web analytics

Válassza az Oldal lehetőséget

3+1 őszi dísz, amelyet a gyerekekkel is elkészíthetsz

3+1 őszi dísz, amelyet a gyerekekkel is elkészíthetsz

Olyan változatos, kifejező és színes az ősz, hogy vétek lenne nem foglalkozni a hűvös évszakkal a négy fal között is. A természet ontja magából a kincseit, amelyek ihletet adhatnak néhány különleges őszi dekorációhoz. Íme, négy egyszerű, gyerekekkel is könnyedén elkészíthető dísz.

„Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem…” – írta Petőfi Sándor. És milyen jól írta!

Gesztenyekoszorú

A vadgesztenye az ősz egyik legnagyobb ékköve. Idén, a tavalyi évhez képest, a környékünkön különösen nagy és rengeteg vadgesztenye termett. Nálunk ez már hagyomány, hogy amikor elkezdenek potyogni a gesztenyék, egy nagy kosárral szedünk otthonra, és minden évben készítünk belőle valami új dekorációt, játékot a gyerekekkel.

A vadgesztenye-koszorút leginkább akkor ajánlom, ha hűvös helyre tudjátok tenni, mondjuk, egy bejárati ajtóra. Kilyukasztjátok a gesztenyéket, majd egy vékonyabb drótra felfűzitek, így a végén formázni is tudjátok az elkészített koszorút. Az ajtóra akasztás előtt díszíthetitek a felső részét masnival, esetleg egyéb terméseket is köthettek rájuk.

ősz, dekoráció, dísz, gesztenye, toboz, őszi dísz

Kép: Canva

Tobozfüzér

A toboz szintén kiváló őszi otthoni dekorációkészítéshez. Az egyik legegyszerűbb, mégis nagyon mutatós dísz, ha a gyerekekkel közösen a tobozokat egyenlő távolságban rákötitek egy madzagra, amit elkészültével a falra, az ajtóra tudtok rögzíteni. Ha szeretnétek egy kis őszi színt varázsolni a tobozokra, akkor a végeket fessétek be a választott színű akrilfestékkel.

ősz, dekoráció, dísz, gesztenye, toboz, őszi dísz

Kép: Canva

Levélkép

A levélkép készítése talán az egyik legegyszerűbb, de a kész alkotás nagyon mutatós. Szükség van hozzá levelekre, a színe mindegy, a formája a lényeges. Ha sikerült szépeket találni, érdemes a kép készítése előtt préselni őket, vastag könyv között egy, maximum két napig, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ezután nincs más hátra, mint ecsettel befesteni a leveleket, és vastag lapra vagy vászonra elkészíteni a levél lenyomatát. Ha kartonlapon dolgoztok, tegyétek képkeretbe.

ősz, dekoráció, dísz, gesztenye, toboz, őszi dísz

Kép: Botár Eszter

Kartonlevél

Az őszi dekoráció elkészítéshez újrahasznosított anyagokat is felhasználhatunk. Az egyik nagy kedvencem a befestett papírgurigából készült levélfüzér. A gurigát felvágjuk tetszőleges méretű darabokra, csak egy a fontos, hogy azonos méretűek legyenek.

Tetszőleges színnel megfestjük őket, majd száradás után a gurigadarab két szemközti részét összecsippentjük, így formázunk levelet belőle. A teljes levél elkészültéhez ezeket a kész darabokat összeragasztjuk, amihez ragasztópisztolyt használunk. Végül felfűzzük őket egy zsinórra, és a lakás tetszőleges pontját díszítjük velük.

ősz, dekoráció, dísz, gesztenye, toboz, őszi dísz

Kép: Botár Eszter

 

 

Üdv

Jelenleg 7 ember olvassa a cikkeinket veled együtt.

Közösség

Örökbe Fogadok Egy Ovit

A HŐSANYA rovat jószolgálati tevékenységével most Te is lehetsz egy halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) óvoda örökbefogadója. Tudj meg többet erről a kezdeményezésről!

Tovább »

Partnereink

szövegírót keresek

örökbe fogadok egy ovit