web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

Gyorsan elkészíthető tízóraiötletek sulisoknak

– 5 nap, 5 kedvenc íz

Gyorsan elkészíthető tízóraiötletek sulisoknak  <br><p class='alcim'>– 5 nap, 5 kedvenc íz</p>

„Egy jó padtársnak mindig van egy plusztolla, amit sosem kér vissza, és egy szendvicse, amit nem tud megenni…” Azt mondják, minél sokszínűbb az étkezésünk, annál egészségesebbek leszünk. Imádott porontyaink egészségéért, boldogságáért mindenre képesek vagyunk, de milyen költeményeket érdemes csomagolni félálomban tízóraira, uzsonnára iskolás gyermekeinknek? Öt napra elegendő, változatos uzsisdoboz-ötletet gyűjtöttem össze, így adva ízletes tippeket az anyáknak.

Csokin és péksütin kívül nem eszik mást a gyerek? Iskolatáskában széttrancsírozva hazahozza a szendvicset? Sokszor érezzük, hogy kár vesződni a tízórai-készítéssel, érdemesebb lenne zsebpénzt adni a büfébe?
Az én apukám emeletes szendvicseket gyártott nekem iskoláskoromban, mégis elcseréltem azokat. Egyszerűen untam a „mindennapi kenyerünket”. Imádok enni, maradékokból kihozni a legtöbbet, így van ez a tízórai készítésekor is.

„Gondűző csokoládéhétfő”

Mindig találok valamilyen csokit itthon, így a legegyszerűbb, ha összedobok egy csokis muffint vasárnap, és elteszek belőle néhányat a csemetéknek, kedvcsinálónak az undok hétfőre. Mellé csomagolok pár szelet idénygyümölcsöt, hogy a savassága helyet csináljon az ebédnek is.

Kép: Pixabay

„Keddi szivárványkatonák”

Vegyük alapul a klasszikus szendvics hozzávalóit: felvágott, sajt, zöldség, és dobjunk melléjük néhány apró koktélparadicsomot vagy pár karika répát, karalábét, uborkát, ami a hétvégi nagybevásárlásból megmaradt. Sorakoztassuk fel ezeket az uzsis dobozba, és adjunk hozzá egy fogpiszkálót vagy egyszer használatos villát, olyat, amit nyugodtan elnyelhet a tantermi enyészet.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép: Vidra Tekla

„Szerdai diákcsemege”

Mazsola, aszalt szilva, vörös áfonya, mogyoró, tökmag, mandula és kesu a diákcsemege alapja, nem véletlenül. A gyümölcscukor és az olajos magvak együtt akkora energiát adnak, mint egy tábla csoki. És ha már ezt is unja a gyermek, megfejelhetjük a csomagot még banán- vagy almachipsszel, kókuszpehellyel.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép: Vidra Tekla

„Csütörtöki gabonakörök”

Akárhányszor elkísér a fiam a drogériába, levesz a polcról valami „egészséges nasit” a pénztár előtt, és én megveszem neki. Csokis rizs, mézes ostya, fahéjas kölesgolyó, zabkeksz, müzliszelet. A változatos gabonaféle mellé be szoktam tenni egy kis üveg gyümölcspépet, tudjátok, amit a Happy Meal mellé adnak, vagy egy kis üveg smoothie-t. Ez a batyu elég arra, hogy a tízóraiszünetben maradjon idő még egy kis rosszalkodásra is.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép: Vidra Tekla

„Pénteki kedvenc rétes”

A hét vége felé egyre lustábbak a reggelek, érdemes leegyszerűsíteni a menüt. Én ilyenkor előző nap hazafelé betérek a rétesezőbe, és megveszem mindenki kedvenc ízét, túrósat, tejberizseset, mákosat, meggyeset. Reggel csak arra kell koncentrálnom, hogy mindenki a sajátját tegye be a táskába.

Tízórai, egészséges, reggeli, uzsonna

Kép: Vidra Tekla

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit