web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Húszperces kajareceptek

Így csinálj látványos vacsit bármiből

Húszperces kajareceptek  <br><p class='alcim'>Így csinálj látványos vacsit bármiből</p>
Hirdetés

Akkor jöjjön a háziasszonyképző! Mindenkinek van jolly joker saját fejlesztésű kajareceptje, amit akkor vet be, ha már minden kötél szakad, ám mégis túl szeretnénk lépni a szendvics-rántotta-halrudacska háromszögön. Egy anyukás csoportban végeztünk egy kis közvéleménykutatást, ki mivel menti a menthetőt, ha gyorsan finomat szeretne rittyenteni az asztalra.

Mivel én alapvetően szeretek főzni, kifejezetten kihívás gyors és egyszerű ételeket kitalálnom. De bevallom, nekem is jólesik időnként „semmi extrát” csinálni, ami nem túl bonyolult, és a gyerekek is megeszik.

Gyűjteni is kezdetem az oldalon, hogy mások mit tesznek hasonló helyzetben, és hogy én miből inspirálódjak később. Az én új „mi a szar legyen az üres hűtőből?” receptem, 10 perc alatt kész van.

Rajzolós zellerkrémleves

Hozzávalók:
1 zeller, kevés víz, némi só, olaj. A hozzávalókat turmixoljuk. És voilà! Kész is.

Recept, Rajzolós zeller krémleves

Rajzolós zellerkrémleves

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:
1 mirelit brokkoli, víz, só, tejföl. A hozzávalókat turmixoljuk. És ismét voilà!
Ne feledjük el a fecskendő és pipetta használatát, ugyanis az igazi designt ezzel tudjuk feltolni.

A csoportban Katalin a tésztára esküszik. Megosztotta, hogy készül náluk a tonhalas tészta.

Tonhalas tészta tizenöt perc alatt

Hozzávalók:
A tésztát kifőzzük, krémsajttal megtoljuk, jobb minőségű tonhalkonzervvel szórjuk meg a tetejét. Mellé paradicsomot és uborkát vágunk, hogy a megfelelő zöldségbevitel is meg legyen.

Csilla pedig a fokhagymáért rajong, és a zöldborsós tészta bevált receptjét is megosztotta.

Recept, Tonhalas tészta

Tonhalas tészta

Gyors fokhagymakrémleves

A leveskockát felöntöm vízzel, fokhagymát pirítom, pirítok rántást, és a végén mindezt felöntöm tejszínnel és sajttal.

Zöldborsós tészta

Hagymán és kevés liszten virslikarikát pirítok, rántást készítek, eközben a zöldborsót és a tésztát felrakom főni. A virslire pirosparikát teszek, kicsi vízzel fellazítom, aztán mehet a zöldborsó, majd hozzákeverve a tészta. Pikkpakk kész van, és sokszor mentettem vele életet, vallja Csilla.

Van még néhány tuti receptünk, hamarosan folytatjuk!

Barát Hella

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Hirdetés

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit

Hirdetés