class='alcim'> – 20 anya elmeséli, miért hisztizett a gyereke</p>

Hiszti a fürdőszobában, az udvaron, az utcán, a strandon, cirkusz az autóban, a parkolóban, a buszmegállóban és a hipermarketben – neked kellene bemutatni azokat a helyszíneket, amelyeken bármikor és bármilyen körülmények között hanyatt vághatja magát egy dacos kétéves? Na de mi az ok? Húsz anya most elmeséli.

Egy őrjöngő gyermek látványra inkább ijesztő, mint mulatságos, ám a hisztije mögött húzódó ok időnként tényleg egészen vicces. Csak nem mindig van kedvünk nevetni rajta. Vagy mégis? Anyákat kérdeztünk arról, hogy dackorszakos gyermeke min akadt ki. Hát elmesélték…

Azért hisztizett a gyerekem, mert…

1. „Kettétört a keksz, és nem bírtam megragasztani.” (Judit)

2. „Ma nem adtam neki 100 Túró Rudit (mindet egyszerre kérte az asztalra), ezért úgy üvöltött, hogy azt az egyet, amit odatettem, sem tudta megenni…” (Bettina)

3. „Nem félköríves lett az általa rajzolt pillangó szárnya, hanem kicsit csücskös.” (Eszter)

hiszti, dackorszak, dacos gyerek, őrjöngés, düh

Kép: Unsplash

4. „Azon akadt ki a nagy úgy 3 évesen, hogy kiszúrta a kis barátját 1 km-ről, és amikor halkan szólt nekik, hogy várják meg, nem hallották meg, és mentek tovább. 40 perc földön fetrengve ordítós jelenet decemberben, egy forgalmas út mellett, miközben az 5 hónapos öccsével a babakocsiban ott álltunk mellette. Addigra már rutinosan csak kivártam, amíg megunja… Végül is négy réteg ruha volt rajta, meg egy anorák, nem fázott meg.” (Ágnes)

5. „Kibontotta a Kinder csokit, és ketté volt törve – nem tudtam megszerelni neki.” (Erzsébet)

6. „Adtak a fagyihoz szalvétát.” (Zsuzsi)

hiszti, dackorszak, dacos gyerek, őrjöngés, düh

Kép: Unsplash

7. „Azért, mert megkértem, hogy indulás előtt pisiljen.” (Nikoletta)

8. „Mert nem hegyes volt a fagyis tölcsér alja, hanem lapos… Élete legnagyobb hisztijét vágta le a parkolóban, mi meg a férjemmel álltunk mellette, és csak néztünk egymásra, akkor még egygyerekes szülőként, hogy atyaég, mit tettünk?!” (Zita)

9. „Eltört a banán.” (Tímea)

10. „Leesett a fagyi a pálcikáról, a csirkecombnál a husi lejött a csontról, így nem lehetett megfogni már, a tesó beleharapott a szendvicsébe, eltört a csoki/Túró Rudi, öcsi nem adott neki kekszet, majd adott, de töröttet, nem ő nyitotta ki az X dolog csomagolását… – ezek mindig világtragédiát okoztak az ő kis életében.” (Évi)

11. „A kinyomott fogkrémet nem tudtam visszanyomni a tubusba. Másfél óra merev hiszti. Hányással végződött.” (Marcsi)

hiszti, dackorszak, dacos gyerek, őrjöngés, düh

Kép: Pexels

12. „Elgurult a buszmegállóban a fiam Raffaellója.” (Henriett)

13. „Nem jó hangon mondtam, hogy jó éjt. Nyolc perc próbálkozás után már hiába is próbálgattam…” (Szilvia)

14. „Nem értette, miért vettem el a rúzst tőle – egy a millió közül –, miért nem püfölheti a tesóját, miért kell felöltözni, miért nem aludhat a nyúlketrecben… Mindért jött egy kisebb hiszti.” (Brigitta)

15. „A kisebbik fiamnak melege van. Most is. Valahogy melegebb az alaphőmérséklete. Amikor olyan 1,5 éves volt, állandóan kinyitotta a hűtőt, csupaszra vetkőzött, és hasra vágta magát előtte. Óriási műsor volt. Mert elszedtük a hűtő elől, és becsuktuk. Szó szerint kapaszkodott a hűtőajtóba, és visított, mint a vágós malac. Órákig tartó műsorok voltak ebből több napon át. Úgyhogy szereznünk kellett egy hűtőlakatot…” (Johanna)

16. „Megfürdettem, miután közölte, hogy fürödni akar.” (Valéria)

hiszti, dackorszak, dacos gyerek, őrjöngés, düh

Kép: Unsplash

17. „Nem önthette a szőnyegre a gyümölcslevet. 30 perc fetrengős, taknyos-nyálas-bepisilős hiszti. Hasonló eredmény, amikor segíteni akartam felemelni a lépcsőn a játék babakocsit. 10 percig ordítva rángatta és rombolva kiabált, hogy nem, nem, neeeeem! (1,5 éves hölgy)” (Dorka)

18. „A múltkor nem hagytam, hogy lefetyeljen a kutya vizéből, ha azt mondom a szandálra, hogy papucs, és ha nem engedem, hogy filctollal kirúzsozza magát. Egyébként mindennap talál valamit, ami miatt berohan a szobájába, és rám vágja az ajtót sikítós üvöltés közepette, majd kifújja az orrát, és vigyorogva, lógó takonnyal kijön.” (Klaudia)

19. „Kisfiam a fagyit mindig így kéri a fagyizóban:
– Kérem szépen, egy vaníliásat és egy (ez változó) csokit plusz egy rolettit. De mellétéve, és nem beleszúrva!
Ha beleszúrják, vége van, megy a hiszti.” (Zita)

20. „Kedd van – azt hiszem, az volt a kedvencem.” (Edit)

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit